reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Czyli po porodzie daje Ci Max miesiąc żeby skóra wróciła do siebie i nie będzie w ogóle poznać że byłaś w ciąży [emoji4]
Zobaczymy... [emoji15]
Aż taką optymistką nie jestem, bo jednak mięśnie potrzebują czasu, ale mam nadzieję, że kilka tygodni po powrocie do jakichkolwiek treningów będzie już dużo lepiej ;)

reklama
U mnie chyba najgorsze było to, że wód było mało bo przez to obraz był rozmazany :) ale fakt Lenka była odwrócona w większości plecami czyli buzia w stronę moich pleców
A to u mnie wod duzo, a mloda boczkiem, wiec na wprost bie bylo widac, ale jak sie obrocilam na bok to juz sie udalo.

Kasza jaglana to węgle, ale zdrowe ;)
Mleko kokosowe używam tylko niesłodzone (skład: kokos +woda)
Nie jem jogurtów ;)
Przed ciążą byłam prawie weganką (w górach jadłam oscypki), w ciąży jem czasem jajka i oscypki, ale mleka, innych serów, masła czy jogurtu nie jem ;)
No i kalorii jakoś specjalnie nie liczę ;)

Przed ciążą trochę liczyłam, bo żeby zjeść tak 2,5-3 tys kcal przy tym, co jem, to naprawdę ciężko czasem było, zwłaszcza w cięższym treningowo dniu - na porządku dziennym było dojadanie orzechami, chałwą (bez cukru), itd [emoji6]

W ciąży węgli jem mniej - kasza jaglana, czasem inne kaszę, czasem coś innego (lasagne, pizza itd [emoji23]), podstawę stanowią warzywa i owoce, (na surowo i w formie koktajlu) które do najbardziej kalorycznych nie należą ;)
No i jak dotąd jestem jakieś 4kg na plusie (od początku ciąży), z czego Hania niecałe 2kg ;)
no wlasnie , ty nie tyjesz to mozesz , ja wegle jadam te zdrowe ale nie bez umiaru , wiec staram sie raczej raz dwa razy dziennie ;) Gdybym jadla co mowisz to mialabym duuuzo na plusie :D
ja mam sibo (problemy jelitowe) i zle reaguje na nadmiar blonnika niestety ... tak glupio wychodzi, ze to co zdrowe mi potrafi szkodzic :angry: mleko, jogurty i sery dobrze toleruje wiec jak najbardziej uzywam, szczegolnie, ze malenstwo potrzebuje wapnia :D
kazdy musi odnalezc swoja diete ...

Dziewczyny dziś się nakazilam strasznie, obiad ,zmiana pościeli, i nerwy nerwy zespół się napęd w bramie i co nagle kur... nie ma gwarancji ,zniknęła i tak siedziałam dwie godziny w dokumentach i myślałam że zawały dostanę ale znalazłam uffff....
@SzczęśliwaCiężarna u mnie też 1 stopień łożyska i też czytałam że jest bardzo dobre :)
U mnie wód teraz idealnie ale piję więcej tak jak kazał,bo wcześniej było też mało, tym bardziej że teraz gorąco to i się pocę
No do tej pory pilam 1.5l i było ok, ale widocznie za dużo przez te upaly przez skore ucieka :)

no wlasnie , ty nie tyjesz to mozesz , ja wegle jadam te zdrowe ale nie bez umiaru , wiec staram sie raczej raz dwa razy dziennie ;) Gdybym jadla co mowisz to mialabym duuuzo na plusie :D
ja mam sibo (problemy jelitowe) i zle reaguje na nadmiar blonnika niestety ... tak glupio wychodzi, ze to co zdrowe mi potrafi szkodzic :angry: mleko, jogurty i sery dobrze toleruje wiec jak najbardziej uzywam, szczegolnie, ze malenstwo potrzebuje wapnia :D
kazdy musi odnalezc swoja diete ...
Dokładnie, to w 100% prawda, że każdy musi odnaleźć to, co mu najbardziej służy [emoji106]
Ja zostałam wege słuchając organizmu, jedząc tylko to, po czym się dobrze czułam i eliminując to, co powodowało dyskomfort, i tak po jakimś czasie zostałam wege ;)

No dobra, chyba pora podnieść się z łóżka [emoji23]
Zjeść coś (nie wiem, jak to nazwać, ale 4 posiłek dzisiaj [emoji23]), i potem będzie robienie proszku z mierzeniem czasu ;)
Specjal4You [emoji23]

reklama
Do góry