Agnieś191
Fanka BB :)
Ja już mam od 2tyg a termin na 12.05 wszystko ma długą date przydatności a więc spoko.Dziewczyny a ile przed porodem kupujecie/kupowaliście kosmetyki dla maluszków? [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja już mam od 2tyg a termin na 12.05 wszystko ma długą date przydatności a więc spoko.Dziewczyny a ile przed porodem kupujecie/kupowaliście kosmetyki dla maluszków? [emoji4]
Ja 50 i już tydzień z nich korzystam i niektóre za duże bo moja mała urodziła się mając 48 cmDziewczyny a powiedzcie mi jakie kupowalyscie najmniejsze ciuszki?? Bo planujemy jechać do galerii z wyprzedazami i tam jak beda dobre ceny to pokupowac. Mam już kilka ciuszkow w rozmiarze 56-ze 3 body, pajacyk, spodenki i kaftanik a i 2 czapeczki i sie zastanawiam ile tych ciuchow w rozm 56 potrzeba
Ale przebiera się malucha kilka razy dziennie bo to się uleje to kupka czy siusiu wpłynie więc lepiej mieć zapas chociaż na dwa dniJa mam właśnie 56 najmniejszy i mam ich dosyć sporo. Zależy jaki dzidziuś się urodzi. Ale podejrzewam, że niewiele z tego rozmiaru potrzeba bo na początku dzieci rosną szybko.
Moja miała 3 miesiące i w prezencie przebiłam jej uszyJa mialam 20lat jak przebilam, a Lila miala 5 miesiecy i tez ma juz 2 pary slicznych kolczykow [emoji16]
Nie wiem co uważasz za duże ryzyko ?Ja czytam o tym przebijaniu uszu już któryś artykuł, że duże ryzyko u tak małego dziecka i raczej odpuszczę póki co
"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Albo kilkanaścieAle przebiera się malucha kilka razy dziennie bo to się uleje to kupka czy siusiu wpłynie więc lepiej mieć zapas chociaż na dwa dni

Na gorączkę apap lub paracetamol dla dzieci. Dicoflor to probiotyk ja miałam zalecenia przy zaparciach Oliwki ale jej nie służył i pediatra kazał przejść na biogaja i o wiele lepiej na niego zareagowała. Cebion Wit C mieliśmy podawać przy katarku który był w grudniu więc już musiałam wyrzucić prawie całą butelkę bo 3 miesiące może być tylko otwarta...A dicoflor w jakich dolegliwościach? I co na gorączkę dla takich maluszków?
Tu nie Hiszpania [emoji4] nie wiem czy mają taki dobry sprzęt.Nie wiem co uważasz za duże ryzyko ?
W Hiszpani 90% dziewczynek wychodzi że szpitala z kolczykami .
Ja miałam przebić jej po porodzie ale że urodziła się z zaskoczenia i malutka więc przebiłam w 3 miesiacu.
Nie miała nawet zaczerwienienie śladu krwi czy ropy nic zupełnie nic .
Ja mialam pistoletem robione kolczyki w wieku 3lat. Doskonale to pamietam bo sama wybieralam te kolczyki. Mnie nie bolalo, nie wiem jak jest z alergia itd. Zrobie swojej Oli kolczyki tez jak bedzie miala 3-4 latka a glownie dlatego zeby Piotrus jej nie wyrwal z uszu - dwa szoguny mi rosna hahaModa moda, ale jesli niosloby to za soba az takie ryzyko to moda nie mialaby tu nic do rzeczy.
Nie rozumiem zwiazku alergii z przebiciem uszu? Co ma jedno do drugiego?
A co to gojenia sie to zaklada sie specjalne kolczyki i nie sciaga sie przez miesiac. Odkazasz tylko dziurke dookola. U nas nie bylo nawet zaczerwienienia. I mysle, ze jej nie bolalo, bo nigdy nawet uszka nie dotknela, a gdyby bolalo to by pewnie to robila. Aha no i nie plakala w trakcie przebijania.
Po pologu jak bedziesz na wizycie u ginekologa to zapytaj. To wszystko zalezy od tego jaka jest grubosc blizny na macicyMamy po CC tak z ciekawości pytam czy wasi lekarze mówili po jakim czasie możecie wrócić do ćwiczeń ? Wiem że po naturalnym to okres ok 6tyg a nie do końca wiem jak to się ma do CC bo na internetach różnie piszą