reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wyszłam zadowolona z badania i dostałam telefon od właścicielki mieszkania które ledwo wyremontowaliśmy. Dobrze, że mebli nie ma jeszcze. Że jeszcze w kartonach , szafki w kuchni do wyrzucenia. Panele w sypialni do wyrzucenia. I ciekawe co z nowymi płytkami w kuchni i w przedpokoju. Wybilo w zlewie w kuchni. Wina spółdzielni. Ale co z tego, jest tragedia w mieszkaniu. Płakać mi się chce. Babę pod nami zalało. Ciekawe czy nam zwrócą , no muszą. Wrazie czego mieszkanie ubezpieczone. Odechciewa mi się. Zamiast iść do przodu to trzeba wszystko zrywać i kłaść od nowa. :(:(:(:( Masakra jakaś. Do tego K nie ma. O musimy w maju robić od nowa. Dobrze, że przyjedzie na dłużej. Nie pokazuje zdjęć bo szkoda patrzeć..
Kurcze, wspolczuje strasznie[emoji20] Teraz Ciebie dopadlo. Wiem, ze to okropny problem, stres, tyle roboty i w ogole, ale najwazniejsze, ze to nie Wasza wina. Kase dostaniecie z odszkodowania i wyremontujecie. Trzymam kciuki zeby wsxystko sprawnie i sxybko poszlo!
A jak wizyta?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
To super, ze dzidzia rosnie zdrowa! I swietnie, ze dieta tak dobrze Ci idzie. Oby tak dalej! A czemu do neurologa?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Mam takie objawy że strony pęcherza moczowego od 1 trynestru, że nie da się ich podpiąć pod ciąże. Mój gin woli dmuchać na zimne i stąd neurolog.

Dokładnie.. mieliśmy już meble kłaść w maju/czerwcu po kolei..

No pamiętam , że u Was też ciekawie było. A nawet gorzej bo macie mieszkanie zamieszkane. , Meble poustawiane.. a ubezpieczone chociaż ?
W ogóle jak to jest z ubezpieczeniem ? Mogę je teraz wykorzystać , nawet jak oddadzą mi ze spółdzielni ? A potem piw skorzystaniu , ubezpieczenie przepada ? Czy jak to jest ?

Super :)
Ja też czekam na swoje paczki. Jutro idę zamawiać komodę. Jak już będzie gotowa , to pranie , prasowanie , układanie :)
A dzisiaj kupiłam kolejne ciuszki, a miałam już nic nie kupować ;D
Zobacz załącznik 844524
Mamy ubezpieczenie, ale bez OC co oznacza, że nasze starty zostaną pokryte (czekam na wycenę czy nie będzie zanizona) a starty u sąsiadek niestety nie. Takze za ich remonty musimy zapłacić my.

U mnie to jest w ogole dziwnie bo moje dzieci nie lubią zimnego [emoji5] więc jak jakiś sok to musi być z ciepłą wodą samego nie wypija wiec jest więcej wody niż soku[emoji5] nic gazowanego nie lubią. Jedyne co to chipsy tzn te chrupki duszki to czasami zajadamy[emoji5]
Haha, to moja nie lubi cieplego pic[emoji6] No jedynie kakao. Nawet zima nosze wide w torebce i taka pije[emoji3] Gazowanego yez nie tknie[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dziękuje :*
Malutka waży ok.700g :)
A dopiero 16ego ważyła 420 :D
Nie mam zdjęć i też nie widziałam Alicji na USG. Zobacze 24kwietnia :) lekarz normalnie zareagował na wizytę prywatna w klinice, przyjrzal się serduszku i powiedział , że na jego oko jest dobrze. Ale dobrze jechać sprawdzić na echu :) szyjka długa i zamknięta. Zapomniałam spytać czy łożysko się podnioslo. Sprawdzę na kolejnej wizycie za 3tygodnie.
Ooo to duża jak na ten tydzień [emoji16][emoji16] moja w 23 t 3 dniu miała 647gram [emoji16] też duża [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Mam nadzieje ze ubezpieczenie pokryje koszta strat....no panele do wywalenia niestety nie da sie uratowac. Pal licho.....ale szkoda czasu i roboty ktora tam wlozyliscie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie...
Paneli nie da się uratować, nawet jakby wyschły, to po pierwsze będą się wybrzuszać, a po drugie, ważniejsze, woda dostała się w sporej ilości pod, i tam się może "życie" rozwijać... Jakieś pleśni, grzyby, itd, a to nie jest zdrowe środowisko... [emoji33]

Oby ubezpieczenie wszystko pokryło....

0d1yrjjgtd95fou3.png
Mam nadzieję , że będą jeszcze takie same w sklepie gdzie kupowaliśmy. Nie chciałabym innych :( dobrze , że mały pokój to w ciągu dnia tesc z K położą. A myślicie , że płytki mogą być zalane ?
Jutro rozwalają segment w kuchni i do kosza.. ale z drugiej strony dobrze. I tak chcieliśmy się go pozbyć , mimo wszystko jutro będę robiła wszytko żeby nam za niego zwrócili. Był używany ale dobry , należy nam się zwrot kosztów.
Ja ide jutro. Mnie tez przeraza to siedzenie tam. A potem jeszcze musze mloda odebrac od rodzicow[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Gorsze jest samopoczucie w trakcie dwóch godzin niż sam czas. Przynajmniej u mnie tak było. Powiedziałam trochę na forum i zleciało , nawet nie wiedziałam kiedy :)
Same chdzimy te ktore mamy juz dzieci[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Albo facetów za granicą.
To chyba nie dużo ? Nie pamiętam czy wstawialas zdjęcie na brzuszkowe, muszę przejrzec. I na pewno źle nie wyglądasz. :* To tylko waga.
Jest teraz bardzo nisko :) kopniaki czuje nad spojeniem a nie koło pępka i pod żebrami jak wcześniej :)

f2w39n7303c24ozn.png
A ja nie wiem jak to możliwe. Raz czuje nisko a za chwilę nad pepkiem :D

Ja do gina zawsze z mężem, zawsze jest ze mną w gabinecie a podczas usg razem ze mną ogląda Stasia i sprawia mu to dużą radość :)

Właśnie też się zastanawiam nad powrotem do blondu, ale nie wiem czy zaraz nie będę miała dość bo odrosty. I tak sie waham cały czas
Ja robie balejage, wiec odrosty sa mniej widoczne.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Mam nadzieję , że będą jeszcze takie same w sklepie gdzie kupowaliśmy. Nie chciałabym innych :( dobrze , że mały pokój to w ciągu dnia tesc z K położą. A myślicie , że płytki mogą być zalane ?
Jutro rozwalają segment w kuchni i do kosza.. ale z drugiej strony dobrze. I tak chcieliśmy się go pozbyć , mimo wszystko jutro będę robiła wszytko żeby nam za niego zwrócili. Był używany ale dobry , należy nam się zwrot kosztów.

Gorsze jest samopoczucie w trakcie dwóch godzin niż sam czas. Przynajmniej u mnie tak było. Powiedziałam trochę na forum i zleciało , nawet nie wiedziałam kiedy :)

Albo facetów za granicą.

To chyba nie dużo ? Nie pamiętam czy wstawialas zdjęcie na brzuszkowe, muszę przejrzec. I na pewno źle nie wyglądasz. :* To tylko waga.

Bo może raz obrywasz rączka a raz nóżką [emoji23][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Kurcze, wspolczuje strasznie[emoji20] Teraz Ciebie dopadlo. Wiem, ze to okropny problem, stres, tyle roboty i w ogole, ale najwazniejsze, ze to nie Wasza wina. Kase dostaniecie z odszkodowania i wyremontujecie. Trzymam kciuki zeby wsxystko sprawnie i sxybko poszlo!
A jak wizyta?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Nie wiem właśnie jak to z tym odszkodowaniem. Bo właścicielka mieszka w stanach , ale dokumenty odszkodowania mam ja. Spółdzielnia ma wycenić szkody , więc nie wiem jak to z ubezpieczeniem ? Czy też dodatkowo nam się coś należy ? Gdzie się w tej sprawie idzie itp? I czy po jednym razie ( wykorzystaniu odszkodowania ) przepada ?

reklama

Albo facetów za granicą.

Nie ostatnio nic nie wstawiłam, jak bede tych w takim tempie jak przez ostatnie 2 miesiące to znowu bedzie 25 kg. Ja to nie mam takiego duzego brzucha ale w biodra mi poszło bardzo.

Do góry