reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja wspominam bardoz dobrze poród naturalne 4 godz i po wszystkim bez nacięcia od razu wstałam jadłam siedziałam nie miałam problemu z niczym jak przyszłam do domu a po 6 tyg mogłam już i ćwiczyć i wszystko robić po cc można dopeoro po pół roku
Jakbym miałam wybór to napewno znów naturalnie bym rodziła i mam nadzieje ze tak będzie
Pierwszy poród każda kobieta się boi bo nie wie jak to wyglada ale naprawdę nie ma co czytać internetow bo każdy porod jest inny

16udyx8di9hvrs5t.png

Taki porod to marzenie ❤

reklama
I mam nadzieje, ze przy znieczuleniu nie zrobie cos zle. Bo juz chyba kiedys pisalam, ze po takim znieczuleniu sie nie wir kiedy przec.. Kiedy skurcz.
Nie, po takim znieczuleniu wiesz kiedy przeć bo znieczulenie nie likwiduje całkowicie bólu tylko zmniejsza do takiego stopnia, żeby skurcze były odczuwalne ale słabiej.

DSC_0002.JPG
DSC_0003.JPG
DSC_0001.JPG
Zobacz załącznik 835954 Ja jestem dopiero po usg prenatalnym, dzidzia ma 7 cm, według usg trochę starsza i termin przesunął się na 25.07. Dziecię w dobrym humorze uśmiechało się aż buzia otwarta była. Niestety nie chciało się pokazać. Na zdjęciu coś widać coś zwisa tylko nie wiem czy ty siusiak czy pepowia, zapomniałam zapytać.

Załączniki

• DSC_0001.JPG
    DSC_0001.JPG
    736,9 KB · Wyświetleń: 295
  • DSC_0002.JPG
    DSC_0002.JPG
    759,5 KB · Wyświetleń: 291
  • DSC_0003.JPG
    DSC_0003.JPG
    638,2 KB · Wyświetleń: 280
Jestem po jednej cesarce, i powiem że długo dochodzi się do siebie. Brzuch bardzo boli. Jak to po operacji. Nie miałam planowanego cc tylko nie dałam rady urodzić córki, która miała 62cm :D tym razem też będę mieć na pewno długie dziecko i też pewnie będzie cc. O naturalnym, tzn siłami natury nic nie powiem bo nie wiem :)

U mnie tydz i zero boli tylko swedzenie
Nie wspomne ze jestem 10 mscy po cc z 17 tygodniowa ciaza;)))))

reklama
Tylko najpierw się upewnij ze jest anestezjolog [emoji23] bo jak ja poprosiłam onznoeczulenie to powiedzieli ze nie ma teraz anestezjologa i nie zrobia [emoji23] ale wtedy już mi było wszystko jedno chciałam tylko urodzić

16udyx8di9hvrs5t.png
Jak by podczaszy porodu nie bylo to i tak bym nic nie wymyslila heh :D wiec znieczulenie zalezy od tego czy lekarz bedzie w danym momencie. Trzeba liczyc na szczescie ;)

Do góry