reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Super!![emoji3][emoji3][emoji3] Oby juz do porodu!
Chociaz powiem Ci, ze takie wahania tej szyjki cos dziwne mi sie wydaje[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Mi też cieszę sie, że już jestem w domu ale niepokój mam nadal bo mimo oszczeen3go trybu życia poleciala teraz :/

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja myślę , że to nic złego , ale jak masz się zadreczac to umów się do kogoś innego na wizytę i wyrzuć się z siebie ten niepokój bo szkoda nerwów [emoji8]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj 25 tydzień i 6 dzień pomyliłam tam xd właśnie się nad tym zastanawiam tylko nie wiem czy będę miała kiedy bo w poniedziałek echo serca płodu w warszawie a środę wizyta u mojego gin a piątek wizyta u kardiologa a później już szpital ale może uda mi się wcisnąć mój lekarz tez mówił ze to mała różnica i wszystko jest prawidłowo ale już po tych przejściach swiruje.
Gratuluję powrotu do domku kochana :*

Byłam raz świadkiem jak "weekendowy Tata" dal synowi snikersa. Chłopiec ledwo zdążył wziąć do buzi 3 kęs i zaczął się dusić. Zadzwoniłam bo ratowników i mówię, że będą za max 4 minuty a ten do mnie że "po co? Przecież on sie tylko zakrzytusił dam mu colę i minie" Ręce mi opadły. Ratownicy przyjechali i mówią że dziecko ma silną reakcję alergiczną i widząc opakowanie po batonie zapytali czy syn nie jest czasem uczulony na orzechy. Odpowiedź "No jest, ale w tym snikersie jest ich przecież mało"...
Ja pierniczę, skąd się tacy nieodpowiedzialni ludzie biorą [emoji52]

0d1yrjjgtd95fou3.png

My po wizycie
Na zaparcia zaproponowała dwa syropy Lactulosum lub ten Duphalac / Lactulosum
Maluch rośnie i wszystko w porządku, chociaż ciągle miednicowy. Przepisała mi znów duphaston 2x1, slowMag 2x2, nospa forte 2x1. Kazała dużo odpoczywać.
Opłaca się pić pokrzywę i melisę bo schudłam 1,5 kg, widocznie się woda zatrzymuje
co do nerek ( a raczej bólu po prawej stronie na plecach) to nie ma na nich zastojów bo robiła usg, chyba, że coś w moczu wyjdzie. Ból to raczej od kręgosłupa, albo od ucisku na jakoś nerw.
Ile malutki wazy ? :)

Nie nie, glukozy wynik juz jest, grupa i mocz tez. A reszty nie ma[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Wieczny pech ... :/

U mnie też glukoza podziałała na zaparcia :D podczas badania już korzystałam z łazienki w szpitalu :D

Trzymam kciuki :*

A czemu w pierwszej ciąży nie sprawdzają czy jest konflikt ?

A da się wytrzymac kilka godzin na kucaco i rodzić ? Myślałam , że wygodniej leżeć
Kilka godzin może nie (tzn może w ten sposób - przed ciążą bez problemu kilka godzin), ale to nie jest pozycja na cały okres porodu ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Powiem wam że zauważyłam dziś że chodzę jak kaczka :o

I kuźwa cały dzień boli mnie z lewej strony coś jakby kolka.. Chyba coś się znów rozciąga :/ będę jak bania za chwilę :oooo

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Rozciąga się i to bardzo...
Dzisiaj się przekonałam, jak bardzo zmniejsza się stabilność stawów, więzadła itd...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry