reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hah to powodzenia :) u nas we wtorek Bartek zrobi i będzie na obiadek i na środę :) a w czwartek już jedziemy do mojej mamy na Śląsk, także podróż 350 km nas czeka.

Niestety nie. Dlatego dobrze, ze mam 3 te koszule z tej strony, ale jedna jeszcze na ramiączkach się przyda, o jednak to będzie środek lata i pewnie upały po 30 stopni.
No ja się właśnie zastanawiam jakie zamówić te koszule do karmienia. Czy 3 z krótkim, czy 2 z krótkim i 1 na ramiączkach

reklama
IMG_1114.jpg

Nasze śniadanko [emoji85][emoji86][emoji204]

Załączniki

• IMG_1114.jpg
    IMG_1114.jpg
    198,4 KB · Wyświetleń: 374
Ale śliczna :) no ja tez niby jestem kruszyna, ale lekarz mówi, ze Kornelia będzie średnim dzieckiem po urodzeniu i tez tak obstawiam do takiej wagi, ze będzie.
Ale twój facet na pewno wyzszy od Ciebie :)
Dlatego średnia się urodzi. Z reguły dziewczynki rodzą się mniejsze ale to też zależy od dziecka :p
Ja się dziś biorę za pranie ciuszków, bo mam tego z 3 reklamówki, a wyjdzie pewnie 5 pran to akurat dziś 2 tury zrobię i rozwiesze, wyschnie do jutra i następne wstawię i będzie schło a to będę już prasowała i po prostu mebelki będą dopiero w poniedziałek albo wtorek ale wyciągnę swoja i Bartka bieliznę wrzucę do szafy xD a ciuszki ułożę w tych komodach to co mi się uda
Nie zrób tego błędu co ja i porządnie wywietrz nowa komodę przed włożeniem uprasowanych już ciuszkow. :)
W którym jesteś tygodniu? U mnie mała waży już niecałe 1,5 kg a jestem niby w 28tyg
To ja jestem 28+6 i mała ważyła dwa dni temu 1313. To duza ta twoja córeczka :)
Te czopki możesz brać co wieczór przed spaniem, w ciągu dnia. Nie na samą akcję tylko. Nadal ci je polecam.
A jak przez cały miesiąc nie mam zaparc to też je brac codziennie ?
No ja ostatnio jak 3 miesięcznie dziecko zobaczyłam to też mnie zatkało [emoji23] bo teraz 4 latek w domu to bez porównania [emoji23] ale jak w pierwszym dzieckiem dałam sobie radę, to mimo że się zapomina jakie to maleństwo to i z drugim dam radę tym bardziej [emoji23]
Maleńkie te dzieci, dlatego jak spojrzałam na pajacyki rozmiar 62 to już jestem w trakcie szukania paczki z rozmiarem 56 :D

@klaudiaa975 wrzucę ci fotkę[emoji4] mnie na początku strasznie pomogło. Użyłam chyba raz bądź dwa. Ale polecam. Zobacz załącznik 855731
Dziękuje :* zapisałam i na pewno skorzystam :)
To masz równy już 28 tydzień?
Moja w tamtym tygodniu w 27.3 wazyla 1060 g :) a kolejne USG mam za 2 tygodnie w 30.4 tyg ciekawe ile teraz wzrasta waga tygodniowo :)
200g tygodniowo około :)
U mnie było tak :
20+6 - 430g
25+4 - 914g
28+4 - 1313
W ciągu 4 tygodni przytyla o 400g :D

Dziewczyny dostałam cały karton nowych ubranek od polskiego producenta ze 100% bawełny interlook w prezencie ( zadna chińszczyzna ) , nie wszystkie sa w moim guście i wiem tez, ze nie dałabym radę nawet je zalozyc malutkiej , bo mam mase moich plus tez prezenty od innych Firm. Czy któraś byłaby chętna , zeby jej przekazać w prezencie ? Niektóre wg mnie sa chłopięce , jak wroce z urlopu moge wstawić zdjecie i chętna mama moze śmiało do mnie napisac To wysle :)

Ale twój facet na pewno wyzszy od Ciebie :)
Dlatego średnia się urodzi. Z reguły dziewczynki rodzą się mniejsze ale to też zależy od dziecka :p

Nie zrób tego błędu co ja i porządnie wywietrz nowa komodę przed włożeniem uprasowanych już ciuszkow. :)

To ja jestem 28+6 i mała ważyła dwa dni temu 1313. To duza ta twoja córeczka :)

A jak przez cały miesiąc nie mam zaparc to też je brac codziennie ?

Maleńkie te dzieci, dlatego jak spojrzałam na pajacyki rozmiar 62 to już jestem w trakcie szukania paczki z rozmiarem 56 :D

Dziękuje :* zapisałam i na pewno skorzystam :)

200g tygodniowo około :)
U mnie było tak :
20+6 - 430g
25+4 - 914g
28+4 - 1313
W ciągu 4 tygodni przytyla o 400g :D
Nie zgadzam się z tym, że dziewczynki rodzą się z reguły mniejsze :) wydaje mi się, że nie ma żadnej reguły i to nie zależy od płci. Mój brat urodził się mniejszy ode mnie, nasz bratanek też urodził się drobny, a niekiedy dziewczynki są pączuszki :)

Kupujecie też takie pajacyki bez stopek ? Czy raczej nie praktyczne ?
Screenshot_2018-05-11-11-03-17-812_com.facebook.lite.png

Załączniki

• Screenshot_2018-05-11-11-03-17-812_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-05-11-11-03-17-812_com.facebook.lite.png
    305,1 KB · Wyświetleń: 372
Dziewczyny dostałam cały karton nowych ubranek od polskiego producenta ze 100% bawełny interlook w prezencie ( zadna chińszczyzna ) , nie wszystkie sa w moim guście i wiem tez, ze nie dałabym radę nawet je zalozyc malutkiej , bo mam mase moich plus tez prezenty od innych Firm. Czy któraś byłaby chętna , zeby jej przekazać w prezencie ? Niektóre wg mnie sa chłopięce , jak wroce z urlopu moge wstawić zdjecie i chętna mama moze śmiało do mnie napisac To wysle :)
Jak byś miała na rozm. 56 coś ładnego to ja chętnie odkupie :)

Jasne, wstaw zdjęcia, ja może byłabym chętna żeby coś odkupić jeśli mi się spodobają :)

reklama
Nie zgadzam się z tym, że dziewczynki rodzą się z reguły mniejsze :) wydaje mi się, że nie ma żadnej reguły i to nie zależy od płci. Mój brat urodził się mniejszy ode mnie, nasz bratanek też urodził się drobny, a niekiedy dziewczynki są pączuszki :)
A to nie wiem :D wszyscy tak gadają a jak jest to widocznie różnie bywa :)

Do góry