reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak leukocyty są w normie w moczu to znaczy że nie ma infekcji. Bakterie mi ciągle wychodzą od nielicznych do licznych i lekarz nie kazał na to patrzeć. Jeżeli leukocyty są podwyższone to znaczy że jest infekcja.

A jaka masz normę tego cukru po dwóch godzinach ? U mnie ma być mni3j niż 153 jak jest więcej to wtedy wynik jest zły.

reklama
Dziękuję dziewczyny za pomoc. Wzięłam dwa różne rozmiary skarpetek 11-14 i 15-18 mam nadzieję, że się przydadzą.

Ogólnie w moim Lidlu było jeszcze sporo ciuszków itd, stanik kupiłam za duży także będę oddawać, z reszty jestem zadowolona, a najbardziej ze spodni ciążowych - genialne!

A poniżej moje pierwsze zakupy dla Maleństwa :)
IMG_20180510_084706_HDR.jpg

Załączniki

• IMG_20180510_084706_HDR.jpg
    IMG_20180510_084706_HDR.jpg
    142,9 KB · Wyświetleń: 283
My krążymy po różnych imionach, córka już swoje wymyśliła ale jakoś ogólnie nie czuję chemii do żadnego. U córki wiedziałam ze Alicja a teraz jakoś ciężko mi to idzie.
Ciągle nas wszyscy pytają o imię i już sama bym też chciała jakieś ale jakoś ciężko nam to idzie...
A jakie macie propozycje chociaż? :)

Dziewczyny poradzcie proszę, jaki rozmiar skarpet dla niemowlaka się kupuje? I czy staniki ciążowe i piżamy ciążowe kupujecie rozmiar większe niż teraz macie?

Co do rozmiaru skarpet to ja zawsze na oko kupuję. A na niektórych jest napisane 0-3 mce to już wtedy wiadomo.
Stanik w ciąży mam ten sam co wcześniej. Chociaż delikatnie ciasnawy się zrobił i jak wieczorem go zdejmuje to czuję ulgę. A do karmienia mam na razie dwa lekko usztywniane na codzień i miękki na noc. Rozmiarowo są ciut za duże w tym momencie ale później piersi robią się pełniejsze to będą ok.
Teraz śpię w najluźniejszych koszulkach jakie mam w szafie. Do szpitala wezmę dwie koszule w rozm S/M bo po porodzie już się w nie zmieszczę i jedną rozm M/ L na ten czas w szpitalu zanim urodzę☺ do samego porodu dali mi koszule jednorazową. Jak już wstałam po porodzie i się ogarnęłam to szpitalna brudna do kosza a ja przebrałam się w swoją.

Tylko, że ja nie pisałam o imieniu dla synka :) może pomyliło Ci się z którąś dziewczyną, która pisała o Tytusie? :)

Swoją drogą jak Wasze dzidzi będzie miało na imię? :)

Rety przepraszam najmocniej - tak pomyliłam z Tytusem . W ogóle w telefonie nie widze tez suwaczkow waszych .

Miała byc u nas Klara, ale z rożnych względów nie damy tak jednak na imię . Bedzie Astrid - maź jest Szwedem , nasze dzieci maja podwójne obywatelstwo .

Dziewczyny a jakie mleko radzicie używać dla dzidziusia zaraz po porodzie bo ja ze względów zdrowotnych nie moge dlugo karmić piersią max 3-miesiace plus chce dokarmiac właśnie tym mlekiem zeby dzidziuś się przyzwyczaił

Moje dziecko piło tylko z piersi do 2 roku życia. Potem kaszki mleczne a tak koło 3 roku życia normalne mleko pełne zaczęła pić, więc ja się w ogóle nie orientuje w mm.

Ja już po "eliksirze" jak to pani pielęgniarka śmieszkowała że idzie mi zrobić eliksir :-D
Byłam dziś 4 razy kuta. Najpierw z palca glukoza, zaraz po tym z żyły do tych badań a potem znów 2 razy z żyły. Ja po wypiciu tej glukozy nie widziałam różnicy w samopoczuciu oprócz tego że od klimatyzacji było mi zimno :D sam smak dla mnie to była jak cytrynowa herbata granulkowa trochę przesłodzona :D dało się to wypić bez naciągania. Za wszystkie badania dziś zapłaciłam równo 200 zł... :oops: jeszcze gin we wtorek 130 i tsh pod koniec maja i endokrynolog więc kolejna stówka :oops:

U nas będzie Kacper i też wszyscy się tak do mojego brzucha zwracają :D

A właśnie apropo imion to macie już wszystkie imiona dla dzieciaczków? My niby jakieś propozycje ale narazie nie czuję tego że wiem jak synek powinien mieć na imię. Może jak już się urodzi to samo się nasunie?!

Mamy już Natalkę.
Ja czułam od początku ciąży że będziemy mieć drugą córkę to miała być Amelka.
A będzie Piotr Aleksander ☺

reklama
Do góry