G
gosc12
Gość
Nie ? To ktoś inny wrzucalAle ja zdjęcia nie wrzucalam akurat [emoji16]
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie ? To ktoś inny wrzucalAle ja zdjęcia nie wrzucalam akurat [emoji16]
![]()
Tak się składa, że skończyłam pedagogikę, znam temat i próbowałam takich sztuczek. Tylko skończyło się tym, że żadna z 3 przygotowanych bluzek mu nie pasowała, a w kulminacyjnym momencie wszystkie 20 t-shirtow w szafie było beeee. Któregoś dnia nerwy mi puściły i niepedagogiczne zaciagnelam go do auta bez bluzki (było ciepło), wzięłam pierwsza lepszą i dostał wybór - albo zaklada, albo spędzi dzień w przedszkolu z gołą klatą. Wrzeszczał całą droge, ale bluzkę ubrał. Od tamtego momentu skończyły się fochy z ubraniami.Takie wybrzydzanie to też zależy od charakteru [emoji16] mnie na studiach uczyli by dać dziecku wybór... Trzy bluzki i trzy spodniczki i niech sama wybierzewtedy ma prawo zadecydować z tego co Ty proponujesz
wilk syty i owca cala
pedagogiczne podejście
![]()
Ostatnio wlasnie w gazecie czytalam[emoji3]Dziewczyny a jak się ogarnia urlop macierzyński ten roczny? W pracy dostanę wszystkie papiery czy sama muszę to załatwić?
Piękny [emoji5]co myślicie o takim kocyku? Jest promocja 59zl![]()
![]()
Domyśliłam sięWisi na zawieszce na papier [emoji23]
![]()
No niestety charakterek to ona ma, w dodatku niestety siostra jest pobłażliwa i tak to wszystko wygląda. Ja nie mam zamiaru tak wychowywać dziecka, mam nadzieję, że mi się uda być stanowcząJeśli chodzi o takie zachowanie to już niestety zależy od charakteru i wychowania... To tak samo jak z awantura w sklepie z 2latkiem gdy on chce żebyś coś kupiła a Ty się nie zgadzasz... Też jak będziesz ulegala to będzie krzyczało na cały sklep i tupalo nogami...
![]()
A ja chyba wolę sama z K kupic co chcemyJa jeszcze wszystkiego nie mamwiele mi brakuje więc mam o co prosić ewentualnie
![]()
Trochę na pewno, bo moja no już teraz zakłada co chce ale jak mowie, że ma zmodyfikować bluzkę bo ta dzisiaj nie pasuje to poslucha, albo sama przynosi 3 i pyta w której lepiej wygląda co do afer w sklepie to akurat nie znam tegoJeśli chodzi o takie zachowanie to już niestety zależy od charakteru i wychowania... To tak samo jak z awantura w sklepie z 2latkiem gdy on chce żebyś coś kupiła a Ty się nie zgadzasz... Też jak będziesz ulegala to będzie krzyczało na cały sklep i tupalo nogami...
![]()
Ja też miałam ciągle warkocz aż do komuni [emoji23] do spania był z gumka na dole a ca dzień z gumka u góry i jedna na dół... Ale moja mama nie jest ciepłym typem kobiety [emoji16] czesanie i strojenie nie sprawiało jej radości a dzieci chodziły jak w zegarku... Zawsze wstawałam o 6 rano i nie miał prawa nikogo obudzić miałam się grzecznie bawić i dopiero o 9 miałem pozwolenie od siostry (10 lat starsza) ja obudzićNo moja już zaklada co chce. Mi to mama chyba dłużej szykowała i ciągle czesała w warkocza na który na końcu już patrzeć nie moglam
Mi więcej rzeczy [emoji1] duuzo więcejNam brakuje: sól fizjologiczna, coś do przemywania pępka, waciki, łóżeczko z materacem, gruszka i coś tam jeszcze ale wyleciało mi z głowy [emoji14]
Aaa balsam po kąpieli, wanienka, chusteczki nawilżane, proszek do prania i ręcznik do kąpieli![]()