reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moi teściowie właśnie oznajmili całemu światu na facebooku że zostali dziadkami. Mam nadzieję że jak ja urodzę to się powstrzymają od tego typu publikacji [emoji14] I że nie przyjdzie im do głowy wrzucanie fotek bo tego nie zdzierżę :p
Haha żebyś się nie zdziwiła[emoji16] powiedz im to wcześniej[emoji4]

reklama
Powiem wam że przejechałam dziś autem jakieś 600km. Oczywiście na siedzeniu pasażera i mam totalnie dość... skończyło się tym że mamy 22ga A ja już leżakuje w łóżku:)
W majówkę zakupiłam wózek i Bujak. Tako laret i ten kinderkraft co pokazywałam ostatnio. Fajnie. Cieszę się że coraz więcej tego. Z większych rzeczy zostanie mi jeszcze łóżeczko z komoda. I jakieś pierdoly z apteki i wanienka więc lista się kurczy :)

Eh. Właśnie mi przypomnialyscie że muszę się do położnej zapisać.

Ja kupuję u siebie w mieście wysokoelastyczny , z kokosem. Chyba taki , będę w kupowała w tygodniu to napiszę dokładnie. Ale Pani poleciła w sklepie i koszt ok 200zl , myślę , że będzie dobry :) a Ty nad jakim myślałaś ?

Właśnie sie nie zastanawiałam musze zacząć edukacje materacy [emoji57] a msc maj zostawiam dla łóżeczka [emoji3] kocyk z poduszka mam juz wypatrzony kolor musztardowy a ochraniacze z kieszonka na łóżeczko dostałam białe w musztardowe sowy wiec tak będzie to grało [emoji3]

Bardzo ładny ;)

Ja dziś też się oblowilam. Wybrałam się wreszcie do sąsiadki przeglądać co ma i takim sposobem za 400 zł mam :
Laktator ręczny i elektryczny nieużywany (ale stara data produkcji )
Wózek 3w1 firma Tako
Przewijak nowy
Zwykły bujak z fisher price
Mater edukacyjna
10 pieluch nowych tetrowych
Dwie kołderki
Dwa kocyki
Kilka pajacyków
Kilka pościeli
2 rożki
Karuzele na łóżeczko
Chyba nie przepłaciłam :D
Za tyle rzeczy to jak za darmo :o pokaż jakieś fotki, np wózka :)

Kochane ja dziś po wizycie i trochę przyznam że zgłupiałam. Na połówkowym gin stwierdził łożysko przodujące, zakazał przytulanek i kazał sie oszczędzać, dał marne szanse na to że łożysko się podniesie. Potem mój gin powiedział po badaniu że nie ma mowy o łożysku przodującym. No więc się uspokoiłam. A tu dziś znowu mój gin mnie bada i tak patrzy na to łożysko i patrzy. No i stwierdził że ono niby przodujące nie jest, ale że jakas błona jakby zahacza o szyjkę, no ale żeby sie nie martwić. No ale żeby się OSZCZĘDZAĆ i uważać. No to kuźwa przodujace czy jaki ciul?? Wygląda tak jakby chciał się subtelnie wycofać z tego co ostatnio mówił ale nie przyznać się do błędu :( i sama nie wiem co o tym myśleć. Powiedział że ogólnie mam strasznie wielkie to łożysko, i na przedniej i na tylnej ścianie tak jest, no ale (znowu) żeby się nie martwić. No więc co ja robie? No dokładnie, MARTWIĘ SIĘ! Na szczęście niedługo mam usg 3d u innego lekarza to jeszcze jego dopytam, a jak mi coś dalej nie bedzie pasować to pójdę jeszcze do kogoś innego. Musze mieć pewność, jeśli jest łożysko przodujące to nie ma mowy o sn, no ale muszę o tym wczesniej wiedzieć żeby dziecku nie zaszkodzić :/ Wyczytałam że przyczyną dużego łożyska może być cukrzyca albo konflikt. Konflikt mamy ale przeciwciał brak więc z tej strony wszystko gra. W każdym razie u małej wszytsko ok, siedzi na tyłku, i już wiem dlaczego czuję ją bardzo nisko i bardzo wysoko, nogami gmera w pipie a rączkami nad pępkiem. Dziś to w ogóle czułam ją mega wysoko, prawie pod samym cyckiem. A na ostatniej wizycie była główkowo ułożona a teraz pośladkowo. Ale lekarz powiedział że za 10 minut może znowu być na odwrót.
Najważniejsze że z małą wszystko jest ok :*
Trochę dziwnie z tym łożyskiem... że każdy mówi co innego. Skonsultuj to na tym usg 3d i ewentualnie jeszcze u innego lekarza gdyby ten miał jakieś wątpliwości. A na wszelki wypadek też się oszczędzaj, to nie zaszkodzi :)

Oj ja też[emoji16]U nas na Śląsku nie wyjdziesz ze szpitala, jeśli nie masz wybranego pediatry i położnej[emoji16] masz rację[emoji16]Śliczny [emoji16]Jakie łupyyy[emoji16]super[emoji16] nie przepłaciłaś[emoji16]Współczuję... nie wiesz na czym stoisz. Ale pamiętaj, że wskazaniem do cc jest łożysko przodujące centralne, a nie łożysko przodujące[emoji16] to są dwie różne rzeczy. Ja mam przodujące centralnie... przynajmniej miesiąc temu jeszcze było. Lekarz mi powiedział, że w maju się okaże co i jak[emoji4]
No to widzisz, jednak dobrze kojarzyłam :D tylko nie wiedziałam że to zależy od miasta :)

reklama
Ale jak Ty przed porodem możesz zapisać się do położnej to jak zapisać dziecko przed urodzeniem do pediatry ?
Ja im mogę napisać jaka przychodnia i jaki lekarz bo będzie to ten sam lekarz co mojego syna, ale jak zapisać do pediatry nienarodzone jeszcze dziecko..
Nie wiem, ale już Anulaa pisała że tak u nas jest. Dziewczyny na fitnessie też mówiły że wybierają wcześniej położną i pediatrę

Do góry