reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tez tak.mialam przy ostatniej punkcji. Oni na podstawie wielkości pecherzykow i wynikow decyduja kiedy jest punkcja wiec spokojnie. A u kogo masz wizyte??
Umówiłam się do jakiejś babeczki na O.,bo zależało mi żeby było wcześnie rano. Następnym razem będé celować w dr M lub G jak "mojej" dr nie będzie. Poprzednio chodziłam zawsze do tego samego lekarza,więc zastanawiałam się jak to teraz będzie,ale dzięki dziewczyny za uspokojenie. Jesteście niezastąpione! <3

Ja już po telefonie z kliniki. Tak jak Wam pisałam pobrali 15 komorek, z czego 14 zapłodnili. 10 przetrwało jak narazie. W czwartek transfer. Z tego wszystkiego o nic embriologa nie zapytalam.
Ale czyli zdecydowano ze wszystkie trzymają do 5 doby. Ja ze swojej strony powiem ci ze nie lubię tak. Znaczy nie lubię decydować ze trzymamy wszystkie do 5 doby w dniu po zapłodnieniu bo cholera wie jak się one będą rozwijały. Wole o tym zdecydowac w 3 dobie - czy jest co trzymać. Albo może jak nie jest pewnie to transferować najładniejsze 2 w 3 dobie a te mniej ladne trzymać do 5 i mrozić. Zawsze chce ta decyzje podejmować w 3 dobie trzymając rękę na pulsie

W sobotę po punkcji lekarz mówił że jeśli się jakieś zapłodnia transfer we wtorek, a jednak jest w czwartek. To dobra informacja?
Tak, dobra bo jest lepiej niż się spodziewali. Jest aż 10 zarodkow, jest z czego robić selekcje, gratuluje. No ale jak pisałam ja bym jednak uparła się ze zadecydujemy w 3 dobie bo jak by duzo zarodkow się wykruszyło to ja bym nie chciała tych ocalenców trzymać wszystkie do 5... jest to ryzyko.

Ale czyli zdecydowano ze wszystkie trzymają do 5 doby. Ja ze swojej strony powiem ci ze nie lubię tak. Znaczy nie lubię decydować ze trzymamy wszystkie do 5 doby w dniu po zapłodnieniu bo cholera wie jak się one będą rozwijały. Wole o tym zdecydowac w 3 dobie - czy jest co trzymać. Albo może jak nie jest pewnie to transferować najładniejsze 2 w 3 dobie a te mniej ladne trzymać do 5 i mrozić. Zawsze chce ta decyzje podejmować w 3 dobie trzymając rękę na pulsie
Wiesz co ja nawet nie podejmowałam żadnej decyzji. To ich sprawka że tak powiem. Wyznaczyli transfer na czwartek. Mnie o nic nikt nie pytał;-)

reklama
Umówiłam się do jakiejś babeczki na O.,bo zależało mi żeby było wcześnie rano. Następnym razem będé celować w dr M lub G jak "mojej" dr nie będzie. Poprzednio chodziłam zawsze do tego samego lekarza,więc zastanawiałam się jak to teraz będzie,ale dzięki dziewczyny za uspokojenie. Jesteście niezastąpione! <3
Ja właśnie tez u niej mialam:) bardzo.fajna pani dr i co wazne przed podjeciem decyzji konsultowala sie z wynikami moich badanz dr M bo ja ostarni chyba podglad przed punkcja u niej mialam.z tego.co kojarze.

Do góry