reklama
karoo-kp
Mama Jagodzianki
My mamy paste nenedent baby - nia nie trzeba pluc, ale jak Jagodzie nowy zabak wyrasta w buzi to co najmniej tydzien myje sama woda, bo takiego swiezego zabka nie wolno jeszcze pasta traktowac - tylko nie wiem czemu, zapomnialam...
Ipanema_Girl
Yummy Mummy
No ja po kazdym jedzeniu staram sie myc Malemu zabki woda, do tego daje mu do lapy szczoteczke, ktora wsadza do kubeczka z odrobina wody przegotowanej i tam ja sobie gryzie. Jednak rano i wieczorem myje mu zabki z odrobina pasty dla dzieci, bo on ciagle wieczorem, czasem w nocy i nad ranem cyca ciagnie.
U nas 7 zabkow. Najpierw dwa dolne, potem dwie gorne jedynki, za nimi dwie gorne dwojki, a kilka dni temu wystrzelila nam CZWORKA GORNA! Tak bez pardonu wlazla bez kolejki. Ciekawe co teraz ;-)
U nas 7 zabkow. Najpierw dwa dolne, potem dwie gorne jedynki, za nimi dwie gorne dwojki, a kilka dni temu wystrzelila nam CZWORKA GORNA! Tak bez pardonu wlazla bez kolejki. Ciekawe co teraz ;-)
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
u nas z regularnosc mycia zebow jest na bakier
albo da sobie wsadzic szczoteczke albo nie z przewaga na nie

u mnie to samo wieczorem walka o mycie zebowu nas z regularnosc mycia zebow jest na bakieralbo da sobie wsadzic szczoteczke albo nie z przewaga na nie

dominique.p
Fanka BB :)
Ja pszczole myje prawie po kazdym posilku woda z kranu
, a co drugi dzien wieczorem uzywam pasty nenedent baby. no i oczywiscie mycie musi odbywac sie przed lustem

Kurcze, mam male zmartwienie, bo pszczola strasznie zgrzyta zebami i przez to wykrzywila sobie dolne jedynki (lewa rosnie na skos) i gorna prawa dwojke (ma lekko cofnieta)
. Moja mama mowi, ze jak reszta siekaczy jej wyjdzie plus kly, to nie bedzie juz mogla tak zgrzytac i sie zeby wyprostuja, ale ja sie martwie, ze bedzie miala krzywe:-( Mam na tym punkcie jobla, bo, choc sama mleczaki mialam proste, to stale strasznie krzywe mi wyrosly
(za waska szczeka i duze zeby = zgryz krzyzowy i wysokie kly
) i pomimo wieloletniego noszenia aparatow i tak nie mam do konca wyprostowanego zgryzu
Mam nadzieje, ze jednak Maja tego po mnie nie odziedziczyla...

Kurcze, mam male zmartwienie, bo pszczola strasznie zgrzyta zebami i przez to wykrzywila sobie dolne jedynki (lewa rosnie na skos) i gorna prawa dwojke (ma lekko cofnieta)

Dominique Pat tez zgrzyta zebami, ale w sumie nie zwrocilam uwagi zeby mu sie cos wykrzywilo. I glownie zgrzyta gorna dwojka o dolne jedynki tak wiec cala buzia mu sie wykrzywia. Ja nie wiedzialam ze to moze miec taki wplyw i wykrzywic zabki. Kurcze musze cos z tym zrobic zeby go oduczyc.
Pat zabki myje sobie sam, polega to na tym ze dostaje szczoteczke i sobie tam sam szoruje. A ogolnie to wieczorem w kapiely zawsze woda myjemy.
Pat zabki myje sobie sam, polega to na tym ze dostaje szczoteczke i sobie tam sam szoruje. A ogolnie to wieczorem w kapiely zawsze woda myjemy.
reklama
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
slyszalam,ze to nie dobrze jak dziecko zgrzyta zebami, bo podobno ma robaki
, juz kilka osob mi tak mowilo, ale jaki ma zwiazek jedno z drugim to nie wiem.....
brawo dla Jagodzianki:-):-)

brawo dla Jagodzianki:-):-)
Podziel się: