Szłam wtedy jak mi pasowało, ale ja to na NFZ robiłam. No i sieć ogólnopolskich laboratoriów to jest.Dziewczyny właśnie wracam z laboratorium w Zgorzelcu, bo chciałam się dowiedzieć czy jeśli planuje przyjść jutro na krew/mocz i glukozę to czy muszę się dziś zarejestrować i ile zapłacę itd a ona do mnie, że po pierwsze to na krzywą cukrowa muszę się zarejestrować minimum tydzień wcześniej nawet do dwóch tyg.. ja pierdziule, no nie wierze. A ja do niej, a co jeśli mam 14 maja wizytę u lekarza w Lubaniu i muszę mieć na wtedy te wyniki, bo będę w 28 tyg żeby to zdobić i to ostatnia chwila, a ona ze najwcześniej i tak na 18 maja bym mogła przyjść i żebym dzwoniła osobiście. No szok, ten kraj to jakaś tragedia. Wy tez musielyscie się wcześniej rejestrować? Czy tylko tutaj szpital i laboratorium to jakieś kompletne żarty..
reklama
Do diagnostyki nie trzeba się rejestrowaćWiesz co? Ja nigdy nie byłam w labie w szpitalu tylko zwyczajnie w przychodni. Kiedyś mieli swoje laboratorium teraz Diagnostykę, ale i tak nigdy się nie rejestrowałam.
Trzeba było powiedzieć że Ty jesteś w ciąży i tak na prawdę nie obowiązuje Cię kolejka [emoji23]Kobitki ale się zdenerwowalam .. byłam u rodzinnej odebrać wyniki badań i miałam numer 18 . Jak przyszłam pytam się kto ma 17, odezwała się taki pani więc okej. Po niej weszlam do gabinetu . Wychodzę a tam inna babka do mnie z ryjem że przecież obowiązuje jakaś kolejka i ona ma 17 więc ja powinnam wejść po niej [emoji33] więc ja nie wiem o co chodziło , jeśli faktycznie weszłam jej w kolejkę to dobrze rozumiem że chciała mi zwrócić uwagę ale żeby aż tak krzyczeć ? [emoji33]
Tym bardziej że coś się zaplątało skoro dwie panie uważały że miały 17 numer..
A no i taka sprawa że ani 5 minut w gabinecie nie byłam [emoji849]
Kurde czemu ludzie są tak opryskliwi .. i dalej potwierdza się Przekonanie że kobieta kobiecie wilkiem ..
Lustysia
Fanka BB :)
Ja im dałam skierowanie od mojej gin, wiec chyba musiała wiedzieć, zreszta widziałam ze inne ciężarne tak samo miały robione jak ja, także nie wiem... W piątek sie przekonam jak to w Niemczech robiaA widziały pielęgniarki, że w ciąży jesteś? Bo w ciąży to trzy pobrania są. Chyba że mają tam inne praktyki. Jak weszłam na pierwsze pobranie przed wypiciem tego ulepku to pielęgniarka powiedziała , żebym sama czasu pilnowała i za 2 godz weszła bez kolejki. A ja jej się pytam to po godzinie nie tylko po dwóch? A ona wtedy zauważyła mój brzuszek i przytaknęła że tak tak jak w ciąży to po godzinie mam wejść i potem po dwóch. Może i byłam w luźnej bluzce ale brzuś mam raczej spory. Kobieta była po prostu zamotana bo strasznie dużo pacjentów na korytarzu a ona sama pobierała.
Ja nawet nie liczę na żłobek publiczny [emoji23] bo u nas bez szans [emoji23] kolejki takie do żłobka na osiedlu, a ja nie mobilna i odpada gdzie indziej. A prywatny do którego syn chodził od września zamknięty :/ także lipa straszna.Jestem w szoku jak mówicie o tych żłobkach państwowychja się jeszcze tym nie interesowałam, ale u nas w mieście chyba nie ma tego problemu, bo nasz bratanek idzie teraz od września, a zapisywali go właśnie teraz z miesiąc temu.
U nas w mieście są 4 żłobki państwowe, ale jest też bardzo dużo żłobków prywatnych i ceny nie są aż takie tragiczne bo coś koło 600-700 zł wychodzi.
Ja na pewno wracam do pracy po roku macierzyńskiego, bo po 1 ciężko by nam było bez mojej wypłaty a po 2 nie chcę "gnić" w domu dłużej![]()
Bajunia
Ja już po glukozie, miałam cytrynową kupioną [emoji16] rozrobili mi to w pół szklance chłodnej wody[emoji4] Jak dla mnie to lajtowo [emoji16] Słodkie było, coś jak lukier, ale wypiłam od razu bez przerwy i potem dwie godziny siedzenia. Jak dla mnie badanie, jak badanie[emoji16] Nie przerażajcie się[emoji16]
Wyniki będę mieć dopiero wieczorem, albo jutro [emoji4]
Ja miałam całą cytrynę wyciśniętą i faktycznie dużo lepiej wchodzi niż zwykła. Wiesz to badanie jest dosyć ważne i większość się nim stresuje bo pomijając to , że trzeba wypić taki ulepek a niektóre dziewczyny potrafią zwrócić, ja prawie zemdlałam w pierwszej ciąży, to wyniki rzutują na dalszą ciążę. Cukrzyca ciężarnych to nie jest błaha sprawa a nieraz potrafi po porodzie zostać. Mi w pierwszej ciąży źle wyszło i leżałam w szpitalu na patologii. Tego się teraz też obawiałam. W środę idę ze swoimi wynikami do gina. Ciekawe co mi powie.
Lustysia
Takie niespodzianki to myśle, ze każda z nas lubiJa byłam dzisiaj w smyku odebrać paczkę ubranek, które zamówiłam przez internet i kupiłam jeszcze kocyk. Na metce było 40 zł, idę do kasy a pani mi mówi 25 zł. Taka niespodziewana okazja mi się trafiła [emoji1]
Maljan
Może otworzą inny prywatny np za rokJa nawet nie liczę na żłobek publiczny [emoji23] bo u nas bez szans [emoji23] kolejki takie do żłobka na osiedlu, a ja nie mobilna i odpada gdzie indziej. A prywatny do którego syn chodził od września zamknięty :/ także lipa straszna.
U nas tak jak mówię, na bank wracam do pracy ale ja pracuję w korpo, to wiecie miejsce przyjazne rodzinom z dzieckiem itp
reklama
Bajunia
Syna biorę do dentystydo koleżanki taty. Mimo że nie ma wypasionych sprzętów, telewizorów z bajkami to jedyny dentysta któremu otworzy buzię. Więc co tydzień bujam się 70 km.
Rano z mężem byliśmy u lekarza. 'No ma Pan taką anginę, że studeni mogliby się na Panu uczyć!'. Także ojciec antybiotyk [emoji23]
Ale przynajmniej jutro już powinno mu być lepiej![]()
Ty masz syna chyba w tym samym wieku co moja Natalia. Ja z nią jeszcze u dentysty nie byłam. Co dzień przy myciu oglądam jej ząbki i nie widzę żeby się coś działo. Planuje ją zabrać niedługo na przegląd i żeby zobaczyła kto to w ogóle jest dentysta. Nie wiem w jakim wieku się lakuje mleczaki. Bardzo późno zaczęły jej wychodzić pierwsze ząbki , dopiero jak miała 10 mcy. Na swoim roczku miała tylko 4szt same jedynki☺ i potem reszta do piątek bardzo powoli. Rok temu dopiero wyszły jej piątki.