reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Coraz bliżej porodu to coraz ciężej z nią wytrzymać.. los chciał że to będzie jej pierwszy wnuk i na mnie wszystko się odbija
Po prostu się stresuje. Musisz ją zrozumieć :) moja mnie ostatnio zdenerwowała bo mówi , że ma przeczucie , że urodzę jeszcze w czerwcu. To jej powiedziałam , żeby nie krakala bo to będzie dopiero skończony 36 i trochę za wcześnie. A ona, że już by chciała ta moja niunie, wycalowac, wziąć na spacer.
Kochana ale niech tak nie mówi bo z jej przeczuciami zawsze się sprawdza. Od kilku dni ciągle za mną chodzi i wypytuje czy u mojego brata dziewczyna jest w ciąży, okłamuje ja , że nie wiem (chcą na dniach sami jej powiedzieć) tyle , że ona się z nimi nie widzi często , ostatnio z miesiąc temu. Więc skąd ma to przeczucie. U mnie też czuła zanim jej powiedziałam. I córkę tez wykrakała już w lutym :D może czarownica :D haha

reklama
Dziewczyny, a czy któraś z Was zamawiał łóżeczko z jakiejś strony i jakość wykonania była ok?:) ja szukam zwykłego, prostego bez uprawnień. Z szuflada i funkcja tapczanik, to zawsze dłużej posluzy:-)

Zrobiłam przelew do apteki gemini na parę rzeczy 375 zł, kupiłam sobie na allegro sukienkę i bluzę bo 22 czerwca jedziemy do teściów na 4 dni a ja mam tylko jedną bluzkę wyjściową która mi starcza na brzuch, na stronie H&M kupiłam leginsy 3/4 i bluzkę aa i jeszcze zapłaciłam ratę prawie 200 zł i tak oto 800 zł poszło się....... w 10 minut :o

Ja dziś wydałam 1830 zł. Tzn prawie xD zamówiłam na Allegro dla małej rzeczy, zostawiłam na lekarza 200 zł, na paliwo dla Bartka 50 zł, kupiłam w Rossmanie te rzeczy za 60 zł. W pepco za 20 zł. Zostawiłam na chleb itd z 25 zł, czynsz, rata i po pieniądzach xD

Ja mam na karku serduszko jakby koronkowe z pierwszymi literami imion moich corek. Teraz na pewno chce coś wzdłuż talii (oczywiście jak wrócę do dawnej figury;) ) Nie wiem jeszcze może anioł....
No i literkew serduszku będę musiała dodziergać ;)

To super pomysł :) my na pewno zrobimy sobie te tatuaże z tymi lwami małymi i data urodzenia małej i może tez koło tego literka K. Akurat ja tez mam na K imię to Bartus mój będzie podpisany hahah.

Opłaca się kupić droższy płyn do kąpieli np. OILLAN lub EMOLIUM? Ktoś miał styczność?
Bo już sama nie wiem a moja matka co chwile się wtrąca sugerując mi że "po co ci to wszystko"....ale wiecie wg niej to ja wszystko powinnam kupić po porodzie :-D kobieta nie czai że ostatni raz rodziła moją siostrę w 1999 i realia trochę się zmieniły - teraz dziecka bez nosidełka nie wypuszczą do domu a ta mi wciska żeby kupić po porodzie... albo że po co Ci chusteczki, po co Ci ŁÓŻECZKO, po co Ci dwa prześcieradła do wózka... no ja oszaleję zaraz. Może ubranka dla dziecka i koszulę do porodu też powinnam kupić po porodzie? :-D
Boże jakie zacofanie... kazałam jej się przejść do jakimś sklepie tylko z artykułami dziecięcymi i trochę się doedukować bo serio 1999 to nie to samo co 2018.
Tak samo wszystkie maści wszystko jest złe bo to chemia! Zapytałam jej czy teraz w 7 miesiącu ciąży powinnam iść kopać ziemniaki w polu i ewentualnie urodzić na przyczepce z ziemniakami bo przecież kiedyś baby w polu to do porodu robiły no nie...
Ale jestem zbulwersowana........
Ja kupiłam emolium, siostra stosowala u bliźniaków i kolezanka tez u swoich córek i chwaliła [emoji16]

Nie było mnie parę godzin na forum a tu Tyle nadrabiania :D
U mnie dzisiaj tez leniwy piątek , wogole myślałam że to dzisiaj czwartek .. leżę i siedzę tylko na zmianę pół dnia na dworze przed domem :D tylko jedno pranie zrobiłam i nic więcej . Mąż wrócił jedzenia nie ma a ja tłuszcz wypalam na słońcu ale wie gdzie jest lodówka to sobie poradzi a ja dzisiaj tylko odpoczywam :D
A jak leżę to brzuch wydaje się jeszcze większy niż jest, jak hipopotam ale co tam :D
1528470401038.jpg

Załączniki

• 1528470401038.jpg
    1528470401038.jpg
    575,5 KB · Wyświetleń: 405
reklama
Ja dziś wydałam 1830 zł. Tzn prawie xD zamówiłam na Allegro dla małej rzeczy, zostawiłam na lekarza 200 zł, na paliwo dla Bartka 50 zł, kupiłam w Rossmanie te rzeczy za 60 zł. W pepco za 20 zł. Zostawiłam na chleb itd z 25 zł, czynsz, rata i po pieniądzach xD

Jak to dobrze że są w domu 2 wypłaty :D u nas 200 rata, 250-300 paliwo miesięcznie, 130 ginekolog, 250 prenatalne w tym miesiącu, 1000 na rzeczy spożywcze i chemię, 30 internet, 160 abonament za telefony a opłaty woda prąd ścieki mamy co 2 miesiące i wychodzą nas 220 zł za 2 osoby za 2 miesiące a reszta zawsze szła na fundusz oszczędnościowy ale teraz olej trzeba w aucie wymienić i coś tam jest do czyszczenia no i Kacperek <3

Do góry