reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
I ile dostaliście za odmalowanie ?
My sprzęt ubezpieczymy na siebie odrazu jak wszystko kupimy bo strach nowych mebli postawić.
Oni to wyceniają od metra[emoji16] my mieliśmy ze 4 m sufitu i jedna ścianę 1.5x3 i dostaliśmy 600 zł.
Jakie bierzecie witaminy ? Jutro będzie 25+2 i mi się kończą . Brałam prenatal
Femibion od początku [emoji16]

26.0 dzisiaj :)
Dostałam zdjęcie, jak będę wieczorem w domu to może wam wrzucę jak nie zapomnę :)
Przegródki takie (ale jeszcze nie testowałam, nie wiem czy to będzie fajne) :)
Zobacz załącznik 850840
Widziałam takie na allegro ale obawiałam się , że się nie będą trzymać. Przetestujesz to daj znać :) kupię sobie najwyżej do mojej szuflady , zeby oddzielić skarpetki stopek od wysokich :p bo ciągle mam z nimi problem :D

A no jeśli chodzi o wlozeniee ubranek to ja bym musiała kupić jeszcze jedna komodę :laugh2: ale taka 140 by była za długa na moją sypialnie. Bo jeszcze szafa, łóżko, łóżeczko itp więc bym się zagracila lekko [emoji14]
Myślę nad tym termometrem Zobacz załącznik 850843 ale twój tez wydaje się spoko i mam dylemat :D
No właśnie zależy jakie kto ma mieszkanie. Wiesz ja mieszkam w domu pokoje mamy 4m x 4m więc mogę sobie pozwolić na takie szafy . Nawet mogłaby byc na 180 bo została mi luka 40 cm .
Co do termometru ja sprawdzam opinie na Ceneo i co tam ludzie piszą i jeszcze szukam w google opinii . A ty czym się sugerujesz wybierając termometr ? :)

Dziękuje :) czyli rozsypać ziarna kawy i zamknac szuflady ? I niech tak leza kilka dni ?
Dokładnie tak. A jeśli masz ubrania w szufladzie to po prostu zawiń w chusteczkę tą kawę lub herbę i połóż tak. Ale z tego co czytałam to masz jeszcze puste szuflady :)

Co do karmienia z butelki .. będę mieć laktator , butelkę ale coraz częściej się zastanawiam czy chce dawac butelkę. Wiem że to wygoda ale jakoś się boje ze potem dziecko będzie chciało tylko butelkę a nie moja pierś. Myślicie że może tak się stac?
Kobiety! Moja przyjaciółka synka w dzień karmi piersią, a w nocy butelką i Młody zaczyna się buntować w dzień i nie chce ciągać cycki... więc ja chyba będę rezygnowała z zakupu kilku butelek, żeby się Maluch nie rozleniwił. Wiadomo jakąś awaryjną na wszelki wypadek będę miała, ale to na wyjątkowe okazje związane z moim wyjściem ;)

Hejo dziewczyny ;) bylismy dzis na malych zakupach :D Zobacz załącznik 850831 Zobacz załącznik 850830
Zestawik z rossmana po przecenie ;) Zobacz załącznik 850829
Zobacz załącznik 850827 podusia z minky z motywem szarych owieczek na odwrocie ;) Zobacz załącznik 850826
Kochana! Gdzie kupiłaś te piękną bluzeczkę z pierwszgo zdjęcia? :D jest przesłodka <3

To miałaś jak ja z córką. Wprowadzone pokarmy stałe jadła łyżeczką. Nigdy nic z butelki nie chciała.
To miałaś jak ja z córką. Wprowadzone pokarmy stałe jadła łyżeczką. Nigdy nic z butelki nie chciała.
No uwiązana byłam bardzo przez te pól roku zanim nie zaczął jeść kaszki, zupki.
A jest tak , że dziecku po prostu chce się pić i drze się o cycka ? I tak się poi tym mlekiem nie potrzebnie ?
Wtedy dajesz cyca jak jest głodne będzie jadło dlugo z 2piersi jeśli tylko będzie mu się chciało pić to popje 2-3min i nie będzie chciało więcej

Ja bym szła chyba w szarości żeby było dla chłopca i dziewczynki. Bo jeśli kupię nowy wózek lub używany w bardzo dobrym stanie to zostawię na drugie dziecko lub dla kogoś z rodziny. Szkoda tylko że mają jasny stelaż - wolałabym ciemny bo mniej zadrapania widać.
Stelaż jest do wyboru ciemny i bialy. Mi się podoba jasny mimo tego , że częściej się brudzi. Szary śliczny :)
Ale ja chyba nie będę zwracała uwagi na kogoś z rodziny , znajomych. Bo w sumie my się męczymy żeby na to zarobić , żeby coś mieć itp i wezmę taki jaki mi będzie odpowiadał nawet gdyby miał posłużyć miesiąc. Bo już siostra ostatnio mnie wkurzyła , zebym nie brała z różowym bo ona może będzie miała w prsyszlosci synka i co wtedy. Pomyślałam , że to sobie kupisz :errr: brat który spodziewa się dziecka też ma nadzieję , że każda jedna rzecz po małej mu dam. Ale przykro mi. Chowam w karton i nie daje nic. Może trochę ubranek. Bo od nikogo nic nie dostajemy, sami na wszytko się męczymy odległością i praca żeby ktoś później wychowywał sobie dzieci za nasze.
Ale każdy robi jak uważa i nie wszyscy planują zbierać i trzymać na kolejne (swoje) tylko myśli żeby później wydać :)

A jest tak , że dziecku po prostu chce się pić i drze się o cycka ? I tak się poi tym mlekiem nie potrzebnie ?
Wtedy dajesz cyca jak jest głodne będzie jadło dlugo z 2piersi jeśli tylko będzie mu się chciało pić to popije 2-3min i nie będzie chciało więcej

reklama
Wtedy dajesz cyca jak jest głodne będzie jadło dlugo z 2piersi jeśli tylko będzie mu się chciało pić to popije 2-3min i nie będzie chciało więcej

Do góry