G
gosc12
Gość
Za tydzień kończy roczek, chyba już powoli przestaje być niemowlęciem![]()
Chyba tak
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Za tydzień kończy roczek, chyba już powoli przestaje być niemowlęciem![]()
Przez brzuch i przez pochwe bo mierzy szyjkęKobitki pytanie do tych , które już miały polowkoweidę we wtorek i nie wiem czy lekarz bada tylko przez brzuch czy też przez pochwe?
![]()
To dzieki, kupię tak na wszelki wypadek.Możesz normalny. Mnie lekarka pozwoliła brać 650 mg paracetamolu do 4x dziennie, jak byłam w I trymestrze.
Super, że wszystko okejDziewczyny jestem po wizycie. Wszystko w badaniu ok. Usg nie bylo po wczorajszym polowkowym. Pessar ladnie trzyma.
Powiedzialam, ze to co czuje to moim zdaniem te skurcze Braxtona-Hicksa to mowi, ze jak najbardziej maga byc i w takim razie jest ok i mam sie juz nie martwic. Chcialam magnez zwiekszyc to powiedzial, ze jak tak chce to moge, ze i tak sama sie swietnie diagnozuje[emoji6]
Na razie mam zrobic tylko morfologie, mocz i magnez, a glukoza za 2 tygodnie.
Pojechalismy do pepco i moja mloda wpadla w szal zakupowy dla dzidziusia[emoji23] Trzeba bylo ja stopowac[emoji6]
@Agatka29 juz wiem z czego wynika roznica w dlugosci szyjki. Jak zostala zcisnieta pessarem to sie przez to wydluzyla. Ale nie tak faktycznie, tylko przez zmiane ksxtaltu. Wiesz o co mi chodzi?
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
O, to prawie, prawie, mój 10goZ którego dnia jest ? Mój 3 latka ,11 marca
U mnie było USG przez brzuch i pomiar szyjki dopochwowo.Kobitki pytanie do tych , które już miały polowkoweidę we wtorek i nie wiem czy lekarz bada tylko przez brzuch czy też przez pochwe?
![]()
To dobrze [emoji16] bo jadę z facetem a ostatnio na prenatalnych byli studenci więc czuję się lepiej, że tylko przez brzuch [emoji16]Ja miałam tylko przez brzuch
![]()
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
To super, że wszystko dobrzeDziewczyny jestem po wizycie. Wszystko w badaniu ok. Usg nie bylo po wczorajszym polowkowym. Pessar ladnie trzyma.
Powiedzialam, ze to co czuje to moim zdaniem te skurcze Braxtona-Hicksa to mowi, ze jak najbardziej maga byc i w takim razie jest ok i mam sie juz nie martwic. Chcialam magnez zwiekszyc to powiedzial, ze jak tak chce to moge, ze i tak sama sie swietnie diagnozuje[emoji6]
Na razie mam zrobic tylko morfologie, mocz i magnez, a glukoza za 2 tygodnie.
Pojechalismy do pepco i moja mloda wpadla w szal zakupowy dla dzidziusia[emoji23] Trzeba bylo ja stopowac[emoji6]
@Agatka29 juz wiem z czego wynika roznica w dlugosci szyjki. Jak zostala zcisnieta pessarem to sie przez to wydluzyla. Ale nie tak faktycznie, tylko przez zmiane ksxtaltu. Wiesz o co mi chodzi?
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
No to mamy dwie inne wersję [emoji16] mam nadzieję, że tym razem studentów nie będzie bądź zapytają mnie czy się zgadzam ....Przez brzuch i przez pochwe bo mierzy szyjkę![]()
Wiesz co to zalezy co sie dzieje w tym momwncie w twoim organizmie. Bo jeslu dochodzi do jakiegos lekkiego niedotlenienia to moze miec wplyw na malenstwo.Nie bałam się o siebie tylko o dziecko. Nie wiem czy takie zdarzenie ma na nie wpływ :/ poszłabym najchętniej już w czwartek/ piątek na wizytę. Ale w sobotę dopiero kończę 20. I chyba zależy lekarzowi na dokładniejszym badaniu![]()