reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

I mi to akurat odpowiadało, że wszystko na spokojnie, bez stresu czy bólu się ustala.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
A powiedz mi, co jak ktos zacznie rodzic przed czasem, zanim sie zapisze?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Dzis przesadzilam ze sprzątaniem, i mam takie wrażenie stawiania brzucha, twardnienia, chociaz ma takie objawy chyba za wcześnie. W poprzedniej ciąży miałam czesto właśnie to, musiałam brać magnez i no spe, a teraz miałam nadzieję, że obejdzie się bez lekow. I normalne mam nerwa z moja szyjka czy jest ok.

Oj biedaczku tylko już dzisiaj czasem nic nie rób weź sobie magnezik herbatkę nóżki do góry i odpoczywaj :* dzidzia nie lubi jak się przemeczasz i dała Ci znak żebyś wiedziała na przyszłość :D

Jestem po wizycie. Juz spokojna i zadowolona. Dziecko przetrwalo te moje przejscia ze szpitalem i spokojnie sobie rosnie :) ma 8,8 cm. Nawet pani doktor wlaczyla wersje 3d. Moj lekarz nie ma tej opcji, to byl nasz pierwszy raz. Za tydzien nastepna wizyta jakos przetrzymam ;)
Mama zostaje jeszcze na przyszly tydzien, bardzo mi pomaga jej obecnosc...

Jestem po wizycie. Juz spokojna i zadowolona. Dziecko przetrwalo te moje przejscia ze szpitalem i spokojnie sobie rosnie :) ma 8,8 cm. Nawet pani doktor wlaczyla wersje 3d. Moj lekarz nie ma tej opcji, to byl nasz pierwszy raz. Za tydzien nastepna wizyta jakos przetrzymam ;)

Super!a nie pytalas o plec? Dobrze ze mam zostaje zawsze ci pomoze i wesprze.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Super wiadomość, odetchnelas z ulga :)
Ja mam zawsze tak że jak jest dobrze to po wizycie taka lżejsza wychodzę :) no a obecność mamy Ci pomaga :)

Boze dziewczyny czy wy tez macie takie nerwy.....cholery dostaje dzisiaj mnie wszystko tak wkurza...... Ost to mam tak non stop. Dre sie o byle gowno i nic mi nie pasuje,az sama siebie nie poznaje. Dzis wywalilam ciuszy z szafki bo byly porozwalane a po praniu poprasowalam i poukladalam. I D z dzieciakami skladali a ja az sie z nerw pobeczalam.

Jakbym o sobie czytała, dzisiaj na mojego sie przez jakąś głupotę tak wkurzylam, że skończyło się na tym, że poszedł spać do salonu a ja mu tylko na wyjściu powiedziałam, że ma obu chłopaków w nocy ogarnąć i mnie nie budzić bez potrzeby.

Super, ze wszystko dobrze! I fajnie, ze masz takie wsparcie w mamie[emoji5] Oby juz bylo dobrze!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Czyli drugi porod jest szybszy,? A jak u Was dziewczyny było przy drugim porodzie?
No u mnie tak było. Przy starszym pierwsze skurcze zaczęły się ok 16 ur się 2.11
A młodszy jakoś 16.30 bóle a 17.46 juz był. Jakbym w domu czekała na bóle to urodzilabym gdzieś na autostradzie...

A tego to nie wiem...... Ja cc mialam.ale podobno kolejne porody szybsze sa.

Kurde az sie martwie czy dzieciaczek taki nerwowy nie bedzie. Wydarlam sie wyplakalam a teraz unikaja mnie jak ognia i schodza z drogi zeby tylko mnie nie uruchomic.

No najgorsze takie emocje kiedy człowiek nieumie sam że sobą sobie poradzić, ale z drugiej strony wiesz ja widzę w tym i plus zasuwasz żeby było posprzątane,ugotowane zawozisz przywozisz wszystko podane że tak powiem"pod nos "a tego nie szanuja i nie doceniają czasami taki wstrzas się przyda kochana i zobaczysz że od teraz zaczną zwracać uwagę na to uwagę jak będą wyciągać ciuchy itd za parę miesięcy będzie kolejny maluszek i wtedy to Ty będziesz ich potrzebować bo nudzic się nie będziesz a jesteś tylko człowiekiem a nie maszyna do zasuwania :) także główka do góry nic się niemartw

reklama
A powiedz mi, co jak ktos zacznie rodzic przed czasem, zanim sie zapisze?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
To nie odsyłają :) tylko na mnóstwo pytań w trakcie porodu trzeba odpowiadać. U mnie akurat był oddział i dla skrajnych wcześniaków więc na pewno tam bym została. W innych sytuacjach pewnie przewożą dziecko do specjalistycznej placówki

Do góry