reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Doula to pomóc porodowa. Taka dobra fachowa dusza przy porodzie. Pomoże, wyląduje dba o komfort ciężarnej itp. Doula nie może jednak przeprowadzać ani sugerować zabiegów medycznych.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie slyszalam ;) ale dobra opcja, zwlaszcza przy pierwszym porodzie, gdzie stres i nie wiedza jest najwieksza

reklama
Niestety u nas w Polsce doula przy porodzie w większości szpitali to jeszcze rozpatrywane jest jako fanaberia. A szkoda. Spotkałam się z tym że kobiety nie mówią personelowi że to doula tylko np. siostra lub przyjaciółka. Marzy mi się żeby się utrzymać z doulowania ale na razie to niemożliwe w moim mieście. W ogóle ciągnie mnie żeby po macierzyńskim wrócić tylko na etat do pracy (A nie półtora a nawet dwa jak do tej pory) i otworzyć własną szkole rodzenia taka z prawdziwego zdarzenia. Takie centrum dla kobiet w ciąży i po porodzie. Z położonymi, doradcami laktacyjnymi, psychologami itp.

A skad jestes? Tj. gdzie operujesz? Bo to prawda - utrzymanie sie tylko z doulowania moze byc ciezkie, te kobiety, ktore znam w wiekszosci pracuja tez inaczej, bo nie jest to na tyle popularne, zeby miec stale zrodlo utrzymania. A mowa tu o Krakowie np. czyli pewnie im mniejsze miasto, tym ciezej...

Co to ten doul?;)
Hmm. moze lepiej jak @Darka83 wytlumaczy, bo z pierwszej reki :p

A no faktycznie, ze pierwsze badania sie robi z krwi ;) to cale szczescie, ze tak wczesnie zdiagnozowana. Mi wyniki wyszly idealne, dzieki Bogu :)
No ja w poprzednich ciazach tez mialam ksiazkowe wyniki i wszystko inne, w tej i tarczyca i cukier. Ale trzeba to przetrwac :)

xrotgov3q3o4y33i.png

Niestety u nas w Polsce doula przy porodzie w większości szpitali to jeszcze rozpatrywane jest jako fanaberia. A szkoda. Spotkałam się z tym że kobiety nie mówią personelowi że to doula tylko np. siostra lub przyjaciółka. Marzy mi się żeby się utrzymać z doulowania ale na razie to niemożliwe w moim mieście. W ogóle ciągnie mnie żeby po macierzyńskim wrócić tylko na etat do pracy (A nie półtora a nawet dwa jak do tej pory) i otworzyć własną szkole rodzenia taka z prawdziwego zdarzenia. Takie centrum dla kobiet w ciąży i po porodzie. Z położonymi, doradcami laktacyjnymi, psychologami itp.

O tak swietny pomysł i na pewno by się sprawdził . Życzę żebyś kiedyś mogła spełnić swoje marzenie :)

O tak swietny pomysł i na pewno by się sprawdził . Życzę żebyś kiedyś mogła spełnić swoje marzenie :)
Sam pomysł wiem że dobry. Ale muszę porządnie wybadac bo za zajęcia itp. ciężarne by płaciły. Pomyśl w sumie całościowy już jest. A w moim mieście tylko jedna szkoła rodzenia jest i tylko z NFZ. Trzeba się sporo wcześniej zapisać i wyboru zajęć wielkiego nie ma.

A nerki sa wporzadku? Dużo pije? Bo mojej się bóle brzucha zdarzały jak miała osad na nerce
W usg nic nie wyszlo, ale bedzie miala jeszcze raz w szpitalu. Ja mysle, ze to sa czynnosciowe bole, ale zeby to stwierdzic trzeba wykluczyc inne przyczyny. Poza tym moze miec tez wtorna nietolerancje laktozy, bo byla rok na diecie eliminacyjnej, a tetaz juz je normalnie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry