Sama sobie zazdroszczę, że już skończyłam pierwszy trymestr. Minie Ci Kochana szybciutko!Oglądam tv a syn skacze po pokoju [emoji5]. Za chwilkę idziemy do łóżka. Ten pierwszy trymestr mnie wykańcza. Zazdroszczę tym co już są w drugim.
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Sama sobie zazdroszczę, że już skończyłam pierwszy trymestr. Minie Ci Kochana szybciutko!Oglądam tv a syn skacze po pokoju [emoji5]. Za chwilkę idziemy do łóżka. Ten pierwszy trymestr mnie wykańcza. Zazdroszczę tym co już są w drugim.
![]()
Mój lekarz też to mówił... Ale gdy tak podsumowałam jego słowa i przestałam my ufać to wyszło na to że wcale się ponad rok nie staram i nie mam się czym przejmować. Mianowicie kazał mi brać luteinę od 15 dc do 27 dc zawsze! Bez sprawdzania poziomu progesteronu we krwi! Bez monitoringu! Dopiero gdy go docisnelam to mi powiedział że zbyt wczesne przyjęcie luteiny blokuje owulacje! OMG! Więc przez ile cykli owulacje mi tym działaniem zablokował?? Teraz od dwóch cykli chodzę na monitoring i okazuje się że raz wypada 13 dc a raz 16!! Więc czy w moim wypadku można powiedzieć że staram się od ponad pół roku i jestem bezpłodna? Chyba nie.... Ostatnio myślę że staram się od 2 cykli a nie 16 cykli....
Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w ciazy mdlalam jak czulam zapach ryb :d do sklepu sama nie chodzilam bo udalo mi sie zemdlec dwa razy@Mamulkakubusia wróci apetyt wrócigwarantuje Ci to
mnie od mięsa odrzuciło, a wczoraj jak w sklepie kiełbasę wiejską zobaczyłam to mało co jej oczami przez tą ladę nie zjadłam [emoji23][emoji23]
![]()
![]()
To ja w obu właśnie ciążach fakt faktem nie zemdlałam ale czarno przed oczami, jakbym zaraz zemdleć miała. I właśnie z obu mnie odrzuciło od mięsa w pierwszym trymestrze. a potem wszystko wraca i mieszam smaki [emoji23]Ja w ciazy mdlalam jak czulam zapach ryb :d do sklepu sama nie chodzilam bo udalo mi sie zemdlec dwa razy [emoji14]
A miesa w I trym w ogole nie jadlam a pozniej mialam faze na pieczone ;p
No pozniej tez robilam mieszanki wybuchowe :d i mialam tez smaka na cytrusy wszelkie.To ja w obu właśnie ciążach fakt faktem nie zemdlałam ale czarno przed oczami, jakbym zaraz zemdleć miała. I właśnie z obu mnie odrzuciło od mięsa w pierwszym trymestrze. a potem wszystko wraca i mieszam smaki [emoji23]
![]()
![]()
Mnie odrzucilo od budyniu i kakao..@Mamulkakubusia wróci apetyt wrócigwarantuje Ci to
mnie od mięsa odrzuciło, a wczoraj jak w sklepie kiełbasę wiejską zobaczyłam to mało co jej oczami przez tą ladę nie zjadłam [emoji23][emoji23]
![]()
![]()
To nie jest alternatywa dla in vitro. Naprotechnologia nie pomoże gdy np masz niedrozne jajowody czy za słabe plemniki.Ciekawy temat, nie wiedziałam o czymś takim. Dla staraczek z długim stażem. To jest alternatywą dla invitro.