reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Gosiu skoki nie są ok dlatego insulina jest wskazana jeśli nie jesteś wstanie dieta tego ogarnąć . I to uwierz będzie ci skakać z powietrza . Insulina nic strasznego .wazne tylko żebyś miała dobre igły i żebyś dobrze podawała . Co do nocy to o której jesz ostatni posiłek ? I ile w sumie jesz posiłków ? Niestety jeśli będziesz miała bezsenne noce one tez będą zaburzać cukier . Już nie wiele zostało dasz radę a takie skoki na 150-170 to jeszcze nie tragedia bo znam takie dziewczyny co miały grubo ponad 200 .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wczoraj zjadłam, kanpke z pomidorem i wypiłam pol szklanki kefiru o 22:30. Jem 6 posiłków dziennie. Jeżeli wstałam tak jak dzisiaj o 7 to jem jeden więcej. Diabetolog radziła abym w ciągu dnia nie miała dłuższej przerwy jak 3 h między posiłkami.

reklama
Wczoraj zjadłam, kanpke z pomidorem i wypiłam pol szklanki kefiru o 22:30. Jem 6 posiłków dziennie. Jeżeli wstałam tak jak dzisiaj o 7 to jem jeden więcej. Diabetolog radziła abym w ciągu dnia nie miała dłuższej przerwy jak 3 h między posiłkami.

7 posiłków to minimum ... ja ledwo 5 jadłam i re dwa to np orzechy jadłam albo owoc . Ja ostatni posiłek jadłam o 23:30 z tym ze wstawałam 8 lub 9 . Jak budzisz się w nocy to zmierz sobie cukier najlepiej między 2-4 bo możliwe ze wtedy masz spadek i stad ten głód . Jeśli badasz rano ketony w moczu paskami i one są w tym moczu to znaczy ze jesz za mało na noc i musisz zjeść coś bardziej treściwego .

Nie żadnych skurczy nie miałam teraz od jakiegoś czasu boli mnie brzuch podbruzsze.Pojechalam dziś tylko na konsultacje bo za 5 dni miałam wstępny termin na CC wyznaczony i dziś miałam badanie ginekologiczne KTG i na zapisie niby ok ale ale mogło być lepiej i dlatego do obserwacji i możliwe że szybciej będzie.Ale co kolwiek się dowiedzieć jeden lekarz tak że naturalnie rodzić drugi mówi że CC ocipoec idzie.Leze sobie sama na sali szkoda że tv nie ma bo u mnie musi grać tv cały czas ;)
A moze pielegniarki podpytaj. Najgorzej siedziec w niepewnosci :/

7 posiłków to minimum ... ja ledwo 5 jadłam i re dwa to np orzechy jadłam albo owoc . Ja ostatni posiłek jadłam o 23:30 z tym ze wstawałam 8 lub 9 . Jak budzisz się w nocy to zmierz sobie cukier najlepiej między 2-4 bo możliwe ze wtedy masz spadek i stad ten głód . Jeśli badasz rano ketony w moczu paskami i one są w tym moczu to znaczy ze jesz za mało na noc i musisz zjeść coś bardziej treściwego .

Być może. Jutro będę badać bo dopiero z apteki dzisiaj odebrałam paski. No ja tych 7 posiłkach pije jeden taki napój mleczny, Np. Z malinami i borówkami. One mi cukru nie podnosiły. Zaraz sobie sprawdzę czy dalej tak jest. Dzisiaj spróbuje zjeść na noc coś więcej i pociągnę do 23. Dziękuje za rady. :)

reklama
Kojarzysz nazwiska lekarzy z oddziału co Cie badają ?

Nie na oddziale gin byl stażysta który mnie badal,przyszedł lekarz taki starszy facet siwy z brodą bardzo fajny on kazał przyjąć mnie na badanie szubciej i on powiedział że CC bo to ciąża wychunacha i nie ma co.Nie mam dziś głowy do nazwisk ;)

Do góry