reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Powodzenia :* nie stresuj się :)

To rzeczywiście zrobiłaś maraton niezły.
Ja po mniejszej części tego dnia opadlabym z sił a brzuch by pękł jak balon.. odpoczywaj :):)

Ja też lubię piżamy ale z krótkimi spodenkami bo długie mi spadają w nocy :D muszę gdzieś znaleźć takie rurkowate żeby nie wisiały mi te nogawki jak dzwony :D

Ja idę jutro na wizytę to pewnie mi zleci żebym zrobiła na lipiec. W ciągu dwóch tygodni akurat. Bo jak pójdę robic w lipcu w 37 to będzie trochę późno mi się wydaje. A HIV mam wpisany w karcie że w 36 trzeba powtórzyć :p
Nie wiem czy wszędzie tak jest, ale u mnie lekarz robi ten wymaz normalnie na wizycie, a nie zleca zrobienia gdzieś :)

reklama
To rzeczywiście miałaś dzień ciężki, ale najważniejsze, że dziś już to co lubimy najbardziej czyli leniuszkowanie hah

U mnie dziś na obiadek i jutro w planach naleśniki na słono tzn ze szpinakiem zrobionym ze śmietana trochę, do tego pokroje oliwki, ser feta i ser żółty i gotowe
Ja dzisiaj wprosiłam się na obiad do mamy ☺ robi jakieś pulpety z mięsa pieczarek papryki i sera.
Wy to widzę do wszystkiego te oliwki i fetę dajecie☺ moja córcia uwielbia oliwki ale czarne. Zielonych nie tknie. Potrafi zjeść cały ten mały słoiczek na raz. Z pizzy to zawsze wszystkie powyjada ☺
Smacznego☺

Nie wiem czy wszędzie tak jest, ale u mnie lekarz robi ten wymaz normalnie na wizycie, a nie zleca zrobienia gdzieś :)
U mnie się umawia do położnej i to ona robi cytologię, czystość pochwy i gbs wszystko od razu.

Dziewczyny nosze się z zamiarem kupienia łóżeczka dostawczego. Zastanawiam sie nad Chicco next 2 me czy drewniane a może nie ma sensu kupować takiego i lepiej od razu kupić 120x 60 z funkcją tapczaniki?
Już sama nie wiem, może ktoś doradzi ?
Ja chciałam takie dostawne ale nie Chicco bo jest bardzo drogie a są tańsze tego typu tylko u nas się okazało że się nie da doczepić tego do naszego łóżka. Także ostatecznie kupuje normalne łóżeczko tylko z kółeczkami i funkcja kołyski. Zamontujemy kółeczka żebym mogła jeździć po mieszkaniu jak mi wygodnie.
Za jakieś 2 lata będziemy się przeprowadzać to Młody dostanie łóżko po córce a ona już pełnowymiarowe jakie sobie wymarzy.

Mnie pewnie też. Albo max 4 jeśli by coś było gorzej z szyjką. O mamooo jaka to ulga będzie, że nie trzeba będzie chodzić tak często do ginekologa :)

Ale w domu będą nowe obowiązki i to o wiele więcej chodzenia i później sprawdzania po lekarzach z dzidzią hah ale tak bardzo na to czekam, że mi to niestraszne, a wręcz przeciwnie :)

Myśle, ze powinien już co 2 tyg robić, żeby kontrolować. Ale to już od podejścia lekarza pewnie zależy. Ja się cieszę, że mam co 2 tyg, bo szybciej mi zleci i kurczę, jeszcze tylko 3-4 wizyty i koniec :)
Po 36 TC teoretycznie wizyty są co 2 tygodnie. Ja idę jutro później pod koniec czerwca w połowie lipca a później już chyba w szpitalu. No i w szpitalu raz w tygodniu ktg.

Myśle, ze powinien już co 2 tyg robić, żeby kontrolować. Ale to już od podejścia lekarza pewnie zależy. Ja się cieszę, że mam co 2 tyg, bo szybciej mi zleci i kurczę, jeszcze tylko 3-4 wizyty i koniec :)
Tez mi sie tak wydaje. Czulabym sie bezpieczniej :) a na ktg od ktorego tyg sie chodzi?

reklama
Do góry