reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

to 62 i 68 do grudnia. i po rozmiarze np spioszkow starczy wam 10 ? przez pol roku ?
Przez 3 miesiace, nie pol roku. Zalezy jakie dziecko sie trafi, jednemu starczy 10 innemu nie starczy 20[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Śliczne zakupy [emoji106]

Najpierw krwiak, oddzielająca się kosmówka, potem krwiak się niby wchlonął, ale nadal plamiłam nie wiadomo skąd, plamienia nasilały się po każdym wysiłku (np poprawienie sobie w szpitalu koca...), więc praktycznie 2 miesiące wyrwane z życiorysu..
A teraz (poza tym, że po tamtych plamieniach miałam nie wracać aż tak do aktywności) jest duża nadżerka, i brak możliwości zbadania szyjki (poprzednia próba skończyła się silnym krwotokiem i szpitalem), więc dodając wiek (35) musze się po prostu bardzo oszczędzać (tryb życia prawie jak przy założeniu skracającej się szyjki), bo jak z szyjką by się (odpukać!) coś zaczęło dziać, to będzie poważny problem - szyjka przy najmniejszym dotknięciu krwawi dość mocno...
Wiec grzecznie się oszczędzam...
Łatwo nie jest, jasne... Ale to nie jest moja pierwsza ciąża, staraliśmy się z mężem kilka lat, więc..
Nawet gdybym miała leżeć plackiem, to dla Hani wszystko...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aga Ty tez stracilas ciaze? Nie wiedzialam[emoji20]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Agnieszka - to rzeczywiscie nie malo mialas atrakcji. Mi powiedzieli, ze moja szyjka jest bardzo spulchniona I troszke za mocno ukrwiona cokolwiek to znaczy.... uwazaj na siebie I dbajcie o siebie dziewczyny.
A teraz wkrecam sobie, ze cos mi leci...
Dziewczyny, czy macie wodniste wydzieliny?
Ale normalnie przezroczyste jak woda. Robilam siku, zdjelam stara wkladke, wymienilam na nowa, a na majtkach wodnista spora plama I to samo mialam wczoraj. I nie wiem czy to przeciekalo mi z wkladki (kupilam takie naturalne, bawelniane , bez chemikalii itp, wiec sa mniej wytrzymale I mniej wsiakaja) czy naprawde cos mi leci.
Kupilam w pl paseczki ph, bo tu nawet nie maja, ale zanim dojda to w glowe dostane, a nie chce znowu jechac do szpitala, bo pomysla, ze wariatka.
Szyjka tydzien temu byla zamknieta, ale nie sprawdzili czy sie skraca.
Ach...

reklama
Też słyszałam , że dzidzie lubią takie różne wstrząsy [emoji1] mnie jedyne co zastanawia to nasza podróż do pl w grudniu i jak najlepiej to zrobić żeby małemu nie zaszkodzić bo to jedna 1200 km oczywiscie z przerwami, ale niedaje mi to jakoś spokoju chyba też potem z pediatra to skonsultuje [emoji4] już się niemoge doczekać spacerkow w lipcu [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Najwazniejsze jest przy dlugich podrozach czeste robienie przerw. I to nie taka przerwa, ze karmimy dziecko i spowrotem, tylko trzeba je wyjac na troche z fotelika, w dogodnej pozycji ponosic zeby rozprostowalo kosci, a najlepiej to polozyc jak sie da na jakims twardym podlozu zeby swobodnie sobie pofikalo. Niestety to sporo wydluza podroz[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Do góry