reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

received_1605650612856736-1638x1093.jpeg
zmnie38.jpeg

Wszystko wyszło super :) pierwszy taniec się udał, nikt się nie upił do nieprzytomności, wszyscy dobrze się bawili więc jestem mega zadowolona. Jutro jedziemy do Zakopanego na podróż poślubną :)

Załączniki

• received_1605650612856736-1638x1093.jpeg
    received_1605650612856736-1638x1093.jpeg
    473,5 KB · Wyświetleń: 496
  • zmnie38.jpeg
    zmnie38.jpeg
    346,9 KB · Wyświetleń: 501
reklama
Zobacz załącznik 839605 Zobacz załącznik 839606
Wszystko wyszło super :) pierwszy taniec się udał, nikt się nie upił do nieprzytomności, wszyscy dobrze się bawili więc jestem mega zadowolona. Jutro jedziemy do Zakopanego na podróż poślubną :)

Gratuluje serdecznie. Szczescia I zdrowia na Nowej Drodze Zycia.

Gfusiarz - sliczny domek.

Ja urodziny 14 lipca, a imieniny 30 czerwca.
Termin na 24, ale na bank urodze wczesniej.

Od wczoraj czuje prykanie Synka.
I mialam maly incydent zawrotowy ( krecilk mi sie mocno w glowie podczas siedzenia?).
Na szczescie kilka lat mialam juz cos takiego, wiec mniej wiecej wiedzialam, ze cokolwiek sie ze mna dzieje nie jest niczym powaznym.

Witam sie z rana[emoji5]
Moi pojechali, moge sie klasc spowrotem. Pospie sobie to szybciej zleci do wizyty.

Milego dnia i powodzenia na wizytach!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Cześć dziewczyny :)
Już po śniadaniu, mąż wyprawiony do pracy, można się wziąć za nadrabianie ;)
a mało tego nie jest, więc z góry przepraszam, jak będę odpisywać na coś, co już dawno zostało "wyjaśnione" ;)

Dziewczyny jakiej konsystencji macie teraz śluz i kolor ?
bardzo różny i nie wiem, od czego zależy ;)
Czasem tylko sporo, czasem bardzo dużo (aż idę czasami sprawdzić do wc, czy nic złego się nie dzieje, bo dosłownie czuję, jak wypływa...), zazwyczaj biały, żółtawy, czasami przezroczysty, i gin mówił, że to ok.

Hej dziewczyny skąd wiecie, ze czujecie ruchy dziecka? po czym to poznać? Ja czasami coś czuje ale nie wiem czy to maleństwo, czy może w brzuchu mi się "flaki" przewracają. Sama nie wiem już :)
na początku nie wiem, skąd wiedziałam, po prostu wiedziałam, było to coś, czego nigdy wcześniej nie czułam, w miejscu, gdzie jest macica, itd, a potem utwierdziłam się w tym ;)
przy czym ja zawsze bardzo dobrze "czułam" wszystko, co się dzieje w moim ciele - np przy jakiejkolwiek kontuzji byłam w stanie bardzo precyzyjnie określić, co boli (czy mięsień, ścięgno, staw, czy cokolwiek, jak mięsień, to dokładnie określałam który, nawet jeśli przechodziło w tym miejscu kilka, a fizjo to potem potwierdzał i pomagał "ogarnąć" ;))

Dziewczyny w ciąży można pić kwiat lipy? Kupiłam sobie wczoraj syrop malinowy do herbaty właśnie z kwiatem lipy i nie wiem czemu ta lipa chodzi mi po głowie że nie wolno? :O
Piję herbatę - lubię, poza tym, jak byłam przeziębiona to wypijałam po kilka kubków, teraz, choć jestem zdrowa, to "zapobiegawczo" (i dlatego, że po prostu lubię z miodem) piję powiedzmy kubek (ale już nie zawinięta w kołdrę, tylko rozcieńczony z inną herbatą) ;)

nie ma badań na ciężarnych, dlatego trzeba ostrożnie, i jak wszystko w ciąży nie za dużo. W sumie w ciąży to trzeba na wszystko uważać... ;)
Ważne jest, żeby słuchać organizmu, itd. ale moim zdaniem zdecydowanie lepsza herbata z lipy niż gorączka, która może być niebezpieczna...

U mnie, żeby jakkolwiek zauważyć działanie "napotne" lipy to musiałam wypić od razu spory kubek bardzo ciepłej, w dodatku zawinięta w kołdrę - dużo silniej na mnie zawsze działała inna "herbatka", ale w ciąży nie do picia (jak byłam przeziębiona, albo choćby zmarznięta, przemoczona itd, to herbata, a do tego w oddzielnym małym garnuszku pogotować trochę chilli, ja wrzucam jedną-dwie całe suszone papryczki, cynamonu, parę goździków, trochę gałki muszkatołowej, kilka kawałków imbiru, kilka całych ziaren kardamonu... przelać przez sitko do herbaty, dodać miodu, wypić od razu - efekt "rozgrzewający" i napotny jest bardzo silny, najlepiej od razu do łóżka, i wstaje się zdrowym, ale takiej ilości cynamonu, kardamonu itd i tak silnego efektu rozgrzewającego w ciąży bym nie zaryzykowała... no ale do wykurowania przeziębionego kichającego męża sprawdza się idealnie ;))
Lipa działa dużo "delikatniej" od takiej herbatki ;) więc myślę, że trochę lipy w soku, który dodaje się do herbaty jest zupełnie bezpieczne ;)

reklama
Witajcie[emoji5]
Dzis znowu sie wybieramy na lodowisko. Tym razem z kolega corki. A potem na pizze, mniam[emoji5]
Milego dnia mamuski!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
super :)
mam nadzieję, że dzień był bardzo udany :)
no i trochę zazdroszczę tej pizzy... :p
btw, też jeździsz a łyżwach, czy tylko do towarzystwa?

Do góry