reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas było podobnie, tylko my święta spędzaliśmy osobno, bo mój nie dostał urlopu, a ja już wcześniej planowałam, ze pojadę do Polski i nie był to dla nas żaden problem, gdyby nie to ze podejrzewałam ze jestem w ciazy. Ale do rzeczy :p po przyjedzie do PL pierwsze co to wybrałam się do labolatorium zrobic test, wyszło ze hcg rośnie (bo zwykle testy nie pokazywały jednoznacznego wyniku), nikomu nie powiedziałam, Tylko mojemu :) a w domu nikt się nie skapnal, mimo ze zawsze jak byłam to w zasadzie mnie nie było, a wtedy praktycznie ciagle spałam :D Jeszcze moja siostra chciała mi zrobic niespodziankę i zabrac mnie do parku trampolin. Nic mi nie powiedziała gdzie jedziemy, a jak ja zobaczyłam o co jej chodziło to miałam łzy w oczach i powiedziałam, ze nie mogę tam pójść. Jej było przykro mi tez, ale jak już się dowiedziała co było przyczyna to się mega cieszyła ;) oni poszli skakać, a ja poszłam do galerii w tym czasie i kupiłam takie malutkie skarpetki, od razu dałam je pieknie opakować. I tak czekały pod choinka na wigilie. Każdy był ciekawy co tam jest, bo to był jedyny prezent pod choinka. Reszta pojawiła się dopiero w wigilie. I jak przyszło do otwierania prezentów to ten czekał do konca, powiedziałam ze to prezent ode mnie dla całej mojej rodzinki. Moja najmłodsza siostra to odpakowała i wszyscy w szoku co to ma być hehe i wtedy mama wydukała czy jestem w ciazy, powiedziałam ze najprawdopodobniej tak, ale wizytę u lekarza miałam dopiero na 28.12. Mimo wszystko stwierdziłam, ze wigilia to najlepszy moment na przekazanie takiej nowiny. Moja rodzinka bardzo się cieszy, tylko na początku byli troszkę w szoku :D mój tez kupił takie bocki skarbonki jedna różowa, druga niebieska i dorzucił rodzicom do prezentów. Tez szczęśliwi :)
Ja zrobiłam podobnie na wigilie pojechaliśmy do moich rodziców a jak doszło do rozdawania prezentów moi rodzice dostali malutkie buciki normalnie wszyscy byli w szoku bo corcia ma już 11 lat potem jedno poronienie no i jeszcze teraz jak zaszłam w ciążę to chorowałam wiec zrezygnowaliśmy z powiekszenia rodziny a tu bach

reklama
Teraz w USA z tego co wyczytałam w ogóle lekarze nie patrzą na terminy z OM, tylko właśnie z USG I trymestru. Jest ono najbardziej miarodajne.u mnie tylko i az 5 dni roznicy, przy zagrazajacym porodzie przedwczesnym 5 dni to bardzo duzo:-) tym bardziej, ze moje dziecko jest nadal wieksze nawet od terminu z Usg...I to ostatnio o tydzień i 3 dni, więc z OM o 2 tyg. Syna w I ciazy urodziłam w 37+5, leżałam 3 miesiące. Teraz już leżę 3 miesiące, więc jak będę mogła wstać 5 dni szybciej to dla mnie duzo:-)
Czyli gdybym niespodziewanie urodzila w skończonym 36 TC, to mogę być spokojna bo to tak jak 37 ? Czy głupie rozumowanie ?:)

Jak cudownie przekazalyscie tą wiadomość ❤️❤️❤️ ja w wigilię byłam dzień po wyjściu ze szpitala i to już był 9 tydzień wiec większość z rodziny wiedziała :)

Mam do was pytanie co do kosmetyków dla malucha.
Jaki krem do pupy kupiliście taki na codzien nie na odparzenia już. Depanten jest dość drogi.
Jaki krem/ mleczko kupiliście do codziennej pielęgnacji całego ciałka? Nivea, Dove odpadają bo mają perfum i nie mają chyba info że od pierwszego dnia życia. Ja mogę mieć taniochę byle by bezpieczny.
Dziś staliśmy w Rossmanie i nie wybrałam nic.
Do pupy bepanthen na codzien ale po miesiącu kupię coś innego, też jeszcze nie wiem co :) może być droższy byle by nie tak mało w tubce jak bepanthenu.. bo mam to największe opakowanie ale wydaje mi się , że to i tak na krótko starczy.
Do smarowania całego ciałka mam oilan, ale nie będę pewnie smarować bo płyn do kąpieli mam oilan a on jest tłusty. I wrazie czego mam od pierwszego miesiąca emulsje natłuszczająca do kąpieli też z oilan.

Jak widzę bob to [emoji58][emoji58][emoji58] ble . Raz wymiotowałam po tym i więcej nie tknę ale nawet nie pamiętam jak smakuje :D z tego co widzę mamy inne smaki ciążowe :D oprócz mleka bo w sumie to nie wiem jak to smakuje. Ono jest takie jakieś słodkie ? Czy jak ? [emoji57]

Oj tak, jest mega słodkie, już zjadłam wszystko i teraz tylko bób gotuje i będę miała do czytania książki [emoji5]

reklama
Ja kupiłam oilantum tylko że to emolienty a wiem że nie każdy chce stosować :) to jest emulsja do mycia ciałka podobno tak nawilża i natłuszcza że nie trzeba nic dodatkowo wsmarowywac

Tak, ja właśnie kupiłam emolium i najlepsze jest w tym że nie trzeba już malucha niczym smarować, a ciałko jest nawilżone :D ja wiedziałam już przed wigilią, że jestem w ciąży, test potwierdził i wizyta u gin..ale nie powiedzieliśmy rodzinie w wigilie, czekaliśmy do 6 tyg, aż serduszko biło ;)

Do góry