reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny a skad wiedzialyscie, ze zaczyna sie wlasciwa akcja porodowa i trzeba jechac do szpitala? Bo mojej siostry znajoma miala prywatna polozna, wieczorem dzwonila do poloznej, ze ma skurcze. Polozna kazala jej isc spac. Rano pojechala do szpitala i zaraz urodzila. Dlatego sie zastanawiam jak to zrobic, zeby jak najdluzej przeczekac w domu a jak najmniej spedzic czasu w szpitalu :) z drugiej strony nie wszystkie kobiety zdaza dojechac do szpitala przed akcja...
Ja miałam bóle od soboty takie lekkie byliśmy na kto były 30% i powiedzieli ze na pewno spotkamy się w nocy i tak było bo ok 23 kręgosłup zaczął boleć do 1 udało mi się jeszcze polezec ale już przed 2 zaczęłam chodzić i powiem ze nawet były znoszę te bóle co 15 min ale przed 3 obudziłam męża i mówię jedziemy bo już skurcze co 8 min były ale cały czas znosne jak mnie przyjęli york 8 cm rozwarcia miałam jak mi przebili pęcherz ok 5:30 to bóle były okropniaste i o 7:55 urodzilam powiem Ci ze tych boli nie da się pomylić z tymi przepowiadajacymi zwłaszcza jak już jesteśmy w terminie czy po.Poza tym w 1 ciąży gdzieś ok 2 tyg przed porodem odchodzi czop taki dłużej z klaczkami krwi lekko różowy zapewne zauważysz ja 1 dziecko rodzicami w wieku 20 lat i zielona byłam a zauważyłam czop taki galaretowaty i 2 tyg później urodzilam ale można po czopie wcześniej nie ma reguły. W kolejnych ciazach może odejść tuż przed porodem lub wcześniej mi przy 2 dziecku odszedł w piątek a w niedziele dzidziuś był na świecie.Ale wiadomo każda z nas jest inna ale wierz mi tych boli nie pomylisz ;)

Ja mam 50 kurde boję się tej drogi bo to roznie bywa i to nie 1 dziecko tylko 3.Pytałam gina a jakby się zaczęło wcześniej to mam dokąd jechać do tego co przyjmują z cukrzyca czy do najbliższego powiedział że jak będziesz czuć główkę to do najbliższego;) bardzo śmieszne;)

Ja miałam bóle od soboty takie lekkie byliśmy na kto były 30% i powiedzieli ze na pewno spotkamy się w nocy i tak było bo ok 23 kręgosłup zaczął boleć do 1 udało mi się jeszcze polezec ale już przed 2 zaczęłam chodzić i powiem ze nawet były znoszę te bóle co 15 min ale przed 3 obudziłam męża i mówię jedziemy bo już skurcze co 8 min były ale cały czas znosne jak mnie przyjęli york 8 cm rozwarcia miałam jak mi przebili pęcherz ok 5:30 to bóle były okropniaste i o 7:55 urodzilam powiem Ci ze tych boli nie da się pomylić z tymi przepowiadajacymi zwłaszcza jak już jesteśmy w terminie czy po.Poza tym w 1 ciąży gdzieś ok 2 tyg przed porodem odchodzi czop taki dłużej z klaczkami krwi lekko różowy zapewne zauważysz ja 1 dziecko rodzicami w wieku 20 lat i zielona byłam a zauważyłam czop taki galaretowaty i 2 tyg później urodzilam ale można po czopie wcześniej nie ma reguły. W kolejnych ciazach może odejść tuż przed porodem lub wcześniej mi przy 2 dziecku odszedł w piątek a w niedziele dzidziuś był na świecie.Ale wiadomo każda z nas jest inna ale wierz mi tych boli nie pomylisz ;)
A ty wiesz ze ja nie pamietam tego czopa :baffled::eek:

A ty wiesz ze ja nie pamietam tego czopa :baffled::eek:
Ja się tak balm porodu że od 8 miesiąca ciągle w majtki patrzyłam czy coś się pojawiło i w końcu w 39 tyg był czop wtedy wiedziałam już ze to blisko mieszkałam wtedy z mamą to było inaczej ;) zwłaszcza że starsza siostra już miała dziecko i spodziewała się 2 miesiąc po mnie więc było mi raźniej;) teraz mieszkam daleko od miasta od szpitala do 1 -23 km a do 2 -50 km i w tym powinnam rodzic z cukrzyca zaczynam się bać .....:(

Zanim pójdę na książkę :)

Ja bym nie ryzykowała, jeśli zaczną się skurcze i odejdą wody to od razu jedziemy do szpitala. Tym bardziej, że mamy 20 km drogi.
Mi położna powiedziała, już po tym jak Janka urodziłam i poszłam na kontrolę po 6 tyg., że jak odejdą wody to trzeba jechać jak najszybciej do szpitala. Mówiła mi dlaczego, ale kurczaki, nie pamiętam.

Poza tym w 1 ciąży gdzieś ok 2 tyg przed porodem odchodzi czop taki dłużej z klaczkami krwi lekko różowy zapewne zauważysz ja 1 dziecko rodzicami w wieku 20 lat i zielona byłam a zauważyłam czop taki galaretowaty i 2 tyg później urodzilam ale można po czopie wcześniej nie ma reguły. W kolejnych ciazach może odejść tuż przed porodem lub wcześniej mi przy 2 dziecku odszedł w piątek a w niedziele dzidziuś był na świecie.Ale wiadomo każda z nas jest inna ale wierz mi tych boli nie pomylisz ;)
Ja ten czop pamiętam z pierwszej ciąży, w drugiej też coś tam mi się kołacze. Ale z pierwszej pamiętam, że jak to zobaczyłam, galaretowate coś, to zaczęłam bać się przeć na klocka, bo myślałam, że dziecku krzywdę zrobię :p

Dobrej nocy kobiety :)

Upralam dywan na dworze na mokro szczotką i z mężem się pokłóciłam bo mówi że jestem nie normalna żebym leżała ...i tak mnie zdenerwowal że oblałam go całego wodą z węża :DD jak splukiwalam dywan na trzepaku .. :D :D dywan tylko 2na 3 m a miał problem jakbym dywany z całej wsi wyprała..
Mój mąż też by mi w życiu nie pozwolił tego robić teraz w ciąży :D

reklama
Ja się tak balm porodu że od 8 miesiąca ciągle w majtki patrzyłam czy coś się pojawiło i w końcu w 39 tyg był czop wtedy wiedziałam już ze to blisko mieszkałam wtedy z mamą to było inaczej ;) zwłaszcza że starsza siostra już miała dziecko i spodziewała się 2 miesiąc po mnie więc było mi raźniej;) teraz mieszkam daleko od miasta od szpitala do 1 -23 km a do 2 -50 km i w tym powinnam rodzic z cukrzyca zaczynam się bać .....:(
A ja bylam kompletnie zielona w tych sprawach wtedy.. :p ja mam 20 km do szpitala.. :/ no chyba zdarzysz co?

Do góry