reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny wiem, że temat był już na forum. Chciałam kupić laktator elektryczny avent (przy chłopakach odkupiłam od koleżanki za 200zł nowy i był super) ale widzę, że to koszt 450zł z przesyłką i tak się zastanawiam czy nie kupić innego. Ma/miała któraś elektryczny laktator innej firmy?
Ja kupuję ten co napisałas avent elektryczny. Znalazłam na necie najtaniej za 370 zł chyba jakoś tak. Wyślę Ci linka później :)

reklama
U nas 2 tyg będzie brał to 80% bo ja po cc nie ogarnę z 4 latkiem jeszcze i przyprowadzaniem go z przedszkola.
A mąż ma jeszcze cały urlop którego nie da rady wykorzystać więc mu pracodawca za to zapłaci. I jak w następnym roku poszedłby na 2 tyg Ojcowskiego to też zostaje cały urlop za który mu pracodawca zapłaci
Kasia a nie wiesz czy u nas w szpitalu od razu wypisują opieke ? Czy nie robią problemu z tym ? :)

Mój mąż na chwilę obecną ma 32 dni urlopu ale na razie niech sobie będzie ten urlop :) najwyżej w przyszłym roku będzie miał sporo wolnego bo wolimy wybrać niż żeby zapłacili, jeszcze się narobi w życiu :D :) chociaż nie powiem ja jak się zwolniłam i mi zapłacili zaległy urlop to można było poszaleć... :D

Kasia a nie wiesz czy u nas w szpitalu od razu wypisują opieke ? Czy nie robią problemu z tym ? :)

Mój mąż na chwilę obecną ma 32 dni urlopu ale na razie niech sobie będzie ten urlop :) najwyżej w przyszłym roku będzie miał sporo wolnego bo wolimy wybrać niż żeby zapłacili, jeszcze się narobi w życiu :D :) chociaż nie powiem ja jak się zwolniłam i mi zapłacili zaległy urlop to można było poszaleć... :D
Mój pracoholik tak urlopów nie bierze [emoji14] tym bardziej że jak musi się urwać na kilka godzin to odbija to z nadgodzin albo odrabia po godzinie dziennie. Więc on woli żeby mu Grzesiek zapłacił. A te 2tyg to i tak dużo siedzenia, w następnym roku ten ojcowski by wybrał. Też 2 tyg. To urlopy zostają [emoji23]

U nas w szpitalu bez problemu przy wypisie pytają. Czy chcecie.

A właśnie jak planujecie urlop ojcowski? (te 2 tyg dla każdego taty)
Zaraz po porodzie czy macie inne plany?

Mój Bartek ma taki normalny, wypoczynkowy urlop od 3-20 sierpnia, a tam w Niemczech to nie wiem ile przysługuje tacierzynskiego/ojcowskiego urlopu jeśli już od sierpnia ma umowe o prace i 2 lata tam pracuje. Będzie musiał się dowiedzieć tego w lipcu. Ale tak liczę, ze minimum 2 tyg będzie miał także, że do połowy września od 3 sierpnia będzie z nami w domku :)

Tym bardziej, ze jak mała będzie miała miesiąc to chcemy na początku września jechać na weekend do Wrocławia na wycieczkę :)

Hejka ja dziś 31 tydz i 1 dz.więc już coraz mniej do porodu -wizyta 13.06.
Dziewczyny zapytam bo ja nie biorę ale na co bierze się magnez w ciąży??bo brązowa dostała 3x2 tab.i nie wie na co ja wiem ze kilka dziewczyn bierze z forum na twardnienia brzucha ???a ona wyniki ok i niby wszystko ok więc po co to a szyjki ma 37mm
Ja na twardnienia brzucha które być może spowodowały skrócenie się szyjki

reklama
Do góry