reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Na którą masz? Zapomnialam zapytac jakie leki teraz dostalas?

Na 13ta , leki dalej to co w szpitalu nawet mi ładnie panie zapakowaly tak jak miałam w szpitalu żebym niemusiala wczoraj po aptekach chodzić :)i do wizyty mam tak ładnie popakowane na każdy dzień przekochane kobietki :)
20180307_092810-2016x1512.jpg

Załączniki

• 20180307_092810-2016x1512.jpg
    20180307_092810-2016x1512.jpg
    433,2 KB · Wyświetleń: 294
reklama
Właśnie jak to jest uuWas z tą glukoza, bo u n mnie kłuja 3 razy, na czczo po godzinie i dwoch i dopiero za parę godzin mam wyniki, Kinga30 A ty jak mialas pobrane na czczo że wiedzialas wynik od razu?

A u mnie na czczo w ogole nie pobierają, krew pobierają tylko raz po godzinie od wypicia...i przed badaniem mogę zjeść śniadanie. Ciekawe dlaczego są takie różnice w zaleceniach, ja glukozę robię w De.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
To w ogóle jakaś dziwna procedura :O
U nas naczczo, pobierają, oznaczają na szybko glukometrem (jak za dużo, to nie dają glukozy), a potem po 1h i po 2h

0d1yrjjgtd95fou3.png

Bardzo dobrze, że mass swoją wizytę tak szybko to lekarz sprawdzi czy wszystko ładnie się zatrzymało:)

f2w39n7303c24ozn.png

No myślę , że i tak i tak bym musiała iść ale akurat tak się "spasowalo "że moja już wcześniej umówiona się zazebila z ta która muszę mieć żeby ocenić . Chociaż mi i tak już za długo:(

Mój przypadek był bardzo rzadki...w szpitalu wszyscy byli zdziwieni, że się nie udało...Nawet teraz jak leżałam to dwóch lekarzy mnie poznało i położne też kojarzyły ;/ Także nie ma co się nakręcać strachem na zapas :) Wysyłam dobre myśli!
U mnie teraz trudno, bo to ten czas, gdy leżałam w pierwszej ciąży w szpitalu i jeszcze była nadzieja...Wizytę mam 13.03 i będzie to dokładnie 23t2d, czyli tak jak musiałam urodzić i stracić Michałka. Bardzo już czekam na to badanie...chce wiedzieć czy dalej mamy szansę tym razem wygrać życie.
Bardzo współczuję straty, ale wierzę, że Michałek czuwa, i tym razem uda się szczęśliwie odnosić [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

U nas jest bardzo restrykcyjnie przy tym badaniu. Wytycznych jeszcze pilnują pielęgniarki. U mnie pije się glukozę przy pielęgniarce, nie można dodać cytryny, trzeba siedzieć w poczekalni przez cały czas. Jedyne co, to pozwalają małymi łykami pić wodę mineralną.
Mnie nawet nie pozwolili wody...
Tylko zamiast siedzieć pozwolili leżeć...

0d1yrjjgtd95fou3.png

No faktycznie zadbaly o Ciebie!!! :)

No na prawdę tyle ciepła i takiej dobroci tam doznałam że w szpitalach to rzadkość :) co chwilę przychodziły pytaly czy czegoś niepotrzebuje czy boli itd na prawdę z opieki jestem mega mega zadowolona :) powiedziały że czekają na mnie w lipcu że wcześniej mam zakaz wstepu :D

Ostatnia edycja:
reklama
To w ogóle jakaś dziwna procedura :O
U nas naczczo, pobierają, oznaczają na szybko glukometrem (jak za dużo, to nie dają glukozy), a potem po 1h i po 2h

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja jeszcze nie wiem jak to tutaj jest , ale ja pewnie z wiadomych przyczyn będę musiała to przejść na lezaco moja lekarka mówiła że w 24 tygodniu zrobimy te badanie cukru to wam powiem jak to u mnie:)

Do góry