reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja dzisiaj prawie płakałam nad świeżym chlebem, jak mój mąż przyniósł z piekarni :-( (mam dietę bezglutenowa do 12tygodnia) Już mam ochotę zwymiotować jak pomyślę, że mam zjeść te kukurydziane itd. Na dodatek moi rodzice są w górach i przywiozą oscypki, których ja też nie zjem :-D ale tak jak mówisz, czego nie robi się dla maluchów :-)
Dlaczego masz kochana dietę? Ja 19 ide na glukoze-pieronsko sie tego boje ze nie wytrzymam i zwrócę

reklama
Dlaczego masz kochana dietę? Ja 19 ide na glukoze-pieronsko sie tego boje ze nie wytrzymam i zwrócę
Mój akurat bardzo dzielnie znosi wszystko albo po prostu dobrze udaje :-D moje Pani Doktor uważa, że dieta bezglutenowa sprzyja zagniezdzeniu zarodka i jego rozwojowi w pierwszym trymestrze. Dlatego już od punkcji bardzo uważam na to co jem, ale uwierz... gluten jest WSZĘDZIE :-( więc już powoli mam dość. Słyszałam, że dużo kobiet powtarza, bo nie wytrzymuje i zwraca :-( ale trzymam za Ciebie kciuki :-*

Już właśnie marudziłam teraz @misis188 jak mi brakuje chleba :-) W ogóle mam dzisiaj gorszy dzień... Wszystko mnie denerwuje, jak robiłam zastrzyk to prawie płakałam, że znowu muszę go robić, że dieta, że w domu siedzę, że niczego nie mogę, że łykam właśnie mln tabletek itd... Tragedia ze mną :-D
Kochaniutka pomyśl jakie szczęście masz w brzuszku, ja codziennie zastrzyki z przyjemnością robiłam, bo wiedziałam dlaczego i dla kogo je robiłam. :* tłumacz sobie, że to tylko stan przejściowy, kiedyś się skończy :)

Kochaniutka pomyśl jakie szczęście masz w brzuszku, ja codziennie zastrzyki z przyjemnością robiłam, bo wiedziałam dlaczego i dla kogo je robiłam. :* tłumacz sobie, że to tylko stan przejściowy, kiedyś się skończy :)
Wiem, wiem i normalnie mnie to nie wzruszało, ale dzisiaj to jakiś chwilowy kryzys. Może też stres przed jutrzejszą wizytą, kumulacja :-)

Mój akurat bardzo dzielnie znosi wszystko albo po prostu dobrze udaje :-D moje Pani Doktor uważa, że dieta bezglutenowa sprzyja zagniezdzeniu zarodka i jego rozwojowi w pierwszym trymestrze. Dlatego już od punkcji bardzo uważam na to co jem, ale uwierz... gluten jest WSZĘDZIE :-( więc już powoli mam dość. Słyszałam, że dużo kobiet powtarza, bo nie wytrzymuje i zwraca :-( ale trzymam za Ciebie kciuki :-*
jak to wszędzie? ;) mi tylko przeszkadzała piaszczysta konsystencja pieczywa (sama piekłam chlebek gryczano - jaglany, bo w sklepach straszne gó...o sprzedają), a poza tym płatki kukurydziane, gryczane, ryże, ziemniaki, komosa ryżowa, kasza gryczana, jaglana itp. Wędliny tylko te suche (niestety droższe, le i mniej napompowane chemią) i tyle. W nabiale, jajkach i warzywach nie ma glutenu. No i ciastka itp oczywiście zawierają gluten, ale jest dobra alternatywa żeby sobie robić mega proste ciasteczka z poppingu amarantusa, gryki itp + banan, bakalie i gotowe :) w internetach masz mnóstwo przepisów na słodkości bg jesli lubisz słodycze :) Taka jak pisałam, mi tylko pieczywo przeszkadza, a tak to mogłabym spokojnie sie przestawić na bg :)

Ostatnia edycja:
jak to wszędzie? ;) mi tylko przeszkadzała piaszczysta konsystencja pieczywa (sama piekłam chlebek gryczano - jaglany, bo w sklepach straszne gó...o sprzedają), a poza tym płatki kukurydziane, gryczane, ryże, ziemniaki, komosa ryżowa, kasza gryczana, jaglana itp. Wędliny tylko te suche (niestety droższe, le i mniej napompowane chemią) i tyle. W nabiale, jajkach i warzywach nie ma glutenu. No i ciastka itp oczywiście zawierają gluten, ale jest dobra alternatywa żeby sobie robić mega proste ciasteczka z poppingu amarantusa, gryki itp + banan, bakalie i gotowe :) w internetach masz mnóstwo przepisów na słodkości bg jesli lubisz słodycze :) Taka jak pisałam, mi tylko pieczywo przeszkadza, a tak to mogłabym spokojnie sie przestawić na bg :)
No i właśnie problem jest tu, że to co lubię właśnie go zawiera :-D nawet na głupich galaretkach jest taka informacja, czy przyprawach :-D a do tego dochodzą jeszcze rzeczy, których nie można jeść w ciąży i "niezdrowe" produkty w mniemaniu mojego kochanego M :-D więc moja dieta jest dla mnie katorga :-D

Witajcie Kochane u mn e jakieś przeziębienie jakieś inne takiego nigdy nie miałam non stop kocham w ciągu dnia woda z nosa a z rana ropa w gardle niby zatoki czyste jak narazie faszwruje się sokiem z aronii herbatką maliwowa czosnkiem cytryną wita d ,c i mama dha premium jutro zamierzam zrobić sikanca bo cały czas bola mnie piersi i mam strasznie duże i wrażliwe sutki i brodawki jak na początku cb i senna jestem plus delikatnie od czasu do pokluje punktowo podbrzusze i ciągnie czasami w pachwinach smigam spaciu bo -przeziembienie i kochanie co 5-10 min średnio wykańcza mnie fizycznie Masakra;(

reklama
Do góry