reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

Hej dziewczyny nie mam siły za bardzo was nadrobić, jestem sama z młodym jeszcze do jutra bo mężu w interesach wyjechał, rano pomagam na odległość mężowi w firmie a po 14 cały czas z młodym.
Młody ma teraz okres że wszędzie musi być mama, do tego jak coś się nie podoba to jeczy. A mi od tych jekow ciśnienie rośnie na 220 :)
Staram się spokojnie podchodzić do sytuacji ale też zdecydowanie pokazać gościowi gdzie jego miejsce w szeregu ;)
Do tego jestem bez auta więc na łasce rodziców jeśli chodźi o przedszkole. Dziś trening więc idziemy i wracamy pieszo ehhhh.... Musiałam się wygadac :)
Idę robić obiad tzn naleśniki z nutella bo na nic innego nie mam siły.....

reklama
Ja dzis w nocy miałam strasznie twardy brzuch (często tak mam). Wstawałam kilka razy siku i jak sobie posiedziałam to robił sie miękki, ale jak sie kładłam to znowu twardy. I macica też.
Mam takiego rogala do spania może ja sie do niego za bardzo przytulam i uciskam ten brzuch i on tak reaguje? Niestety bez rogala budzę sie od razu na brzuchu wiec ta opcja odpada :/ za dnia wole być w pozycji poł siedzącej wtedy mam lepszy ten brzuch niż jak leże.
Jutro mam wizyte u lekarki medicover wiec zobaczymy jak tam szyjka i co mi zaradzi.
.. nooo.. mi wczoraj pierwszy raz ztwardnial.....

No właśnie nijak-nie brałam. Ciąża leżąca, wiec ani szkoły rodzenia, ani położnej po porodzie, bo rodziłam w innym mieście a przepływ informacji jest jaki jest. Nikt mi po prostu o tym nie wspominał za wczasu, a wyszło na dobre :) Karmiłam i był trochę w pionie, w dzień wiadomo na rękach coś tam robiłam i nosiłam, a w nocy na mnie na śpiocha. Nie wiem czy to dobrze, czy zle wiec proszę się sugerować, ale K nigdy mi nie ulał. Nie pamietam takiej sytuacji. ‍♀️ może po prostu złote dziecko w tym temacie. Ale po rodzinie Kajta równieśnik miał refluks i tam to był sajgon. Dziecko spało na boku, na klinie, po kilka godzin noszone po karmieniu i co rusz głodny, bo wszystko się ulalo.
Aż mi się nasze przejścia przypomniały... :) Mały musiał spać na brzuszku tak ulewał.. do odbicia to i godzinę go czasem nosilismy, odbijal a i tak ulewal

U mnie kosz max do 5 miesięcy. Synek od 5, 5 miesiąca siedzi wiec już nie dało rady. Teraz w sobotę skończył 7 i też już próbuje przy meblach stawać. Ale jeśli chodzi o moją sytuację to teraz kosz dla mnie idealny - synek będzie miał 10, 5 miesiaca jak się córka urodzi więc wydaje mi się jeszcze za mały na swoje łóżko (mamy już ustawione takie małe "przejsciowe" z balustrada chroniąca przed upadkiem ale na tym etapie bym się bała co tam położyć spac). Jak mała będzie miała ok 5 miesięcy, synek ok 15 to myślę ze wtedy zrobimy podmianke - córka do łóżeczka a synek do swojego przejściowego łóżka :)

Ja kupuje łóżko 3 w 1 z dodatkowymi barierkami zabezpieczajacymi

To ja nawet indyka nie jem, nie smakuje mi jakoś ;/

O jajo zawsze [emoji23]
Spróbuj kiedys jeszcze indyka, zdrowszy od kurczaka a moze akurat tym razem trafi do Ciebie [emoji3] a moje mieso mielone okazalo sie bym indykiem [emoji23][emoji23] ale tez moze byc.

Ja to bym truskawki zjadła [emoji7]

Spróbuj kiedys jeszcze indyka, zdrowszy od kurczaka a moze akurat tym razem trafi do Ciebie [emoji3] a moje mieso mielone okazalo sie bym indykiem [emoji23][emoji23] ale tez moze byc.

Ja to bym truskawki zjadła [emoji7]
Ja właśnie nakupilam 6kg i dżem od rana robię... Pan w warzywniaku mi powiedział, że jeszcze tydzień - dwa maks i już truskawek nie będzie :(

To ja nawet indyka nie jem, nie smakuje mi jakoś ;/

O jajo zawsze
emoji23.png
Pieczona golonka z indyka faszerowana suszonymi pomidorami, bazylia i mozarella:rofl: mniam.

cześć dziewczyny:) forum przeglądałam bardzo często jednak dopiero teraz postanowiłam coś napisac:) na poczatku wszystkim Mamusiom bardzo gratuluję, u nas termin na 27 październik, ciąża pojawiła się niespodziewanie po 5 latach starania, na początku szok ale teraz już tylko marzę żeby zobaczyć swoje maleństwo. mam do Was pytanie, czy bylyscie już lub wybieracie się na usg polowke? I drugie czy któraś podczas ciąży ma problemy z uregulowanie tsh? U mnie niedoczynnosc od urodzenia i niestety tsh skacze jak szalone :/
Witaj,
Gratulacje,
Sporo juz bylo na polowkowych badaniach, ja mam np. Jutro, a reszta jeszcze w czerwcu ma terminy :)
Moj problem z rsh zaczal sie w 3 ciazy..teraz...
1 wynik 2.83 dostalam eythyrox 25.
Po miesiacu 2 wybik 3.03. Bralam 2 tabletki rana i wybik 0.63 ..teraz Mniejszyliamy o pół tabletki..i biore 1.5 tabletki 25. Zobaczymy co bedzie

reklama
Ja właśnie nakupilam 6kg i dżem od rana robię... Pan w warzywniaku mi powiedział, że jeszcze tydzień - dwa maks i już truskawek nie będzie :(
Moj ma dzisiaj kupić 10kg ale z okolicy bo ludzie z Leszna szaleją i po 10 sprzedaja za kg [emoji58][emoji58] a 20km dalej po 5zl/kg. Leszno kurde jak Warszawa, na bogato [emoji58]

Do góry