reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już nie wiem co o o tej wadze z usg myśleć mój gin w 30 tyg i 3 dn.jak mała ważyła 1860g powiedział że duża a tu 1480 mała???raczej w takim razie w normie :).Co lekarz to inaczej, ale jak córka ważyła w 32 tyg 3300g to na fundusz słowa nie powiedzieli ze wielka brak słów.
W 32tc 3300g to wielka dziewczynka :o

reklama
U nas dzisiaj od rana okropne deszczysko. Dobrze że jeszcze się mieszczę w moją kurtkę bo inaczej byłoby słabo z wyjściami.
Będzie dzisiaj leniwy śpiący dzień chyba przez to że tak ciemno i deszczowo.
U mnie też pada ale tak równo i spokojnie. Rano dwa razy zagrzmiało. Ale sucho było okropnie,wszędzie kurz i duchota straszna. Trochę się pogoda uspokoiła bo przecież w takich tropikach to ja ledwo po dziecko do przedszkola mogłam dojść.

Dziewczyny jaki magnez bierzecie?
Ja biorę SLOWMAG sam magnez bez witaminy B6 ostatnio 2 tabl dziennie. Ja biorę codziennie Femibion Natal 2 plus i tam już witaminy są w odpowiednich dawkach to nie chciałam się przesuplementować.

Czytam cały poranek o wadze dzieci, waszych obawach, że mogą być za duże/małe, to powiem tak. Dzieci faktycznie rosną jak chcą. Kuba nie pamiętam ile ważył, po prostu USG było nie dla mnie tylko dla lekarza. Za to z Jasiem mam akurat opis USG z 30t4d wg OM, wg USG był to 32t2d. Jasio ważył wtedy 2038g z marginesem +/- 298g. W opisie mam napisane, że płód jest duży, w ogóle lekarz mi całą ciążę powtarzał, że urodzę duże dziecko. A synek co? Wypiął się na prognozy USG i wróżby pana doktora, postanowił nie być gigantem i ważył, po urodzeniu, 3550g

No i dobrze że cię pilnuje :) z tego co pamiętam mamy obie miękkie szyjki więc mi lekarze też mówią o oszczędzaniu i też mało robię :) już nie długo i nasze maluchy będą bezpieczne [emoji8]Fajnie jest mieć malucha tydzień większego. Ja bym też chciała [emoji16]
Ale przyznam wam że trochę zwątpiłam w wiarygodność tego badania na swoim przykładzie i tutaj dziewczyn co dziś pisały .. mój byl na badaniu kurde tydzień większy , a za równy tydzień był już tydzień mniejszy :D także gdzie sens i logika [emoji57][emoji57][emoji57]
No trzeba się cieszyć z tego że ciąża bez komplikacji. Ale jak to mówią każdy ma problemy na swoją skalę.. jeśli nic ci nie dolega to czym innym masz się przejmować jak nie zgaga :D Ee nie , nie taka mała :)
Mój w 30+5 dni miał wagę 1490gr i lekarz mówił że w normie. Miał tam taki wykres i wychodziło coś na 25-30 centylu Nie za wiele ci pomogę bo nie wiem :D
Wiem że z torbą to dobry pomysł i analizuje czy też tak nie zrobić tylko tez nie znam odpowiedzi na to pytanie :D
Co do stroju ja biorę mojemu tylko klapki resztę jakoś ogarniemy , no i może coś to przegryzienia jakbym rodziła dużo godzin :(

Ja właśnie wczoraj wyparzalam wszystko i nawet gumowe rzeczy wrzucałam do wrzątku i gotowałam , nic się nie stało. [emoji14]Może to jest błąd pomiaru :)
Ja leżałam w szpitalu i tam w dwóch gabinetach mierzyli szyjkę.
W jednym miała 2.9cm , w drugim 3.4cm a u mojego gina 3.9cm także błędy pomiarowe są straszne duże. I za każdym pobytem w szpitalu te same wyniki [emoji14] A nawet choćby się skracała teraz to już z górki :) ma prawo się skracać byle nie szybko :) U nas wczoraj były burze ale dzisiaj niby też idą. Mnie to cieszy bo jest gorąco i zaduch.. chociaż wczoraj nie za wiele to dało ciągle było 30 stopni.
Maluch tydzień większy jest fajny o tyle, że jeśli tfu tfu urodziłby się wcześniej, to będzie silniejszy :) ale z drugie strony trzeba urodzić większego pączuszka :D

A jak długo to wszystko gotowałaś? Czyli normalnie wrzuciłaś te rzeczy do garnka i zagotowałaś? [emoji23]

Maluch tydzień większy jest fajny o tyle, że jeśli tfu tfu urodziłby się wcześniej, to będzie silniejszy :) ale z drugie strony trzeba urodzić większego pączuszka :D

A jak długo to wszystko gotowałaś? Czyli normalnie wrzuciłaś te rzeczy do garnka i zagotowałaś? [emoji23]
W sumie to mąż tam operował ale z tego co widziałam to tak z 5 min gotował :)

U nas była burza w nocy i rano ale niestety temperatura dalej wysoka. Teraz wyszło słońce i jest 25 st.
Ja strasznie kiepsko śpię w nocy budzę się 4 razy na sikanie. Dokładnie ta samą przypadłość miałam w poprzedniej ciąży. Kręgosłup też mnie boli czasem więc zamiast spać chodzę po domu.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź w spr magnezu. Ja nie biorę ale uzupełniam braki w apteczce i chcę mieć w razie w. Niby już wszystko miałam z apteki ale domówiłam jeszcze podklady, octanisept, spray do noska, witamny dla siebie, dla dzieci, czopki, syrop na gorączkę bo się kończy, zapas kremu na rozstępy i znów 400zl.

Zajrzę później bo zamykam z młodszym do dentysty. Miłego dnia:)

reklama
Do góry