reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi jakie kupowalyscie najmniejsze ciuszki?? Bo planujemy jechać do galerii z wyprzedazami i tam jak beda dobre ceny to pokupowac. Mam już kilka ciuszkow w rozmiarze 56-ze 3 body, pajacyk, spodenki i kaftanik a i 2 czapeczki i sie zastanawiam ile tych ciuchow w rozm 56 potrzeba
Ja 50 i już tydzień z nich korzystam i niektóre za duże bo moja mała urodziła się mając 48 cm

Ja czytam o tym przebijaniu uszu już któryś artykuł, że duże ryzyko u tak małego dziecka i raczej odpuszczę póki co

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Nie wiem co uważasz za duże ryzyko ?
W Hiszpani 90% dziewczynek wychodzi że szpitala z kolczykami .
Ja miałam przebić jej po porodzie ale że urodziła się z zaskoczenia i malutka więc przebiłam w 3 miesiacu.
Nie miała nawet zaczerwienienie śladu krwi czy ropy nic zupełnie nic .

Ale przebiera się malucha kilka razy dziennie bo to się uleje to kupka czy siusiu wpłynie więc lepiej mieć zapas chociaż na dwa dni
Albo kilkanaście :laugh2::laugh2::laugh2:
Ja czasem mam wrażenie że nie robię nic tylko przebieram . Marcelina ulewa dużo ....
Chodź po zmianie mleka jest lepiej dużo lepiej dziś dopiero 2 kreacja :D

A dicoflor w jakich dolegliwościach? I co na gorączkę dla takich maluszków?
Na gorączkę apap lub paracetamol dla dzieci. Dicoflor to probiotyk ja miałam zalecenia przy zaparciach Oliwki ale jej nie służył i pediatra kazał przejść na biogaja i o wiele lepiej na niego zareagowała. Cebion Wit C mieliśmy podawać przy katarku który był w grudniu więc już musiałam wyrzucić prawie całą butelkę bo 3 miesiące może być tylko otwarta...

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem co uważasz za duże ryzyko ?
W Hiszpani 90% dziewczynek wychodzi że szpitala z kolczykami .
Ja miałam przebić jej po porodzie ale że urodziła się z zaskoczenia i malutka więc przebiłam w 3 miesiacu.
Nie miała nawet zaczerwienienie śladu krwi czy ropy nic zupełnie nic .
Tu nie Hiszpania [emoji4] nie wiem czy mają taki dobry sprzęt.
Ja nie krytykuję bardzo mi się podobają kolczyki u małych dziewczynek ale wolę poczekać i tyle

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Moda moda, ale jesli niosloby to za soba az takie ryzyko to moda nie mialaby tu nic do rzeczy.
Nie rozumiem zwiazku alergii z przebiciem uszu? Co ma jedno do drugiego?
A co to gojenia sie to zaklada sie specjalne kolczyki i nie sciaga sie przez miesiac. Odkazasz tylko dziurke dookola. U nas nie bylo nawet zaczerwienienia. I mysle, ze jej nie bolalo, bo nigdy nawet uszka nie dotknela, a gdyby bolalo to by pewnie to robila. Aha no i nie plakala w trakcie przebijania.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam pistoletem robione kolczyki w wieku 3lat. Doskonale to pamietam bo sama wybieralam te kolczyki. Mnie nie bolalo, nie wiem jak jest z alergia itd. Zrobie swojej Oli kolczyki tez jak bedzie miala 3-4 latka a glownie dlatego zeby Piotrus jej nie wyrwal z uszu - dwa szoguny mi rosna haha

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

reklama
Mamy po CC tak z ciekawości pytam czy wasi lekarze mówili po jakim czasie możecie wrócić do ćwiczeń ? Wiem że po naturalnym to okres ok 6tyg a nie do końca wiem jak to się ma do CC bo na internetach różnie piszą

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Po pologu jak bedziesz na wizycie u ginekologa to zapytaj. To wszystko zalezy od tego jaka jest grubosc blizny na macicy

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

Do góry