• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A ja mam pytanie z innej beczki. Ostatnio na spotkaniu z położną, zasugerowała mi, że powinnam brać jakieś preparaty z żelazem. Ja cały czas łykam Femibion natal 2 Plus i tam jest już żelazo w dawce 28 mg. Niby morfologię nam ok i teraz nie wiem czy dodatkowo coś nie brać. A jak jest u Was?
Ja tez mam zelazo w zestawie ciazowym i do tego od 10tc lykam jeszcze dodatkowe. Takie mam zalecenie od samego poczatku ciazy. Chyba w DK to standard, bo w pierwszej ciazy mialam tak samo.
Mam brac 40-50mg dziennie

Ostatnia edycja:
Ja tez mam zelazo w zestawie ciazowym i do tego od 10tc lykam jeszcze dodatkowe. Takie mam zalecenie od samego poczatku ciazy. Chyba w DK to standard, bo w pierwszej ciazy mialam tak samo.
Hmmm, no własnie nie wiem co mam zrobić. Czy żelazo można jakoś przedawkować? Chyba rzeczywiście kupię i będę łykać co drugi dzień.

Hmmm, no własnie nie wiem co mam zrobić. Czy żelazo można jakoś przedawkować? Chyba rzeczywiście kupię i będę łykać co drugi dzień.

Jak przedawkujesz zelazo to mozesz miec spore zaparcia. Jesli morfologie masz w normie to nie musisz brac dodatkowo zelaza.
Lepiej pij sok z buraka, zjedz od czasu do czasu czerwone mieso i szpinak [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czytalam wlasnie, ze w DK zalecana jest ta dawka 40-50mg dziennie. Ja w swoich witaminach mam 27mg i biore dodatkowo jedna tabletke 40mg. Lekarka mi powiedziala, ze zelazo powinno sie przyjmowac oddzielnie miedzy posilkami, bo przyjmowane z innymi witaminami zle sie wchlania. Ja biore codziennie i zadnych zaparc puki co nie mam. Jak masz watpliwosci to bierz pol tabletki albo co drugi dzien tak jak piszesz ;)

Czytalam wlasnie, ze w DK zalecana jest ta dawka 40-50mg dziennie. Ja w swoich witaminach mam 27mg i biore dodatkowo jedna tabletke 40mg. Lekarka mi powiedziala, ze zelazo powinno sie przyjmowac oddzielnie miedzy posilkami, bo przyjmowane z innymi witaminami zle sie wchlania. Ja biore codziennie i zadnych zaparc puki co nie mam. Jak masz watpliwosci to bierz pol tabletki albo co drugi dzien tak jak piszesz ;)
Tylko jak teraz czytam o wchlanianiu sie zelaza to niby potrzebuje do tego innych witamin. I badz tu czlowieku madry. A mowilas poloznej, ze w zestawie masz juz zelazo? Ja mowilam i mimio to mam brac dodatkowo.

Tylko jak teraz czytam o wchlanianiu sie zelaza to niby potrzebuje do tego innych witamin. I badz tu czlowieku madry. A mowilas poloznej, ze w zestawie masz juz zelazo? Ja mowilam i mimio to mam brac dodatkowo.
Pytała tylko jakie witaminy przyjmuję. Powiedziałam, że multi. Jakoś w szczegóły się nie wdawałam co tam dokładnie jest w środku. Za tydzień mam kolejną wizytę to wtedy spytam czy rzeczywiście jest taka potrzeba.

Jak przedawkujesz zelazo to mozesz miec spore zaparcia. Jesli morfologie masz w normie to nie musisz brac dodatkowo zelaza.
Lepiej pij sok z buraka, zjedz od czasu do czasu czerwone mieso i szpinak [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Morfologię miałam w normie. Trochę za niska hemoglobina, ale tak mam zawsze odkąd pamiętam. Żelazo badałam na początku ciąży i tez mieściłam się w normie. No nic, nie pozostaje mi nic innego jak spytać jeszcze raz położną. Dziewczyny dzięki wielkie za pomoc.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry