reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja mam problem z prawa. Wiec jak mialam kolke nerkowa to myslalam ze to wyrostek. Pozniej bol z przodu i z tylu (plecy) tak ze az noga ruszyc nie moglam , bol w okolicy biodra. Ale moze promieniowac. Moim zdaniem pod zebrem to troszke za wysoko. Mi pomagaja oklady. Kupilam taki zelowy cieplo zimno...ewentualnie ciepla woda do termoforu.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Oki spróbuje coś wymyślić [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do pewnego czasu sprawdza się super, pozniej i tak się dziecko buntuje[emoji5]️ przynajmniej moje[emoji5]️ chociaż do 7 lat nam się sprawdzalo
Ja jak miałam z 7/8 to już ubierałam co chciałam :) a wcześniej to co mama mi przygotowała to ubierałam i nie wyklocalam się więc może i moja córcia nie będzie wybrzydzac [emoji1]

f2w39n7303c24ozn.png

Ostatnia edycja:
Zakupy wprawiły w dobry nastrój Was dwie :D

...a nawet miałam taki zamiar ale stwierdziłam że słaby moment w sumie :D

To powiem Ci że masz dobry balans :D Pamiętam jak mój ex ściągał mi raz kozaki jak byłam w ciąży i złapał jedną ręką za piętę- tak że ciągnął piętę razem z butem :D myślałam że wyrwie mi nogę ze stawu, a on zupełnie nie kumał o co chodzi, że krzyczę :-D:-D:-D

Hahahah :-) :) Chyba coś takiego, z sosem- ale nie kręcone tylko proste.

Ktoś chętny? :D Link do: Książka
Haha dobre z ta pieta[emoji23]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam z rana i pozdrawiam z badań. Dzisiaj wszystkie podstawowe oraz glukoza :/ Chciałam sobie podsumować kiepski tydzień i dokończyć nieprzyjemności, które się rozpoczęły od zalania mieszkania.

W planach generalny remont, wszystkich pomieszczeń poza łazienka. Ja się na ten czas nie mogę wyprowadzić, bo muszę być blisko lekarza i szpitala w razie czego. A w hałasie i pyle też nie mogę przebywać. Także chyba uda się zacząć po narodzinach Stasia. Eh eh same zmartwienia.
Ojej, wspolczuje strasznie tego remontu[emoji53] Oby wszystko bezproblemowo poszlo!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Takie wybrzydzanie to też zależy od charakteru [emoji16] mnie na studiach uczyli by dać dziecku wybór... Trzy bluzki i trzy spodniczki i niech sama wybierze :) wtedy ma prawo zadecydować z tego co Ty proponujesz :) wilk syty i owca cala :) pedagogiczne podejście

f2w39n7303c24ozn.png
Oj byś się zdziwiła, mojej siostrzenicy jak nawet dasz wybór to zapomnij, że wybierz coś z tego co jej podsuniesz [emoji28] Jest awantura, że chce sama wybrać. Czasem to bym ją prasnęła normalnie...

piękna :D

spokojnie, w ciągu paru lat sporo jeszcze się może zmienić, może się przeprowadzicie itd ;)

dokładnie tak ;)

choć ja parę dalszych planów też już mam, a jeśli chodzi o kwestie lokalowe, to mamy alternatywę na kilkanaście lat do przodu (choć to z innego powodu - po prostu robiąc górę trzeba było trochę ustalić, co ewentualnie później będzie zmieniane, a co nie, i tak np kuchnia zostanie "zamknięta" i będzie tam pokój z aneksem kuchennym (kuchnia za jakieś 10 lat trafi na dół), i gdy będzie taka potrzeba zamieszka tam moja mama, a część obecnego salonu, gdzie jest jadalnia będzie zamknięta, i tam będziemy mieć sypialnię, w drugiej części salonu zostanie biblioteka, i pokój do pracy... ;)

wygląda bosko...
ale takie zdjęcia powinny być na tym forum karalne :p
narobiłaś mi smaka, i pójdę dzisiaj robić lodowy krem truskawkowy, który zjem z kremem kokosowym i polewą karmelowo-orzechową (jakby ktoś chciał przepis, to robi się z daktyli i mielonych orzechów, a smakuje genialnie :p)

potem wrzucę zdjęcie części naszej wczorajszej wyżerki :p

:D
kupiłam wczoraj dokładnie tą samą, i też moja pierwsza ;)
choć ja kupiłam głównie ze względu na O, bo jest artykuł "tata na porodówce" (a O się boi, co i jak to będzie...)
Ooo nawet nie wiedziałam, że jest taki artykuł, a masz Będę mamą czy Mamo to ja? Bo widziałam, że w obu jest ten sam krem.

Podejrzenie choroby wilsona

hchygzu3560fzqmv.png
A co to?

Ja jak miałam z 7/8 to już ubierałam co chciałam :) a wcześniej to co mama mi przygotowała to ubierałam i nie wyklocalam się więc i moja córcia nie będzie wybrzydzac [emoji1]

f2w39n7303c24ozn.png
No moja już zaklada co chce. Mi to mama chyba dłużej szykowała i ciągle czesała w warkocza na który na końcu już patrzeć nie moglam

Ja jeszcze wszystkiego nie mam :) wiele mi brakuje więc mam o co prosić ewentualnie

f2w39n7303c24ozn.png
Nam brakuje: sól fizjologiczna, coś do przemywania pępka, waciki, łóżeczko z materacem, gruszka i coś tam jeszcze ale wyleciało mi z głowy :p

Aaa balsam po kąpieli, wanienka, chusteczki nawilżane, proszek do prania i ręcznik do kąpieli :)

reklama
Oj byś się zdziwiła, mojej siostrzenicy jak nawet dasz wybór to zapomnij, że wybierz coś z tego co jej podsuniesz [emoji28] Jest awantura, że chce sama wybrać. Czasem to bym ją prasnęła normalnie...

Ooo nawet nie wiedziałam, że jest taki artykuł, a masz Będę mamą czy Mamo to ja? Bo widziałam, że w obu jest ten sam krem.

A co to?
Jeśli chodzi o takie zachowanie to już niestety zależy od charakteru i wychowania... To tak samo jak z awantura w sklepie z 2latkiem gdy on chce żebyś coś kupiła a Ty się nie zgadzasz... Też jak będziesz ulegala to będzie krzyczało na cały sklep i tupalo nogami...

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry