reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

sprasowałam wszystko, miałam jeszcze sprzątać w pokoju ale stwierdziłam co jutro będę robić [emoji38] owinę się w koc i coś pooglądam [emoji14] ja jestem dziwna czy to normalne, że nie mam potrzeby chwalić się nikomu na żywo ubrankami dla Kropka?

Ja odwrotnie - trochę posprzątałam w pokoju, została kuchnia i prasowanie....
Przy czym wyprasuję tylko część, bo mi się duszno robi od nadmiaru pary... (mam przemysłową stację parową, aczkolwiek przed ciążą mi to nigdy nie przeszkadzało... jak już zaparowalam za bardzo, to otwierałam balkon, ale teraz nie mam odwagi stać z żelazkiem plecami zaraz przy otwartym balkonie...)

A co do chwalenia się ubrankami - ja mam co prawda tylko kilka skarpetek i ten kombinezonik, które dostałam w prezencie, i nikomu się na żywo nie chwaliłam, wam się chwalę, a innym nie muszę ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
sprasowałam wszystko, miałam jeszcze sprzątać w pokoju ale stwierdziłam co jutro będę robić :lol: owinę się w koc i coś pooglądam :p ja jestem dziwna czy to normalne, że nie mam potrzeby chwalić się nikomu na żywo ubrankami dla Kropka?

Ja mam inaczej, moje wszystkie koleżanki są mega wkręcone i jak wpadają na kawę to pytają co nowego kupiłam. Moja mama też co podsyła mi jakieś zdjęcia jak jest w sklepie albo prosi żebym ja jej wysłała jak coś kupuję, więc u mnie naturalnie jest to jeden z elementów jak ktoś nas odwiedza ;)

Wiesz co gdzieś slyszalam że dzidzie teraz mega rosną i mega na wadze przybierają choć pewnie każda dzidzia rosnie swoim tempem :) jak się niemyle to 2 tyg temu na poprzedniej wizycie miał 240 ale nie dam sobie ręki uciąć :)
Mój też miał dwa tyg temu 240g :) ciekawe ile jutro ;) ty chyba masz ten dam tydzień co ja nie?

p19u3e3krozh766j.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Normalnie jest się ubezpieczonym, ja byłam przez jakiś czas w up i musiałam dać zaświadczenie o ciąży pod koniec 2014 r, oni to zaznaczają i juz się nie przyjmuje ofert pracy które oni wskazują. Ale co jakiś czas trzeba przyjeżdżać i się podpisywać na liście. Po ciąży też musiał przyjechać znów podpisać i dopisać że jeszcze nie jestem gotowa do podjęcia pracy i takie tam,urzędniczka mi mówiła co mam wpisać. I po ciąży rok ponad byłam jeszcze w up zarejestrowana i ubezpieczenia. Teraz nie pracuje ale mąż mnie i dziecko ubezpieczyl u siebie w pracy.

Właśnie wróciłam z urzędu. W tym tygodniu muszę iść po zaświadczenie od lekarza, że nie mogę pracować i im donieść :)
Później rok macierzyńskiego ale po roku na pewno maleństwa nie zostawię i nie pójdę do pracy. Mama mnie ubezpieczy u siebie w pracy albo K jak przejdzie do lepszej firmy w tym czasie.
klaudiaa975, i chyba 1000zł macierzyńskiego się należy z urządu
Mi się nie należy bo nie przepracowałam roku :/
Zobacz załącznik 839663 mój wygląda tak nawet się uśmiechał do mamuni dziś na wizycie :)
Kochany <3 gratuluję :***

reklama
Do góry