Ja mam 26.08 więc podobnieTak, dokładnie 24 sierpnia, całe lato musze się pomęczyć![]()
reklama
Dlatego napisałam że czekają do 2 tyg a tydz po terminie z OM trzeba wstawić się do szpitala i zaczynają wywoływać ja z 2 dzieci rodziłam 7 dni po terminie akurat się udało że oboje w ten 7 dzień w nocy zaczęły pchać się na świat i nie musiałam mieć wywoływanego porodu teraz nie stery obawiam się że będzie inaczej bo już tydz przed terminem z OM mam się wstawić w szpitalu no chyba że zacznie się coś wcześniejmojej koleżance kazali przyjechać w 7 dobie po terminie i wywoływali![]()
Ten avent był świetny kilka min i miałam całą butelkę mleka ściagniętą. Z drugiej strony będę ściągała tylko sporadycznie i ewentualnie na początku na pobudzenie laktacji jakby było trzeba. Też się zastanawiam na tym canpolem.Ja zamawiam z canpola nowy za 190 zł i nie widzę potrzeby wydawania aż 400 zł![]()
Umowa przedłuża się do dnia rozwiązania, natomiast potem zasiłek macierzyński wypłaca ZUS w wysokości normalnego urlopu macierzyńskiego jaki miałaby z pracyMadziula, zorientuj się jeszcze z tym macierzyńskim. Nie znam się ale moja koleżanka miała umowę do końca kwietnia i termin porodu też jakoś tak a urodziła 03.05 i ma macierzyński z pracy. To jest tak, że chyba automatycznie się przedłuża umowa do dnia porodu ale tak jak mówię, nie jestem pewna. Zadzwoń do Zusu niech ci powiedzą, będziesz wiedziała co i jak.
Nie tyle 10 ruchów co 10 serii (aktywności).Nie wiem jaki artykuł czytałaś ale podobno na naszym etapie ciąży należy wyczuć dziesięć ruchów w ciągu dnia , a nie w ciągu pol godzinya jeśli chodzi nawet o bardziej zaawansowaną ciążę to w szpitalu gdzie ja leżałam dziewczyny nawet w 35 tygodniu dostawały kartkę do liczenia ruchów sposobem 10 ruchów w ciągu dnia
![]()
Bo niektóre dziewczyny te ruchy liczą bardzo dosłownie [emoji14]
A mi młoda potrafi w trakcie jednej serii już te 10 ruchów sprzedać [emoji23]
Lustysia
Fanka BB :)
ja robiłam już sporo razy i to czy smierdzi bardzo czy tez nie zależy w głównej mierze od poroduktow jakimi się wykonuje. Ostatni jaki miałam robiony to nie dymil się prawie wcale. Gdybym wiedziała, ze nam z dzidzia tak szybko pójdzie to bym przed zrobiła, a tak przeżywam teraz katorge z włosami, jeszcze te upały i ja z prostownica :/Miałam robić ale zaszłam w ciążę i nie robiłam. Podobno to cholernie śmierdzi. Mam znajoma fryzjerkę ona tego nie robiła u siebie w zakładzie właśnie na szkodliwość bo nawet jeden zabieg na 3dni to dużo choćby i bez ciąży.
Myślę że z jakiegoś powodu zalecają robienie zabiegu w maskach na twarzy i bez obecności malych dzieci . Natomiast nie wiem czy sama keratyna nałożona na włosy i głowę jakoś wpływa [emoji14]
Zamówiłam stanik do karmienia na razie jedną szt. Normalnie z tej firmy noszę 80G, ten wzięłam 80H . Link do: Biustonosz Ava Blois 1158 dla mam 80 H Czarny
Na kiedy masz tp? Ja mam na 26.08 i dziś zaczynam 29tc
reklama
karkula309
Fanka BB :)
Ja sama nie wiem jak to liczyć. Pytałam w szpitalu położnej czy chodzi o ruchy czy o serię powiedziała że o ruchy . Wiem że się rusza i to mi wystarcza z regułyNie tyle 10 ruchów co 10 serii (aktywności).
Bo niektóre dziewczyny te ruchy liczą bardzo dosłownie [emoji14]
A mi młoda potrafi w trakcie jednej serii już te 10 ruchów sprzedać [emoji23]