reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Liczę, że urodzę troszkę szybciej niż w 4o tygodniu :)

Który masz dziś tydzień? Oj bardzo bym chciała już czuć go codziennie przynajmniej ze dwa razy :)
Dziwi mnie trochę, że czuję tylko te kopnięcia po jednej stronie brzucha, w dokładnie tym samym miejscu no i że nie czuję jakiegoś przemieszczania się maluszka, łaskotania itp a tylko kopniaczki.
20 tydzień i 3 dzień to moja druga ciaza :) pierwsza córeczka była spokojniejsza za to teraz prawdopodobnie też dziewczynka i jest pełna energii ciągle ja czuję praktycznie. Na początku też czułam tylko z jednej strony z lewej teraz jak lekarz sprawdza tętno małej to tez zawsze z lewej ja znajduje chyba nasze dzieci upatrzyly sobie bardiej jedna stronę :)

reklama
Niedługo zaczniesz juz mocniej czuć maluszka moja właśnie tak daje czadu ze nie wiem rozpycha się skacze nie wiem co ona tam wyprawia ale super uczucie :D

Super :D tez bym chciała :)

* Dziewczyny czy orientujecie się jak to jest z ubezpieczeniem w ciąży z urzędu pracy ? Niestety dwa tygodnie po zwolnieniu dowiedziałam sie, że jestem w ciąży i w grudniu musiałam się zarejestrować w urzedzie. Dzisiaj idę się podpisać i chyba muszę im powiedzieć o ciąży ? Żeby mnie nie ciągali gdzieś do pracy. A po porodzie jak to będzie ? Chyba po porodzie nie myślą że zostawię noworodka i pójdę szukać pracy.. a jak nie w urzędzie to gdzie bym mogła się ubezpieczyć razem z dzieckiem :/

* Dziewczyny czy orientujecie się jak to jest z ubezpieczeniem w ciąży z urzędu pracy ? Niestety dwa tygodnie po zwolnieniu dowiedziałam sie, że jestem w ciąży i w grudniu musiałam się zarejestrować w urzedzie. Dzisiaj idę się podpisać i chyba muszę im powiedzieć o ciąży ? Żeby mnie nie ciągali gdzieś do pracy. A po porodzie jak to będzie ? Chyba po porodzie nie myślą że zostawię noworodka i pójdę szukać pracy.. a jak nie w urzędzie to gdzie bym mogła się ubezpieczyć razem z dzieckiem :/
Ja mam ubezpieczenie w urzędzie pracy zniosłam im zaświadczenie od lekarza ze jestem w ciąży bo muszą mieć jakiś papierek żeby Ci nie szukać pracy, a później to jesteś na macierzyńskim. Moja siostra juz 3 lata siedzi z córeczka

20 tydzień i 3 dzień to moja druga ciaza :) pierwsza córeczka była spokojniejsza za to teraz prawdopodobnie też dziewczynka i jest pełna energii ciągle ja czuję praktycznie. Na początku też czułam tylko z jednej strony z lewej teraz jak lekarz sprawdza tętno małej to tez zawsze z lewej ja znajduje chyba nasze dzieci upatrzyly sobie bardiej jedna stronę :)
Moje też kopie z lewej strony :) Kurcze ale jestem ciekawa już tych naszych maleństw :) Jak wyglądają itd.

A nie jest tak, że gdy z schwilą zwolnienia byłaś formalnie w ciąży (a byłaś), to umowa powinna być przedłużona z automatu? Koleżanka miała taki przypadek, że dowiedziała się o ciąży tydzień po skończeniu wypowiedzenia, i wypowiedzenie zostało cofnięte..

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja mam ubezpieczenie w urzędzie pracy zniosłam im zaświadczenie od lekarza ze jestem w ciąży bo muszą mieć jakiś papierek żeby Ci nie szukać pracy, a później to jesteś na macierzyńskim. Moja siostra juz 3 lata siedzi z córeczka

Ile na macierzyńskim ? Bo wydaje mi się że rok. To w jaki sposób siedzi 3 lata ? Też bym tak chciała. I Dopiewo szukać pracy jak dam małe do przedszkola. Na pewno nie wczesniej

A nie jest tak, że gdy z schwilą zwolnienia byłaś formalnie w ciąży (a byłaś), to umowa powinna być przedłużona z automatu? Koleżanka miała taki przypadek, że dowiedziała się o ciąży tydzień po skończeniu wypowiedzenia, i wypowiedzenie zostało cofnięte..

0d1yrjjgtd95fou3.png
No właśnie nie. Bo ja skończyłam pracę 30 października. A zaszłam w ciążę na początku listopada. Minęłam się o dwa tygodnie :/

Ile na macierzyńskim ? Bo wydaje mi się że rok. To w jaki sposób siedzi 3 lata ? Też bym tak chciała. I Dopiewo szukać pracy jak dam małe do przedszkola. Na pewno nie wczesniej
Nie wiem jak to zrobiła ale chyba powiedziała ze nie ma gdzie dziecka zostawić i siedzi z dzieckiem może na rękę jej poszli teraz jest w drugiej ciąży także już luz aż zapytam jej jak to było

reklama
Do góry