reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
ja właśnie czytałam, że najlepiej wyleczyć wszystkie ubytki w zębach w czasie ciąży :) a leczenia kanałowego nie zazdroszczę....myślę, że do 20 tygodnia wszystkie będziemy czuły ruchy naszych maluszków ;)

Moje zęby to wołają ratunku drukowanymi literami, ale ja tak cholernie boję się stomatologa, że ze strachu płaczę na fotelu. W dodatku mam tak przykre przejścia z dentystami, że najchętniej powyrywałabym wszystkie i założyła sobie "cenkę". Przykładem jeden ząb: grzebała się z nim babka ze trzy wizyty, przy czym kilka dni przed czwartą dzwoni do mnie, że nie ma sensu tego zęba dalej leczyć i poleca mi chirurga do usunięcia...wrrr.... naturalnie leczenie było prywatne.
Ja też zawsze się boję dentysty... cała spięta jestem i mega mocno zaciskam ręce[emoji23] A tak naprawdę nie miałam problemów nigdy, bo przez całe życie leczę ciągle te same dwa zęby, więc nie powinnam narzekać[emoji4]
Niestety nie mogę nic poradzić na strach, który czuję jak przekraczam próg gabinetu [emoji4] W czwartek też się wybieram na przegląd i po nocach mi się już to śni [emoji23]

16uds65gf2i39h6o.png

Ale tak bywa, obezwładniający strach, który skutecznie potrafi zniechęcić do leczenia. A mam świadomość, że dostanę zastrzyk i nie boli leczenie. W ciąży inaczej to wygląda, po kanałówce jak zacznie nap...adowo boleć, to tylko paracetamol, który u mnie jest o kant... wiadomo no.
Na razie na szczęście mnie nic nie boli, ale pomyślę, że trzeba iść na kontrolę, to również sny o nocach :)

Dziewczyny byłyście może na darmowych warsztatach "Bezpieczny maluch"? Polecam w każdym razie[emoji4]Ja byłam na początku roku, przypomniało mi się dzisiaj, bo dostałam informację o nowych terminach w kolejnych miastach[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

A ja się dentysty kompletnie nie boję, baa nawet lubię do niego chodzić :) mam świetnego dentystę, do którego chodzę już dobrych kilka lat. U wcześniejszych dentystów zawsze wszystko mnie bolało i bałam się już kilka dni przed wizytą :D teraz robię wszystko bez znieczulenia i nie boję się kompletnie :) dentysta ma super podejście. Teraz w ciąży już u niego byłam jakoś w 13 tc :) okazało się, że stan uzębienia ok, nic nie trzeba robić :)

p19u43r85mf3dc6h.png

A ja się dentysty kompletnie nie boję, baa nawet lubię do niego chodzić :) mam świetnego dentystę, do którego chodzę już dobrych kilka lat. U wcześniejszych dentystów zawsze wszystko mnie bolało i bałam się już kilka dni przed wizytą :D teraz robię wszystko bez znieczulenia i nie boję się kompletnie :) dentysta ma super podejście. Teraz w ciąży już u niego byłam jakoś w 13 tc :) okazało się, że stan uzębienia ok, nic nie trzeba robić :)

p19u43r85mf3dc6h.png
Ja też miałam takiego dentystę ale potem poszedł na prywatę.. a przy moich zębach to bym ogłosiła bankructwo chodząc prywatnie :)

Ale teraz też znalazłam bardzo fajnego i też nie boje się do niego chodzić :) przeraża mnie tylko leczenie kanałowe .. muszę jakoś przeżyć swój pierwszy raz :)

Czytałam w internecie ze czas na leczenie zębów najlepszy to drugi trymestr. Ja mam plan się wyrobić :D
Oczywiście zapisana do dentysty byłam przed ciążą na przegląd ale wiadomo jak to w Polsce bywa.. przez czas oczekiwania zdążyłam zajść w ciążę :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny byłyście może na darmowych warsztatach "Bezpieczny maluch"? Polecam w każdym razie[emoji4]Ja byłam na początku roku, przypomniało mi się dzisiaj, bo dostałam informację o nowych terminach w kolejnych miastach[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png
Dzięki za informacje właśnie sprawdzam i u mnie w Rzeszowie są jutro :D tylko przeraża mnie wizja 3 godzin .. nie nudziło Ci się ? :)
Przez 3h to chyba musiałabym wziąć przegryzke.. bo zaraz byłoby mi nie dobrze :D

No a powiedz mi jeszcze były raczej same panie ciężarne czy przyszłe tatuski też się zdarzały ?

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry