reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Gratuluję :):)

Przez chwilę się przerazilam bo zapomniałam , że jestem kilka tygodni do przodu i czytam 330g a moja 2 tygodnie temu miała 600-700g i takie, o boże. Chyba jakiś wielkoludek we mnie rośnie :o

A który jesteś teraz tydzień ? Ja miałam połówkowe w 20+6 i mała ważyła 430g , to chyba duza będzie..
Możesz mieć dużą dzidzię. Mój na połówkowych w 20+5tc miał 369 g :) ciekawe ile teraz już ma

reklama
Mam to samo :D ale moze z 5 razy się balsamowalam

Smaruj brzuś Kochana bo rozstępy Ci się porobią. Ja od samego początku co dzień na noc oliwką smaruję brzuszek, boczki i uda. Nieraz mi się zdarzy też rano. W pierwszej ciąży też tak robiłam i ani jeden mi się nie zrobił.
A nie zapomnę widoku brzuszka dziewczyny z którą leżałam na sali w szpitalu jak byłam z podejrzeniem cukrzycy ciążowej. Miała tak brzuch poorany krwisto czerwonymi rozstępami, aż mi się płakać chciało na ten widok.

Smaruj brzuś Kochana bo rozstępy Ci się porobią. Ja od samego początku co dzień na noc oliwką smaruję brzuszek, boczki i uda. Nieraz mi się zdarzy też rano. W pierwszej ciąży też tak robiłam i ani jeden mi się nie zrobił.
A nie zapomnę widoku brzuszka dziewczyny z którą leżałam na sali w szpitalu jak byłam z podejrzeniem cukrzycy ciążowej. Miała tak brzuch poorany krwisto czerwonymi rozstępami, aż mi się płakać chciało na ten widok.
Ja też mam taki :) pół brzucha w starych rozstepach a pół w nowych . No ale co tam nie będę płakać nad tym to tylko estetyka a mój mezulek mówi że to jest piękne bo znaczy tyle że urodzę mu dzidziusia. A jak kiedyś będę się tego wstydzić to trudno, będę używać kostiumów kąpielowych jednoczęściowych. A oprócz plaży mój brzuch widuję tylko mąż a przed nim to się chyba nigdy nie będę wstydzić :) dla mnie rozstępy są czymś naturalnym tak jak pieprzyki jeden ma mniej , drugi więcej. Może dlatego mam takie podejście bo jestem przyzwyczajona .. moja mama po ciąży też ma cały brzuch w rozstepach

Oj to chyba zacznę przynajmniej raz na dzien. W tamtej ciazy dosyć często się smarowalam teraz albo zapominam albo mi się nie chce :)

reklama
A ja codziennie po kilka/kilkanaście razy miziam się po brzuchu. Póki wszystko jest ok itp to chyba nie szkodzę?
Myślę, że nie[emoji16][emoji16] ja zamiast miziania brzucha stosuję metodę trzymania rąk na brzuchu[emoji16] to mi musi wystarczyć [emoji16] A wtedy fajnie czuję ruchy[emoji16]
Ja też mam taki :) pół brzucha w starych rozstepach a pół w nowych . No ale co tam nie będę płakać nad tym to tylko estetyka a mój mezulek mówi że to jest piękne bo znaczy tyle że urodzę mu dzidziusia. A jak kiedyś będę się tego wstydzić to trudno, będę używać kostiumów kąpielowych jednoczęściowych. A oprócz plaży mój brzuch widuję tylko mąż a przed nim to się chyba nigdy nie będę wstydzić :) dla mnie rozstępy są czymś naturalnym tak jak pieprzyki jeden ma mniej , drugi więcej. Może dlatego mam takie podejście bo jestem przyzwyczajona .. moja mama po ciąży też ma cały brzuch w rozstepach
Oo i to jest bardzo dobre podejście [emoji16] mam podobne zdanie[emoji5] coś za coś[emoji16] nie na czego się wstydzić[emoji39]

Do góry