reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

40 cm :) mi akurat wymiar tej komody pasowal bo zajmuje mi prawie całą mniejsza ścianę :) i między komoda a łożem zmieszczę akurat łóżeczko :)
Moja tez ok 40cm , to w sumie nie jest tak Źle :) ja ciągle myślę , gdzie rozmieścić meble , łóżko , łóżeczko w mieszkaniu i pomysłu nie mam jak by było najlepiej. :sorry2:

reklama
A ja ze Śląska, z Mysłowic[emoji5] okolice Kielc i same Kielce znam, no stamtąd pochodzę i całą rodzinę tam mam[emoji16]Nie martw się[emoji5] Dobrze wszystko będzie[emoji16] Zawsze przed wizytą są takie czarne myśli[emoji53] ja mam dzisiaj wizytę u gina i od rana jestem spięta, a w nocy to mi się takie głupoty śniły[emoji852]Super!!!
Powodzenia na wizycie :):)

Gratuluję :):)

Przez chwilę się przerazilam bo zapomniałam , że jestem kilka tygodni do przodu i czytam 330g a moja 2 tygodnie temu miała 600-700g i takie, o boże. Chyba jakiś wielkoludek we mnie rośnie :o

A który jesteś teraz tydzień ? Ja miałam połówkowe w 20+6 i mała ważyła 430g , to chyba duza będzie..
U mnie na zwykłej wizycie w 20 +5 mała ważyła 434g i długość miała 23 cm więc myślę że w normie

Moja tez ok 40cm , to w sumie nie jest tak Źle :) ja ciągle myślę , gdzie rozmieścić meble , łóżko , łóżeczko w mieszkaniu i pomysłu nie mam jak by było najlepiej. :sorry2:
Teraz te nowoczesne komody to chyba z reguły mają taką głębokosc . Ja przeglądałam na allegro to ciężko znaleźć głębsza :) ja pomysł mam już na pokój bo nie mam za dużego wyboru :D na razie mały będzie u nas w pokoju ;) dopiero za jakiś czas zrobimy mu pokoj pewnie wtedy będę miała dylematy co gdzie i jak :)

Ja też mam taką białą komodę z ikea na 3 szuflady ale jest 50cm głęboka, dość pojemna. Na razie trzymam w niej swoje rzeczy ale będzie dla malej.
Ale ze mnie gapa. Mam dziś wizytę na nfz, miałam zrobić badanie krwi i moczu i nie zrobiłam, zapomniałam. Właśnie mi się przypomniało. No nic mam wyniki z 05-04 ze szpitala było ok więc spokojnie zrobię sobie pod koniec tyg. Z resztą ten gin i tak nie skuma bo on tylko pyta czy dobrze się czuję, daje skierowanie na morfologię mocz i zapisuje mnie na kolejną wizytę.
Miłego dnia dnia dziewczynki. Idę się ogarnąć.

To kiedy zaleca się to bieganie po schodach itp ? Jak minie termin ? Czy też wtedy jest to niebezpieczne ? U mnie ta druga przyjemna opcja nie wchodzi w grę :( bo mam faceta raz na kilka dni co 2-5tygodni :(
ja czytałam ze masowanie brzuszka, piersi , sutków , ciepłe kąpiele , sex .. moze też przyspieszyc porod ale ile w tym prawdy... zawsze mozna sprobowac a raczej nie zaszkodzi :) ;)
ja w 39 tygodniu przed terminem poszłam na bardzo długi spacer z mężem i tego samego dnia miałam skurcze za pare godz , moze to pomoglo wtedy :)

Jest nas tak dużo że ciężko spamiętać wszystkie :) ja np pamiętam dokładnie sytuacje życiowe tylko kilku dziewczyn tych co najwięcej udzielają się na forum, dziewczyn z moich okolic lub takiej dziewczyny co ma bardzo ładny kolor włosów :D ale oczywiście staram się zapamiętywać coraz więcej kobitek :)

I tak codziennie udzielaja się te same dziewczyny , czy różnie tu u Was bywa ? Pytam bo na lipcowkach ciężko było nadrobić jeden dzień. Czasem szło po 80stron :D a skąd jesteś ?

reklama
ja czytałam ze masowanie brzuszka, piersi , sutków , ciepłe kąpiele , sex .. moze też przyspieszyc porod ale ile w tym prawdy... zawsze mozna sprobowac a raczej nie zaszkodzi :) ;)
ja w 39 tygodniu przed terminem poszłam na bardzo długi spacer z mężem i tego samego dnia miałam skurcze za pare godz , moze to pomoglo wtedy :)

Ja przed porodem nachodziłam się na działkę, gdzie trwała budowa naszego domu. Niby niedaleko bo następna ulica od domu teściów gdzie mieszkaliśmy, ale trzeba było doglądać kilka razy dziennie. I w sobotę jeszcze wystałam się pod bramą sąsiadki, która też już końcówka ciąży była i klepałyśmy ponad godzinę. Tak nam ciężko już było.. ja urodziłam następnego dnia a ona dwa dni później☺

Do góry