reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Witaj, witaj! Ja jestem od Ciebie 8cm niższa i wystartowałam z ciążą ważąc 2kg więcej :) Teraz nawet nie staję na wagę, bo się przerażę :D a tak serio, to przytyłam 10kg od początku ciązy. I ku pocieszeniu, jeszcze ani razu nie usłyszałam od swojego lekarza prowadzącego i położnej, złego słowa na temat mojej wagi.
Ja sie o wyglad i o wage tak bardzo nie martwie jak po prostu o dobro maluszka. Wiem, ze dzieki Wam jakos dam rade :)

reklama
No zdrowie maluszka to priorytet, ale o to to i z prawidłową wagą bym się martwiła. Mnie jedyne co martwi, to nadciśnienie i ewentualna cukrzyca ciążowa. Do tego miałam problem z TSH, w wtorek kontroluję jego poziom i się dowiem co dalej. Ale ja noszę dwójeczkę, także też troszkę inaczej ciąże odczuwam.

@Mimi2330 po posiłku cukier 94. Dziś na czczo 68. Czy cukrzyca ciążowa nie objawiałaby się stale podwyższonym poziomem cukru. Mam już załatwione zaświadczenia i jutro rejestruje się do diabetologa.
@szafirek to życzę Ci powodzenia, ja mam kamienie na woreczku 2 duże :( i po ciąży czeka mnie laparoskopia. Na szczęście po wykluczeniu smażonych artykułów i panierek ataki odpuściły :)
@papuzka2411 witaj! przy takim wzroście, to na pewno te kg ładnie się rozchodzą :) ja też z serii kulek, 165 w butach jak to mówią , zawsze obawiałam się jak to bd w ciazy, ale już bliżej niż dalej :)

@Luiza. To który jesteś tydzień. A z 2 to lekko na pewno nie jest, pomyśl ze waga dzieli się na 3 :)

Dziewczyny mi teraz tak dają popalić pachwiny, że ledwie chodzę
:( ach. Jak sobie z tym radzić

Kasia, dobrze powiedziane [emoji23] mój to nawet krzywi się na moje dietowe zmagania [emoji14]

Luiza, tsh się nie martw, trzeba badać regularnie i dopasowywać dawkę tylko :) mi juz zaczęła tarczyca sie lenić, ale gonię ją do roboty [emoji23]

Papuzka, z maluchem będzie dobrze, nie martw się na zaś, bo zmartwienia i stresy tez nie są najlepsze :) po prostu dbaj o siebie i słuchaj lekarzy, jak już do nich trafisz [emoji6] w uk to tym bardziej powinni mieć opanowane ciąże wyższej wagi [emoji6] u nas to lekarze przedstawiają to jako jakiś horrorowy problem nie-do-przeskoczenia [emoji16]

@Luiza. To który jesteś tydzień. A z 2 to lekko na pewno nie jest, pomyśl ze waga dzieli się na 3 :)

Jestem 23+4 i fakt, lekko nie jest, czuję się jak przed porodem, a tu jeszcze dobre 3 mce, potem im dłużej tym lepiej :)
A pachwiny to mnie tak bolą, jak by mi ktoś rurką w krocze strzelił, kość i pachwina, szczególnie lewa, no jak pokraka się czuję i nie odpuszcza to ani na jotę, od dobrych 2-3mcy, już nawet nie pamiętam.

Luiza, tsh się nie martw, trzeba badać regularnie i dopasowywać dawkę tylko :) mi juz zaczęła tarczyca sie lenić, ale gonię ją do roboty
emoji23.png
Ja już z zamkniętymi oczyma eutyrox biorę, nad ranem jak siku idę, a pół godziny później syna budzę do szkoły :D a potem kawka i witaj dniu.

Szafirek, Kochana, mam nadzieję, że szybko wrócisz do synka. Przytulam mocno [emoji8]

Papużka witaj i gratuluję ciąży [emoji122][emoji122][emoji122]

Śmiać mi się chce jak piszecie o Euthyroxie. Mogę wstać nieprzytomna albo ma kacu gigancie ale o tabletce nigdy nie zapomnę [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja czekam na męża aż wróci z pracy, owulacja się zbliża [emoji16]

@Mimi2330 po posiłku cukier 94. Dziś na czczo 68. Czy cukrzyca ciążowa nie objawiałaby się stale podwyższonym poziomem cukru. Mam już załatwione zaświadczenia i jutro rejestruje się do diabetologa.
@szafirek to życzę Ci powodzenia, ja mam kamienie na woreczku 2 duże :( i po ciąży czeka mnie laparoskopia. Na szczęście po wykluczeniu smażonych artykułów i panierek ataki odpuściły :)
@papuzka2411 witaj! przy takim wzroście, to na pewno te kg ładnie się rozchodzą :) ja też z serii kulek, 165 w butach jak to mówią , zawsze obawiałam się jak to bd w ciazy, ale już bliżej niż dalej :)

Powiem Ci ze niewiem sama... U mnie też stwierdzili cukrzycę ciążowa A przy pomiarach glukometrem też miałam dobre cukry. Dopiero pod koniec trochę podskoczyly ale i ja już wtedy popuscilam pasa....

Luiza, Ka, z eurhuroxem tak jest, dobrze piszecie [emoji23][emoji23][emoji23] ja rano zawsze jestem nieprzytomna totalnie, ale pierwsze co to dreptam po tabletkę [emoji23]

Ka, to mąż pewnie z motorkiem w tyłku leci z pracy [emoji23]

Mimi, na za 1,5 tyg robię krzywą i też świruje, zwłaszcza przy odstawianiu metforminy [emoji23]

reklama
Mieszkam w UK wiec poki co widzialam sie tylko z polozna, tutaj ciaza przebiega wlasciwie bez udzialu lekarza, chyba ze sa komplikacje. Polozna w miare ok, zalecila spacery i podwyzszona dawke kwasu foliowego. Mam tez miesniaka ok. 5 cm o i tak sobie swiruje. Ale fajnie, ze jestescie tutaj, nawet kilka slow od Was juz podnosi mnie na duchu.

Ostatnia edycja:
Do góry