reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Co do laktatora się nie zgodzę. Ja nawet nie kupiłam, bo nie pomyślałam, a potem w szpitalu jak dostałam nawału mlecznego to myślałam, że wybuchnę. Mogłabym wykarmić pół oddziału. Juz nie mówię, że syn nie był w stanie złapać tak nabitej piersi. Wyłam z bólu, a mąż szybko jechał jakiś kupić. Dziewczyna z sali obok płakała bo nie miała mleka, a ja tymczasem plakalam wylewając je do umywalki. Taka ironia losu.

p19uqqmzxqi22hcj.png
A tak z ciekawości jak ma się za dużo to nie dają dziecku kobiety, która nie ma?

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Żeby wydać z głową to ciężko ja mam taki sposób przeznaczam konkretne kwoty na zakupy typu chemia jedzenie paliwo zakupy duże raz w miesiącu z konkretną kwotą i lista zawsze 100 więcej jak byśmy coś dodatkowo znaleźli na codzienne zakupu ja akurat się mieszcze w 10 zl kupuję konkretnie chleb mleko masło ale czasem coś trzeba dokupić więc 10 więcej nie biorę z sobą więcej pieniędzy bo wiem że wydam zawsze biorę paragon mam całe pudla na karzdy miesiąc koperta w której je gromadze potem liczę ile wdalam ile na jakieś pierdoly ile zostało ile zaginelo ( jak coś ginie to wiem że mój M z portwela mi podbiera) wolę na bieżącą kasę wyciąga wtedy lepsza kontrola A że ja zadze wszystkimi naszymi pieniędzmi zostaje nam zawsze coś na kolejny miesiac jak M zadzil jeden miesiac to musiał kasę pożyczać bo niestarczylo 3000 tysiące wydał w 2 tygodnie a 2 jeszcze zostały tak więc ja pilnuje naszych wydatków.... Ale nie martw się wiele osob ma podobnie i potem jak zobaczą ile kasy mieli przez cały rok A ile im zostało to szok

3jgxskjo51j6485i.png
dziekuje napewno zaczne pisac ile wdaje na co zeby miec pogląd i zaczne planowac obiady na calyy tydz bo tak ide do marketu codziennie i wrzucam na szybko bez przemyslen jedzenie i tak codziennie idzie od 50-100 zl z czego 40% potem wyrzucam z lodowki bo nie zuzyte...
Cytuj te wiadomości

Dzień dobry!
Dziewczyny nie spotkałyscie sie na internetach z sukienkami tego typu? Chodzi mi żeby była sportowa i luźna. Ta ze zdjęcia niestety za mała :(
IMG_20180228_085454.jpg

Załączniki

• IMG_20180228_085454.jpg
    IMG_20180228_085454.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 217
dziekuje napewno zaczne pisac ile wdaje na co zeby miec pogląd i zaczne planowac obiady na calyy tydz bo tak ide do marketu codziennie i wrzucam na szybko bez przemyslen jedzenie i tak codziennie idzie od 50-100 zl z czego 40% potem wyrzucam z lodowki bo nie zuzyte...
Cytuj te wiadomości
Kiedyś podobnie robiłam ale to było napoczatku jak zamieszkała z M nauczkę dostałam jak nam się lodówką rozwalila A nie było nas stać na nową więc musiałam na bieżąco kupwac ze było na jeden dzień żeby nie zostało nic wtedy wrzuciłam samego mięsa z zamrażarki za 400 zł A ale truskawek miałam zamrozone po nich najbardziej plakalam tylko troszkę jedzenia uratowalismy ( to co zdążyliśmy zjesc) wyzucilam jakieś 70% zawartości lodówki moja tesciowa popatrzyła na to i stwierdziła ,, że 7 stowek poszło sie jebac jak tacy bogaci jesteście to mnie by się 5 przydalo" ha ha złota kobieta... moja siostra ma odmienny pogląd na wydatki taki w stecz na na cały miesiąc (oprucz oplat) na wszystkie zakupy wydaje to co zostało jej z poprzedniego miesiąca ostatnio pochawalila mi się ze takim sposobem dołożyła w pół roku ponad 5 tysi bo przyzwyczaila się do skromnego życia i bardzo jej się podoba patrzenia jak na kącie robi się więcej pieniedzy[emoji2][emoji2]

3jgxskjo51j6485i.png

Cytuj te wiadomości
Znam to. Nas kasa też się nie trzymała. Szok był ze człowiek niby dobrze zarabia a suma summarum kasy nie widać. I zabrałam sie za domowy budżet. Troszke czasu mi to na początku zabieralo. Mam w Excelu arkusz. Notuje każdy paragon, każdy rachunek, wieksze wydatki planuję do przodu. Dzieki temu juz po 2 miesiącach wiedzielismy na co trwonimy pieniądze, co jest nam zbędne. I okazalo sie że te pieniądze rzeczywiście są. I powiem Ci że lepiej mi teraz. Bo zawsze zostaje zapas i jeśli cos nagle wypadanie to nie będę musiala rwac wlosow z głowy skąd kasę mieć.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry