reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

@olaaa7 hmmm co u mnie :) jakoś leci, ciagle z tyłu głowy mam strach ale staram się to zdusić :) jutro idę zrobić coś dla siebie -rzęski, w końcu mama to chce być ładna :) napisałam wierszyk dla dziadków od wnusia tak mnie jakoś naszło :) kurde jestem dziś 15+4 a ciąża starsza o 5 dni więc wyszłoby 16+2.. Czy to możliwe żebym czuła już ruchy dość wyraźnie??? W ciągu dnia nic a nic ale wieczorem jak położę się na wznak i uspokoje to zaczynam na dole nad spojeniem po lewej stronie czuć takie stukanie i wczoraj jedno takie mocne, aż w szoku byłam.. Ale nie pasuje mi to na pracę jelit bo chyba nie mam ich w tym miejscu :D to moja druga ciąża i tak się właśnie zastanawiam. Anastazję poczułam w 18t.. Teraz tak szybko? Czy może być tak że dzidzi siedzi sobie po lewej stronie i daje znak czasami???

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
No mnie się wydaje, że to dzidzia daje mamie znak, że ma się nie martwić, że jest wszystko ok :) W tym miejscu to nie może być raczej nic innego jak maluszek [emoji173] Zazdroszczę :)

reklama
poszlam po obiedzie, myslalam, ze znowu nie zobacze jak fika a myslalam, ze wyskoczy z USG :D

A ja dopiero 13 :(

Robilam od 6tyg do 11, chyba czas na kolejne zdjecie :)
A ja sie martwie bo od poczatku ciazy duzo schudlam, waga nic sie dalej nie podnosi :(

Ja sobie otworzylam okno, troche powietrza i lepiej mi sie zrobilo. Myslalam, ze zwymiotuje z tego bolu glowy.. Powodzenia ! [emoji173][emoji110]

Ja tez musze sobie sprawdzic, zebym nie zrobila krzywdy dziecku :/

Ja tez kiedys gdzies zapodzialam wynik z grupa, poszlam do laboratorium i mi wydrukowali ponownie ;) moze i Ty nie bedziesz musiala sie kluc :)

To mnie uspoilas :)

Duzoo. Ja tez chodze prywatnie a za badanie i usg place 80zl :o

Klaudia nie martw się waga pisałam wyżej moja przyjaciółka schudła 5 kg w ciazy a do porodu szła to miała +2kg od wagi przed ciąża a mała Eliza 3500g zdrowa jak rybka

16udyx8di9hvrs5t.png

To pewnie była mała Conchita Wurst [emoji23]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Tak! Jakoś tak wyglądała....! :oo2:

ja co tydz w pt robie sobie zdj i ważę sie poki co od poczatku przytylam 3 kg i wychodzi na to ze rowno co 3 tyg przybieram 1 kg jest szansa ze jak dalej sie tak utrzyma to w calej ciazy przytyje 11 kg jak ja marze o tym......

conczita mnie rozwaliła :D

Ja też bym tak chciała... w pierwszej ciąży było 10.5, teraz startową wagę mam wyższą więc chciałabym tyle przytyć max...

Ja póki co zrobiłam jedno zdjęcie w skończonym 14 tc :) Mam w planie robić co 2 tygodnie. Nawet mi nie mów o wadze bo ostatnio na wizycie szok przeżyłam i się zdołowałam.

Ja pożyczyłam od siostry instaxa, będę nim robić zdjęcia co miesiac i potem to oprawię w jakąś ramkę :tak:

Ja też w robocie od 7 :( Też mi się nie chce. Ja planuję od początku maja ale zobaczymy.

No ja podobnie... do maja chciałabym pracować...

znajdz sobie kalkulator wagi w ciązy na necie tam orintacyjnie mozesz okreslic ilee przytyjes w ciazy ale czy fakt sie sprawdza nie wiem

O! Nie wiedziałam że jest coś takiego, zaraz sprawdzę!

A skoro ja przez całą ciąże nic nie przytyłam to chciałabym wierzyć, że idąc tym tropem nie przytyje nic hihihi

f2w39n7303c24ozn.png

Jest w tym jakaś logika :-D:-D

Dziekuje [emoji173][emoji8]
Na początku szok i straszny stres przez cały pierwszy trymestr . Na każdych badaniach słyszeliśmy że mamy się nie cieszyć , bo mój wiek i blizniaki to ogromne ryzyko poronieniem. Modlilismy się by z nami zostały. Trochę nerwów nas ten pierwszy trymestr kosztował [emoji85]
Ale radość na prenatalnych bezcenna. Gdy widzisz dwa... jedno delikatnie przebiera nóżkami a drugie wyciąga rączkę w pozdrowieniu , że mogliśmy policzyć paluszki [emoji16][emoji173][emoji7]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno musiał to być mega widok..! A u Was są 1 czy 2-jajowe bliźniaki? Nie pamiętam czy pisałaś...

No mnie się wydaje, że to dzidzia daje mamie znak, że ma się nie martwić, że jest wszystko ok :) W tym miejscu to nie może być raczej nic innego jak maluszek [emoji173] Zazdroszczę :)
Jestem szczupła i może też dlatego czuje szybko :) mi już w 10t robiła usg przez brzuch i było pięknie wszystko widać :) mam nadzieję że to dzidzi bo od razu mi się humor poprawił :) a to mocniejsze stuknięcie to nawet Michał poczuł o dziwo, to jakieś czalenstwo było hehe, ale może być tak że będę miała duże dziecko bo mój był duży jak się rodził [emoji14] ciekawe czy dziś coś będę czuła :)

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]

@olaaa7 hmmm co u mnie :) jakoś leci, ciagle z tyłu głowy mam strach ale staram się to zdusić :) jutro idę zrobić coś dla siebie -rzęski, w końcu mama to chce być ładna :) napisałam wierszyk dla dziadków od wnusia tak mnie jakoś naszło :) kurde jestem dziś 15+4 a ciąża starsza o 5 dni więc wyszłoby 16+2.. Czy to możliwe żebym czuła już ruchy dość wyraźnie??? W ciągu dnia nic a nic ale wieczorem jak położę się na wznak i uspokoje to zaczynam na dole nad spojeniem po lewej stronie czuć takie stukanie i wczoraj jedno takie mocne, aż w szoku byłam.. Ale nie pasuje mi to na pracę jelit bo chyba nie mam ich w tym miejscu :D to moja druga ciąża i tak się właśnie zastanawiam. Anastazję poczułam w 18t.. Teraz tak szybko? Czy może być tak że dzidzi siedzi sobie po lewej stronie i daje znak czasami???

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]

Marika możesz czuć już ja przy Marcelinie czułam w 19 a teraz już od 15 tyg tez mi synuś stuka szczególnie jak zjem coś słodkiego

16udyx8di9hvrs5t.png

Ja pożyczyłam od siostry instaxa, będę nim robić zdjęcia co miesiac i potem to oprawię w jakąś ramkę :tak:
No ja planuję robić co dwa tygodnie ale nie wiem czy będę je dawała do ramek bo dużo by ich było :p Ale na pewno zrobię sobie jakieś ekstra specjalnie do ramki, myślę o takim wspólnym z moim M i brzuszkiem [emoji7]

reklama
Do góry