reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Brzuś mój przesłania mi już pół świata ☺ lada moment a stóp nie będę widzieć.
Robię leczo na obiad. Tak mi się wydawało, że coś mi chlapnęło, ale obejrzałam się i myślałam że wszystko ok. Dobrze mieć życzliwych ludzi koło siebie, którzy dadzą znać kiedy jestem uświniona tam gdzie mój wzrok już nie sięga. O !
20180426_111307.jpg
i a kuku
20180426_111335.jpg

Załączniki

• 20180426_111307.jpg
    20180426_111307.jpg
    470,8 KB · Wyświetleń: 114
  • 20180426_111335.jpg
    20180426_111335.jpg
    550 KB · Wyświetleń: 103
reklama
Mnie spojenie łonowe boli od dobrych kilku tygodni, czasami mam wrażenie, że na słupek jakiś weszłam. Do tego rwąca pachwina i miodzio, czasem czuję się jak paralityk. Czasami mam problem z chodzeniem, ale samo łono najbardziej boli mnie w nocy, jak się przewracam na drugi bok.

I ktoś nam powie , że ciąża to nie choroba palnąć w łeb tylko

No to tyle dobrze. Bo juz się obawiałam, że właścicielka zgarnęła odszkodowanie.
Nas jak zalało, to decyzja była przyznana w 3 dni i po kolejnych 5 dniach mieliśmy pieniążki na koncie. Więc przebiegło to szybko. Dużo też zależy, od tego gdzie jest ubezpieczenie
No na początku chciała zagarnąć. Mieszka w stanach i słaby kontakt z nią mamy. Nie pamiętam czy pisałam ale mieszkanie było w stanie rozsypu. Dziury w ścianach i podłogach,. Wszystko rownalismy, położyliśmy panele , ściany wymalowaliśmy wygładzilismy. Doprowadziliśmy do mega porządku. Zalało nas z winy spółdzielni. Właścicielka powiedziała , że mamy korzystać z ubezpieczenia. Więc załatwiłam wszytko. Nie pomyślałam , że trzeba mieć upoważnienie , poprosiłam wlascielke. W końcu zrobiła się kłótnia. Po tygodniu mój zadzwonił, pogadał i powiedziała , że wyślę. I dostaliśmy w poniedziałek papiery które dostarczyłam. Może od poniedziałku już coś ruszyło i w końcu dostaniemy decyzję. Ubezpieczenie jest w PZU a wy gdzie macie ? I jakie mieliście szkody związane z zalaniem ? Pytam bo nie mam pojęcia ile by mogli nam przyznać.

Ja w poprzedniej ciąży trafiłam do szpitala z odejrzeniem rozejścia spojenia łonowego. Jak są takie nie ustępujące po odpoczynku bóle to trzeba sprawdzić USG czy się nie rozchodzi bo to jest niebezpieczne dla dziecka i mamy. Także mnie lekceważcie dziewczyny, lepiej podjechać na izbę niech sprawdza.

Mam inne pytanie do was o butelki, pamiętam że przy córce miałam 2 125 i 2 260 i starczyło ale chciałam spytać ile wy kupujecie? Napewno zdecyduje się na Avent bo mam laktatory aventu więc zeby pasowały. Teraz widziałam nawet 330 robią ale sama nie wiem czy mi takie potrzebne.

Ja tym razem nie kupuję butelek. Z córką obkupiłam się jak głupia a mała tylko cyc. Nawet w lato jej nie dopajałam wodą tylko moje mleko piła. Bo nie chciała nic pić z butelki. Nawet mojego odciągniętego mleka. Ani smoczka nie tolerowała. Taki typ. A teraz jak będzie potrzeba kupić mleko mm (nie daj Boże) to jedna wizyta w aptece i mam wszystko.

Ja w poprzedniej ciąży trafiłam do szpitala z odejrzeniem rozejścia spojenia łonowego. Jak są takie nie ustępujące po odpoczynku bóle to trzeba sprawdzić USG czy się nie rozchodzi bo to jest niebezpieczne dla dziecka i mamy. Także mnie lekceważcie dziewczyny, lepiej podjechać na izbę niech sprawdza.

Mam inne pytanie do was o butelki, pamiętam że przy córce miałam 2 125 i 2 260 i starczyło ale chciałam spytać ile wy kupujecie? Napewno zdecyduje się na Avent bo mam laktatory aventu więc zeby pasowały. Teraz widziałam nawet 330 robią ale sama nie wiem czy mi takie potrzebne.
Ja zamawiam takie :
Screenshot_2018-02-25-16-20-00-639_com.opera.browser_768x1365.jpg

Jak się okaze , że nie mogę karmić piersią to wtedy dokupie gdyby te były za małe :)

Załączniki

• Screenshot_2018-02-25-16-20-00-639_com.opera.browser_768x1365.jpg
    Screenshot_2018-02-25-16-20-00-639_com.opera.browser_768x1365.jpg
    109,5 KB · Wyświetleń: 266
reklama
Brzuś mój przesłania mi już pół świata ☺ lada moment a stóp nie będę widzieć.
Robię leczo na obiad. Tak mi się wydawało, że coś mi chlapnęło, ale obejrzałam się i myślałam że wszystko ok. Dobrze mieć życzliwych ludzi koło siebie, którzy dadzą znać kiedy jestem uświniona tam gdzie mój wzrok już nie sięga. O !
Zobacz załącznik 850767
i a kuku
Zobacz załącznik 850768

Ja jeszcze stopy na szczęście widzę, ogolić też się mogę jeszcze sama , nawet bez lusterka :D:D
Śliczny brzusio ❤️
A jak Ci chlapnelo tak od dołu ? Zastanawia mnie to :laugh2:

Do góry