reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Sprobuj zasnac. Dobranoc[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Hej dziewczyny ..Ja chciałam wam tylko powiedzieć że od dwóch dni nie bardzo się czułam ale nie pisalam bo mi to ciagle cos i az wstyd mi bylo pisac...dziś wylądowałam w szpitalu ...skraca mi się szyjka dostałam leki itd i za dwa dni zobaczą czy będzie musiał być zabieg czy zostanę na lekach..do konca ciąży leżec plackiem muszę.. jestem przerażona

Po to jesteśmy, żeby pisać o wszystkim, także o tym, co się dzieje, czego się boimy itd...
Współczuję stresu i leżenia, ale najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy, że sytuacja jest monitorowana, itd...
Będzie dobrze, jesteśmy z Tobą [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Kurcze ja niby do lekarza mam 14 dopiero ale chyba pójdę w środę... znowu dokucza mi ten ból brzucha. A na wieczór to już wgl.. w nocy mi się ciężko przekręcić :( ehhh dlaczego ta ciąża nie może być taka piękna jak to wszyscy mówili :)
Jeśli martwi Cię ten ból, to zdecydowanie lepiej iść wcześniej na wizytę niż się stresować...
A co do pięknej ciąży - odnoszę wrażenie, że ciążą jest piękna bo kończy się porodem i możliwością trzymania w rękach swejego maleństwa, a to wynagradza "niedogodności" ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Bolał mnie brzuch i krzyże szyjka z 3.5 na 2.3 się skrócila :( I miałam ogromne ilości oplawow myślałam że mi wody leca w sumie dlatego głównie tu przyjechalam ale na szczęście to nie wody . Dostałam leki muszę leżec wc i łóżko a za dwa dni podejmą decyzję czy będą mi zakładać passar czy da się na lekach to przejść :( boję się strasznie o synka . Jest tu też klinika dla dzieci najmniejsze jakie uratowali było w 24 tygodniu urodzone , ale lekarka mówi że mam narazie o tym nie myśleć bo niema tragedii i coś poradzą o mam pozytywnie myśleć . Leży że mną dziewczyna która od 6 miesiąca już zmaga się też z takimi komplikacjami i już jest w 8 mówi że lezec lezec I lezec że to podstawa żeby było dobrze :( same mi łzy leca cały czas :(
Jesteście z synkiem pod opieką, więc nie myśl na razie o porodzie itd - będzie dobrze, zobaczysz...
Wiem, że leżenie jest "upierdliwe" (leżałam parę miesięcy), ale dasz radę...

0d1yrjjgtd95fou3.png

A tak w ogóle, to cześć dziewczyny :)

Zbieram się zaraz z łóżka ;)
Dzisiaj O zostaje w domu (w sensie nie jedzie na budowę), więc najpierw jeden sklep (no dobrze, dwa ;)), a potem trochę ogarniemy mieszkanie...

Miłego dnia [emoji4]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja bralam jeszcze przed ciaza i potem juz w ciazy 3x2. Ostatnio kaxal mi zmniejszyc do 2x1, ale jak zobaczyl, ze poziom mam blizej dolnej granicy przy takiej dawce to kazal brac 2x2. A tetaz jak go pytalam to pozwolil zwiekszyc spowrotem do 3x2[emoji5] On zawsze mnie pyta vzy mi nogi nie dretwieja. A wlasnie dretwialy mi dopoki nie przestawilam sie na to magne B6.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Dzięki,czyli jak ja biorę 3x1 to gdybym nawet wzięła 4 razy to będzie oki, muszę teraz zrobić poziom magnezu

To ja dopiero mam problem, bo jem wszystko co mam w zasięgu ręki a i tak cały czas jestem głodna, jak tak dalej pójdzie to niedługo w drzwiach się nie zmieszczę...

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Też tak mam ;/ciekawe ile przytyję jest już + 8kg ,w pierwszej ciąży 22,5 kg

Hej dziewczyny czy wy też czasem macie tak, że nie czujecie kopniaków przez powiedzmy 2-3 dni? Trochę się martwię bo albo przeoczyłam albo są tak słabe bo nic nie czuję, już nawet się zastanawiam czy może łożysko się nie przesunęło i amortyzuje te kopniaczki.

Jeśli chodzi o kieckę to nie wrzuciłam fotki bo okazała się za duża. Teraz to już całkiem nie wiem jakie mam szukać rozmiary bo jak w biuście i biodrach ok to znowu mam za dużo w brzuchu.

reklama
@onaszczesliwa2018,Kochana całe szczęście że nie ,zbagatelizowałas objawów i szyjka została wylapana,że coś się dzieje!! Ja miałam szyjkę 3 cm w dwa tyg zjechała na 2,4 mam pessar już od dwóch tygodni a szyjka od 18 tyg się skracała, teraz staram się leżeć ale naprawdę u mnie ciężko troszkę z tym odpoczynkiem,opieką nad synkiem dać jesc,sisusiu zawsze coś ,energiczny 3 latek !!!
Przypomnę ci moja historie,W pierwszej ciąży miałam też pessar od 19 tyg , na początku przez jakieś dwa tyg leżałam dużo,ale mój lekarz kazał mi w miarę funjcjonowac i tak przy trybie dotrwałam do 36 tyg !!
BedzBę dobrze tylko się nie denerwuj to też wpływa bardzo na organizm i dzidzię !!

Do góry