reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Witam dziewczyny! To moj pierwszy wpis i pierwszy raz w tym serwisie. Jestem dokladnie w 7 tygodniu (pierwsza ciaza, 31 lat) Jestem tutaj gdyz mam spora nadwage i mialam taka praktycznie od zawsze. Wiem, ze to choroba, ze to niezdrowe i wrecz ryzykowne dlatego szukam po prostu wsparcia. Przepraszam, ze sie tak "wstrzelilam" do Waszej konwersacji, nawet nie wiem czy jestem na odpowiednim forum/temacie, ciezko sie przebic przez ponad 2000 stron mimo, ze probowalam z calych sil :)
Hej [emoji8] witam i ja serdecznie! :) W kupie siła! Nie przejmuj się wagą, teraz i tak nie zrównasz się z wagą Kate Moss, więc trzeba skupić się na zdrowym przejściu przez ciążę :)

Jak się czujesz? :) Masz sensownego lekarza? [emoji1]

Mieszkam w UK wiec poki co widzialam sie tylko z polozna, tutaj ciaza przebiega wlasciwie bez udzialu lekarza, chyba ze sa komplikacje. Polozna w miare ok, zalecila spacery i podwyzszona dawke kwasu foliowego. Mam tez miesniaka ok. 5 cm o i tak sobie swiruje. Ale fajnie, ze jestescie tutaj, nawet kilka slow od Was juz podnosi mnie na duchu.

Mieszkam w UK wiec poki co widzialam sie tylko z polozna, tutaj ciaza przebiega wlasciwie bez udzialu lekarza, chyba ze sa komplikacje. Polozna w miare ok, zalecila spacery i podwyzszona dawke kwasu foliowego. Mam tez miesniaka ok. 5 cm o i tak sobie swiruje. Ale fajnie, ze jestescie tutaj, nawet kilka slow od Was juz podnosi mnie na duchu.
No słyszałam co nieco o opiece w uk i ciągle nie wiem co jest lepsze [emoji16]

Fajnie, że do nas dołączyłaś :)

Mnie ta grupa przekonała, że mogę myśleć na poważnie o zajściu w ciążę, wcześniej myślałam, że z moją wagą to nie mam nawet co marzyć ;)

No ale są tacy co lubią pączki ;) nasi mężowie są tego przykładem :).

Papuzka, czytałam kiedyś że miesniaki czy torbiele często znikają w ciąży. Więc i Tobie tego życzę.

To ja sie ciesze na tak cieple przyjecie :) Jeszcze raz dziekuje i obiecuje przebic sie przez wiekszosc watkow jak najszybciej :) Osobiscie mi sie wydaje, ze w Polsce jest chyba lepiej, nie wiem ale tutaj jakos tak wszystko sluzba zdrowia traktuje polubownie w sensie "jakos to bedzie". Jak bylam w Polsce w sierpniu poszlam prywatnie do ginekologa ot tak ogolnie, zapisal mi Duphaston w razie jakbym zaszla w ciaze chyba ze wzgledu na miesniaka, a tutaj sie nawet poloznej nie przyznalam ze go zazywam bo z jakiegos powodu jest wycofany od 2008...

No ale są tacy co lubią pączki ;) nasi mężowie są tego przykładem :).

Papuzka, czytałam kiedyś że miesniaki czy torbiele często znikają w ciąży. Więc i Tobie tego życzę.
Tez sie wlasnie naczytalam i pozytywow i negatywow, moga sie blyskawicznie powiekszac i konkurowac o miejsce z dzidziusiem a moga tez zaniknac, modle sie o to drugie :) co do paczkow, to wiem ze wszystkie jestesmy po prostu piekne :)

reklama
Witam, dziekuje. Ja jestem masywna :( 118 kg wagi i 178 cm wzrostu, a to dopiero poczatek ciazy :(

Witaj, witaj! Ja jestem od Ciebie 8cm niższa i wystartowałam z ciążą ważąc 2kg więcej :) Teraz nawet nie staję na wagę, bo się przerażę :D a tak serio, to przytyłam 10kg od początku ciązy. I ku pocieszeniu, jeszcze ani razu nie usłyszałam od swojego lekarza prowadzącego i położnej, złego słowa na temat mojej wagi.

Do góry