reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

To czym sie cholercia rozni samo IMSI od ICSI+msome bo ja tego nie odrozniam :D
Wiem ze icsi to wybor tych co sie tak na pierwszy rzut oka wydaja ok.
Imsi to w jakims mega powiekszeniu?
A msome to tez mega powiekszenie...wiec ja nie kapuje i nie wiem na co sie teraz zdecydowac. Ostatnio mielismy icsi.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A msome to tez mega powiekszenie...wiec ja nie kapuje i nie wiem na co sie teraz zdecydowac. Ostatnio mielismy icsi.

My mielismy imsi bo to niby wybiera sie wtedy plemniki o prawidlowej budowie morfologicznej (bez jakichs wakuoli w glowce), a, ze u nas obnizona morfo wiec mielismy wlasnie imsi. A msome nie wiem co to ale pewnie sie dowiem niedlugo, do teraz bede studiowac nowinki :D

My mielismy imsi bo to niby wybiera sie wtedy plemniki o prawidlowej budowie morfologicznej (bez jakichs wakuoli w glowce), a, ze u nas obnizona morfo wiec mielismy wlasnie imsi. A msome nie wiem co to ale pewnie sie dowiem niedlugo, do teraz bede studiowac nowinki :D
Ja teraz mam w planach jechac wszystkim na maksa..morfo jest dobra ale chromatyna za wysoka... wiec bedzie chyba imsi+mmsome, embryogen moze. Chociaz dr G mowi ze podstawowe podloza w gyn sa dobre. Ale nie wiem. Moje komorki sa slabe przez endomende to moze je doladowac dodatkowo... ah i embryoglue to na pewno.

W ogole to na innym watku dziewczyna robila mezowi badania mmsome nasienia. I jak w normalnym badaniu mial 15% prawidlowych tak w badaniu msome 0%...

O tototo! Bo jak się narobimy, nakombinujemy, nadźwigamy i potem się okaże, że tam 20zł to chyba padne :D to już lepiej na tego ksiedza po kolędzie napaść :D
:D

No i stało się...posikalam się ja :D:D:D[/QUOTE]
Ja mam ceratke pod pupka na takie akcje[emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Msome jest chyba na mega zbliżeniu i szukają dłużej dobrych a przy transferze jeszcze dłużej, tak czytałam gdzieś na forum. U mnie lekarz w ogóle nic nie pytał tylko sam działał wiec nie miałam wyboru czy imsi z msome czy co. Pytał czy zaczynamy invitro to powiedziałam Ze tak [emoji23] nie wiedząc w ogóle o co kaman.
Teraz wiem dużo dużo więcej, ale i dużo pewnie nie wiem :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Podpytaj doktorka..bo przy IMSI plemnik jest wybierany w powiekszeniu, przy ICSI on jest umieszczany w komorce jajowej. Nam polecil MSOME i ja tak na chlopski rozum mysle ze chodzi o to ze wszczykiwane sa te najlepsze plemniki wybrane po ich przebadaniu o prawidlowej budowie

MSOME to jest badanie nasienia ale takie bardzo dokladne, w bardzo duzym powiekszeniu

Ja teraz mam w planach jechac wszystkim na maksa..morfo jest dobra ale chromatyna za wysoka... wiec bedzie chyba imsi+mmsome, embryogen moze. Chociaz dr G mowi ze podstawowe podloza w gyn sa dobre. Ale nie wiem. Moje komorki sa slabe przez endomende to moze je doladowac dodatkowo... ah i embryoglue to na pewno.

W ogole to na innym watku dziewczyna robila mezowi badania mmsome nasienia. I jak w normalnym badaniu mial 15% prawidlowych tak w badaniu msome 0%...

No podloza maja świetne, ale np @tamiza o ile mnie pamiec nie myli miala u mojego dr wizyte i jej zalecił embriogen z uwagi na nasienie. Spisz sobie na kartce pytania, co chcialabys wziąć ale jesli on jest innego zdania to ja bym osobiscie go posluchala

reklama
Msome jest chyba na mega zbliżeniu i szukają dłużej dobrych a przy transferze jeszcze dłużej, tak czytałam gdzieś na forum. U mnie lekarz w ogóle nic nie pytał tylko sam działał wiec nie miałam wyboru czy imsi z msome czy co. Pytał czy zaczynamy invitro to powiedziałam Ze tak [emoji23] nie wiedząc w ogóle o co kaman.
Teraz wiem dużo dużo więcej, ale i dużo pewnie nie wiem :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O to sie trzeba upomniec bo to jest dodatkowo platne tylko nie wiem.czy kazda klinika to ma. Ja o tym.wiedzialam bo mi lekarz polecil

Do góry