reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

No, nadrobiłam :)

Byliśmy na wizycie, prawie 10cm, ale płci na razie nie widać, no i ciężko było zmierzyć, ale ważne, że wszystko ok.
Dostałam jakieś globulki, bo na cytulogii wyszedł niewielki stan zapalny, potem o nich poczytam, itd. A poza tym ok :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Super, ze z dzidzia ok[emoji5] Oby szybko infekcja przeszla!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Nadgonic Was to naprawde karkolomny wyczyn. Codziennie gonie te posty i gonie. A jak juz dogonie to brak mi sil i weny na napisanie czegos. Bo juz 1500 tematow zostalo poruszonych.
Ja dzis nie moglam usnac do 2. A po 7 zbudzil sie Teos i to by bylo na tyle. Chodze po dp u jak snieta. A mam troche do zrobienia. Jutro zamieniami pokoje. My bedziemy miec sypialnie tam gdzie starszak ma teraz pokoj a chlopaki wyladuja w naszej sypialni razem -bo jest wieksza. Wiec robie co moge by jutro usprawnic prace. Z rana przyjdzie brat i ojciec M i beda rozkrecac lozko pietrowe zeby mic je przeniesc i nasze chyba tez trzeba bedzie - wyjdzie w praniu. Juz sie boje jutra choc jednoczesnie sie ciesze, ze to juz. Plan taki byl od dawna, ale ciagle cos na dtodze stawalo. A teraz juz powoli czas na to sie kurczy wiec trzeba bylo wyznaczyc date i wloncu zadzialac.
Mam pytanie do dziewczyn, ktore robily nifty. W jakiej formie dostalyscie odpowiedz? I jak ona wygladala? Bo u mnie list a tam zdanie, ze test zakonczony i rezultat dla chromosomow13,18 i 21 jest normalny. I tyle.
M zadzwonil do laboratorium i tylko potwiwrdzili, ze ok. Zadnych liczb ani nic. No i jeszcze, ze oni plci nie podaja bo zajmuja sie tylko chorobami.
U mnie zaczal sie 17 tc i mam 1,5kg na minusie. To maly minus jak na mnie, bo w obu poprzednich ciazach najpierw zminusowalam do 6 i 6,5kg zanim zaczelam nadrabiac a potem tyc. Marzy mi sie przybrac mac 10kg, ale mimo wszystko cienko to widze, bo wraca mi apetyt.

Dzwoniłam do innego ginekologa u mnie e mieście, który badanie 3D, 4D i genetyczne wykonuje (25 lat specjalizacji) i powiedział mi, że jak chce zrobić 3/4D pod kątem płci tylko to najlepiej 16tc :) więc idę za niecałe dwa tygodnie na spotkanie z Maluszkiem [emoji16] ostatniego dnia stycznia [emoji16] a wizytę u swojego mam 8 lutego :)

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny ja dwa porody bez znieczulenia, gdzie normalnie brwi nie dam rady penseta wyrwac bo mam taki niski prog bólu :) dałam rady, i trzeci poród też planuje naturalnie bo cc boje sie jeszcze bardziej.
Haha, to ja odwrotnie. Generalnie mam wysoki prog bolu i wiele potrafie zniesc, a porod ledwo przezylam. Ale i tak bardzo bym nie chciala cc.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Nie, po takim znieczuleniu wiesz kiedy przeć bo znieczulenie nie likwiduje całkowicie bólu tylko zmniejsza do takiego stopnia, żeby skurcze były odczuwalne ale słabiej.

Dokładnie tak jak Olka pisze :) po za tym z tego co wiem to kobieta jest podpięta podczas porodu do KTG i lekarz wie kobieta ma "ten wlasciwy "skurcz i ma przec. U mnie jeśli się uda z porodem naturalnym to na pewno poproszę o znieczulenie . Miesiąc temu koleżanka rodziła i był jej to drugi poród pierwszy na żywca drugi ze znieczuleniem i powiedziała że nie ma się nad czym zastanawiać 1.
5 godziny po porodzie siedziała na lozku i posylala mi zdjęcia I powiedziała że tak to Ona może i 5cioro jeszcze urodzic:D

Zara home- i kocyki i ręczniki. Duży ręczni z kaputrkiem 29 pln, więc naprawdę dobra cena- i bawełna też super, starszakowi kupowałam tam ręczniki i świetnie się "noszą"

Ej no :) Chciałam dodać otuchy :D :D :D
Haha[emoji3] Bo mnie to zawsze drazni jak w mediach gwiazdy sie wypowiadaja, ze jak tylko zobaczyly dziecko to w sekunde zapomnialy o bolu[emoji3]
A generalnie to wiadomo, ze nie da sie przewidziec jak ktora to zniesie, wiec nie ma co sie z gory zle nastawiac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Haha[emoji3] Bo mnie to zawsze drazni jak w mediach gwiazdy sie wypowiadaja, ze jak tylko zobaczyly dziecko to w sekunde zapomnialy o bolu[emoji3]
A generalnie to wiadomo, ze nie da sie przewidziec jak ktora to zniesie, wiec nie ma co sie z gory zle nastawiac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Celebrytki to jest inny gatunek one wszystkie w ciazy wyglądają jak modelki jak urodzą to wogole nie widać ze rodziły i od razu całe zrobione

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Dzwoniłam do innego ginekologa u mnie e mieście, który badanie 3D, 4D i genetyczne wykonuje (25 lat specjalizacji) i powiedział mi, że jak chce zrobić 3/4D pod kątem płci tylko to najlepiej 16tc :) więc idę za niecałe dwa tygodnie na spotkanie z Maluszkiem [emoji16] ostatniego dnia stycznia [emoji16] a wizytę u swojego mam 8 lutego :)

f2w39n7303c24ozn.png
O to fajnie[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry