reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja juz po wizycie, 28+4 maly wazy 1211g :) chyba wypada 50 centyl. I w sumie tylko mialam usg przez brzuch, lekarzowi sie spieszylo. Nawet nie wiem jak tam szyjka sie trzyma. Wyniki super chociaz osobiście nie widzialam nawet wyniku glukozy ale moze i lepiej. Nastepna wizyta poczatek lipca...
To już fajna dzidzia :) dopiero na początku lipca? To kiedy tak wg zaczynaja się częstsze wizyty? Ja mam 5 czerwca i już nie mogę się doczekać. Nie fajnie jak lekarz nie miał czasu i nawet wszystkiego nie posprawdzał...

reklama
Dzień doberek :)

Ja mam teraz też problem z butami chodź mam nadzieję że wrócę do stanu sprzed ciąży bo inaczej oszaleje . I to nie chodzi o rozmiar , 41 . Jestem przyzwyczajona tylko największy problem to taki że mam większe stopy od mojego męża :D i dlatego ja biedna mam kompleksy przez to i on też :D
Ja mam z moim taki sam rozmiar, ale Krzysiek ma węższe stopy i jak on bez problemu włoży moje baleriny (razem z wkładkami) tak ja muszę wyciągać wkładki, a i tak buta nie włożę. A wkładki są takie profilowane, a baleriny taaakie fajne, sportowe, żeglarski styl i doopa, za wąskie.

Co do leżenia i chodzenia i bujania maluszka.
Zastanawiam się jak to jest po porodzie czy tryb życia w ciąży przekłada się na tryb dziecka potem.
Dokładnie chodzi o to że jak kobiety całą ciążę leżą to dziecko nie jest bujane a spać musi , więc zasypia bez bujania i czy jak ono się urodzi to może będzie zasypiać sam , bez bujania tak jak w brzuszku ?
A jak ktoś dużo chodzi to dzidziuś bujany cały czas i czy po porodzie może będzie potrzebował tego bujania.. takie mam przemyślenia jak nie mogę spać :D
Mnie się wydaje, że to jakiś przesąd, aczkolwiek ludzie różnie sobie tłumaczą pewne zachowania czy upodobania dzieci. Ja np. kocham czytać i moja mama, to tłumaczy tym, że dużo czytała w ciąży, ale nie wspomina nic o tym, że ojciec miał całą ścianę w książkach. Z kolei przy moim bracie zajadała się grejfrutami, a Krystian ich nie lubi. Albo, że mój Kuba jest leniwy, bo ja w ciąży mało chodziłam, tylko, że moja mama widziała mnie odpoczywającą jak ja już w 8mcu byłam, a nie wcześniej, gdzie do szkoły chodziłam i wszędzie siedziałam tylko nie w domu, a dziecko było tak spokojne, że czasami myślałam, że go w domu nie ma. Z Jasiem za to na odwrót, myślałam, że całą ciążę prześpię, a dziecko reaktor atomowy w dupce ma :) I nie miało się to też nijak do bujania, oboje synów nie chcieli się bujać, nosić, wozić i tak dalej, a obie ciąże różne miałam.

Ja się nigdy nie pocilam bardzo i w ciąży teraz tez nie mam z tym problemu.
Śpię jeszcze pod pierzynką zimowa, zmienię dopiero na cienka, letnia w piątek :)
Mój K tak ma i Jasio... Upał na dworze, a K pod kołderką leży (jak odpoczywa w ciągu dnia) i idzie spać... a Jasio to po same uszy, zmarzluchy. Ja tylko tyłek przykrywam, żeby w razie wu doopą nie świecić :p

Luiza, co do potliwości to ja się pocę mniej aż sie sama dziwię. Przed kilkoma tygodniami kupiłam bloker potu użyłam kika razy pod pachy i do teraz mam spokój. Ale to chyba sprawa hormonów bo nie pocę się nigdzie.
A ja mam na odwrót, jak mi kiedyś pod pachę tylko rexona wystarczała, tak teraz muszę jakiś dezodor, bo to aż niemiłe jest. I faktycznie, to od hormonów musi być, bo mam tak od jakich dwóch-trzech tygodni.

U mnie na takie bujanie stopą mówią że huśtam diabła☺ to jeśli kobieta tak robi. A jak facet siedzi i tak nerwowo rusza nogą to podobno ma zaburzenia erekcji
Ciekawa teoria ☺
Pozwolę sobie zacytować (nie dosłownie, bo mi się szukać nie chce) pewną książkę, jeśli chodzi o te huśtanie diabła :p
"pewnie wymyślił to jakiś spragniony seksu mnich, na krucjacie"

Zamowilam jednak do PL i tylko 13zl, a rodzice mi w lipcu przywiozą :)
I tak najlepiej, moja mama paczki też mi przez znajomych wysyła, jak jadą do Polski, bo jest po prostu taniej :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ;) dziś znowu zapowiada się upał..wczoraj wybrałam się z mężem w trasę 240km w sumie i przesadzilam chyba:/ nie mogłam sie schylic bo brzuch mnie bolał i kregoslup bardzo :( juz nie dla mnie jazda autem tak długo :( maluch teraz się bardzo uaktywnil,aż mnie boli jak się rusza ;P co do rozmiaru stopy to nie zauważyłam zeby mi urosła :D

reklama
Do góry