• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2018

tych siedzeń w bagażniku to jesteśmy świadomymi i takie auta z góry odrzuciliśmy (a jest ich większość w tej kategorii niestety :(). mąż bierze pod uwagę chrysler town&country, honda odyssey (dopytałam męża i ona ma odkurzacz :)) i toyota sienna. zobaczymy co się trafi, bo chcemy używany a dużo ich tak na rynku wcale nie ma
Chrysler town&country bardzo polecam mieliśmy taki w wersji 7osobowej z silnikiem ponad 3 l (nie pamiętam dokladnie) z gazem, wcale dużo nie palił bi nam wychodziło ok 17 l gazu na 100 km i powiem że bardzo wygodny fajnie się prowadził a parkować lepiej niż zwykła osobowka, niektóre mają wbudowane dvd i to też super sprawa jak jechałam nad może z dzieciakami to tylko bajki oglądały a ja spokojnie prowadziłem i wszyscy zadowoleni. Teraz troje mężowi że jak znajdzie taki to ma mi kupić hihi.

reklama
Takich jaj to tu dawno nie było, żeby w dzień kilkanaście stron naskrobać :D Przeczytałam, ale już zapomniałam część wątków :P

Co do wątku zamkniętego to ja jestem na tak. Może jestem dziwna, ale ja tam mam pewien dyskomfort związany z tym, że każdy może to wszystko czytać, oglądać zdjęcia. Działamy pod nickami, ale ja chętnie bym się Wam przedstawiła ;) Ale nie w miejscu gdzie każdy troll może zrobić print screena i wrzucić na np "beka z mamusiek" czy coś :P

Ja też jeszcze nic nie kupiłam - wstrzymuje się do połówkowych i wtedy zacznę :) więc nie jesteś sama :)
Spodnie z hm też kupiłam I miałam takie samo odczucie jak Ty po ich przymierzeniu - mega wygodne :)
My z mężem ostatnio w Smyku oglądaliśmy wózki i bardzo nam się spodobał Bebetto Tito (w porównaniu do innych wydawał się bardzo dobrze wykonany).. Niestety w internecie nie ma używek.. A chcieliśmy kupić używany wózek.
A mam pytanie odnośnie łóżeczek - musimy z mężem zaopatrzyć się w łóżeczko turystyczne że względu na to, że często wyjeżdżamy..
Przypadło nam bardzo do gustu takie:
Link do: Chicco Łóżeczko Dostawne Next2Me Silver - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Zdaję sobie sprawę, że ono będzie na krócej niż takie standardowe, ale na pierwszy rzut oka wydaje się bardziej komfortowe że względu na to, że można je przystawic do łóżka.. I sama już nie wiem..

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam chicco next2me i osobiście jestem bardzo zadowolona, ALE... ;) Rzeczywiście przydaje się tylko przez jakieś pół roku, więc jeśli masz nadmiar gotówki to warto, jeśli nie to jeszcze to przemyśl bo potem jest trochę żal, że "tyle kasy, a już trzeba chować do piwnicy" :D

Wiem, dlatego myślę, że lepszą opcją jest posadzenie jednego ze starszaków z przodu.

A próbowaliście gdzieś skonsultować czy nie zmieszczą się 3 foteliki z tyłu? My się wybieramy aż do Warszawki na taką optymalizację :) Żeby nam pokombinowali i zmieścili 3 foteliki w drugim rzędzie. Niby mamy minivana, ale prawda jest taka, że dla dzieci najbezpieczniejszy jest drugi rząd. Siedzenie z przodu też nie jest do końca bezpieczne dla dziecka, spróbujcie się z kimś skonsultować :)

Dzięki dziewczyny, wstyd mi za moje myśli, ale widzę że nie jestem sama.
Mam jedną, zdrową córkę, teraz będzie (mam nadzieję) zdrowy syn, a może kiedyś jeszcze jedne dziecko będziemy mieć. [emoji5]

Spoko, w drugiej ciąży byłam tak nastawiona na drugiego chłopaka, że jak się okazało, że jednak dziewczynka to się 3 razy pytałam czy jest pewna ;) Straszne uczucie zawodu. A dzisiaj sobie nie wyobrażam, że mogłabym nie mieć córy <3

@ZUZA.80 : Miałas rację, to chyba jakaś wirusówka ten mój brzuch.. Córka w piątek jak wracałyśmy ze szkoły "zwróciła" w aucie cały szkolny obiad :/ Myślałam, że jej zaszkodził albo coś było nie halo, bo przez weekend było okej. Ale mąż dziś wrócił z pracy i spędził sporo czasu w łazience, do tego ma dreszcze i temperaturę. Mnie caly dzień boli brzuch i jest mi nuedobrze. Zjadłam śniadanie, a potem dopiero kromeczkę chleba na kolację bez niczego.. Córka była szczepiona na rota i jak coś przynosiła z przedszkola/ szkoły to zawsze łagodnie przechodziła tego typu wirusy. I to jest też info dla Was- jak będziecie się zastanawiać nad dodatkowymi, płatnymi szczepieniami to polecam Wam zdecydować się na to przeciw rota. Za każdym razem jak córka "łapała" wirus to trzymało ją 1 dzień, no może 2. Ale nie mieliśmy potrzeby jechać do szpitala z powodu odwodnienia, bo z reguły córka była po prostu słaba, bez apetytu i zaledwie parę razy lądowała w łazience.
Teraz ona w pełni sił i energii, a my 2 zdechlaki leżymy w łóżku i się grzejemy pod kołdrą :/
a jednak :( zdrówka dla Was!

Dziewczyny wiem, że już wiele razy o tym tutaj pisałyscie, ale czy możecie wrzucić te ustawę na którą się powołać u lekarza? Bo zanim ja ją znajdę na forum to mnie ranek zastanie.
Z góry dziękuję:)

Ja bym się zastanowiła nad zwykłym turystycznym z podwieszeniem. Bo to raczej będzie na krótko. Jak Ci maluch zacznie wstawać w 8-9 mcu, to będzie do wymiany.

My z mężem bardzo dużo jeździmy samochodem. I mamy zwykłe, które nam się super sprawdza. Syn się w nim pewnie będzie mieścił do 3 roku życia.

Niby teraz hotele i DW oferują łóżeczka turystyczne, ale jakoś mnie one nie przekonują i fakt że spało w nim jakieś dziecko i nie było po nim czyszczone to takie [emoji19]. Wolę mieć swoje.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie tak zakładamy, że po prostu jak dziecko zacznie się podnosić to zmienimy to łóżeczko na zwykłe turystyczne, a to po prostu sprzedamy :)
U nas nie tyle chodzi o hotele.. Co o to, że moi i męża rodzice mieszkają daleko od nas, więc wiadomo, że średnio 2 weekendy w miesiącu będziemy spać poza domem :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Olasec, a czy mogłabyś zmierzyć ile cm szerokości ma ten fotelik ? Miałabym jakieś minimalne pojęcie o ile jest węższy od obecnego. Dzięki z góry ;)
A spytam jeszcze z ciekawości. Czy ten zagłówek co można podnosić i regulować pasy jak dziecko rośnie jest na stałe ? Jeśli tak to czy nie jest dziecku ciasno ?
Nie wiem czy to moje wymysły ale np. maxi Cosi nie ma takiego zagłówka i wydaje mi się, że dziecko ma więcej miejsca na głowę o_O ale moge sie mylić, bo na żywo jeszcze nie widziałam :p

Ostatnia edycja:
Jeju, ja też jutro znowu będę musiała robić badania - a tak strasznie mi się nie chce! ;)
Co do połówkowego to mam w czwartek (22+5) i mam nadzieję że młoda będzie współpracowała :)
W kwestii wózków się nie powiem bo doświadczenia nie mam - miałam taki sam wtedy jak i teraz, a o innych nie wiem NIC ;)

Co do rozczarowania płcią to przerobiłam to na własnej skórze - choć bardziej można by powiedzieć, że po prostu za bardzo się nastawiłam po USG genetycznym, gdzie wyszło, że będzie raczej chłopak... I jak już jest się bardzo nastawionym, i nagle okazuje się, że to jednak pomyłka, bo będzie dziewczyna to jest się (przynajmniej ja byłam) w totalnym szoku, że jak to tak? ;) Przyznaję, że dla mnie to był cios - bo jasne, że chce się zdrowego malucha, bezpiecznie donoszonego do porodu! Ale jak juz wszystko wygląda tak idealnie, czuje się ruchy, przeszło się przez ten newralgiczny pierwszy trymestr, to płeć ma jakieśtam znaczenie ;) Teraz już jestem prawie oswojona z tym, że będę miała córkę - choć nadal sukieneczki, falbanki, tiule, spineczki mnie trochę przerażają :D Ale jak już ją zobaczę na żywo, to to wszystko przestanie mieć znaczenie, jestem tego w 100% pewna :)

reklama
Cześć wszystkim
Dołączam i ja do mam czerwcowych Termin na 01.06, ciąża 3. Jest już syn i córa a teraz będzie druga córcia Jestem już po usg połówkowym-wszystko ok.

Któraś z Was pytała o wózek Peg Perego. Miałam spacerówkę Pliko P3. Bardzo funkcjonalny wózek. Teraz zastanawiam się między Peg Perego Book Completo a Cybexem Balios S. No i ten Cybex chyba wygra
A co do fotelika to fajny jest Cybex Cloud, który ma możliwość rozłożenia go do pozycji na płasko. Super sprawa, bo dziecko nie jest zgarbione w foteliku ( nie jest ułożone w taką łódeczkę).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry