E
Ewka34
Gość
Czyli dzis ogolnie mączne rzeczy wygrywajaU mnie dziś na obiad łazanki..![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli dzis ogolnie mączne rzeczy wygrywajaU mnie dziś na obiad łazanki..![]()
Moj tez ma drugie zmiany.. :/ dobrze ze weekend ma wolnyDzień dobry
Ja jeszcze dziś zamówiłam biustonosz do karmienia i trzecią koszulę prawdopodobnie już do porodu
Zapowiada się kolejny nudny dzień bo mój ma 2 zmiany... jeszcze dziś oddajemy auto do mechanika także na razie stopuję z zakupami bo nie wiemy ile nas to szarpnie..ostatnio niby nic wielkiego a 470 zł poszło.
DziękujęJaka piękna waga dziewczyn , czesto mysle o Tobie, ze jest Ci duzo ciężej niz nam - pamietam , jak to u mnie było w podwójnej ciąży , juz trzeci trymestr to bardzo sie męczyłam , ale ja rodziłam zima a ty teraz latem i jeszcze te upały . Twoje małe maja wagę niewiele mniejsza , jak moi mieli w 36 tygodniu jak sie urodzili![]()
U nas na forum jest kobieta, która nosi cztery dziewczynkiW jednym z Rzeszowskich szpitali [emoji7]
Czyli widzicie 32-33tc to ten 'bezpieczny'
Tym bardziej jeśli dziecko jest z ciąży pojedynczej bo są to dzieciaczki też większe
Link do: W Klinicznym Szpitalu nr 2 w Rzeszowie urodziły się trojaczki. Statystycznie zdarza się to raz na 7-8 tysięcy urodzeń
Nie wytrzymałabym, zwróciłąbym jej uwagę, no co jak co, ale to już było poniżej pasa. Ale jak to moja mama mówi "gó...na się nie dotyka bo śmierdzi", także lepiej przemilczeć, karma wraca.Jutro mam wizytę o 12 u ginekologa więc pojechałam dzisiaj rano na pobranie. Było raptem kilka osób więc postanowiłam poczekać i jak już była moja kolej to przyszłą jakaś inna kobieta w ciąży i się wepchnęła przede mnie hahaha.
Okazało się że muszę zrobić drugi raz HIV, kiłę itd bo ponoć do porodu mają być świeże a nie te z początku ciąży. Spytam jutro ginekologa czy ten wymaz mogę zrobić za 2 tygodnie to wtedy będzie 34 TC.
Ja HIVa robiłam tylko raz, nie mam skierowania na kolejne. A wytyczne wg czego? Bo HIVa robi się dwa razy, jak pierwszy wyjdzie pozytywny, ew. jak się sypia często z kimś innym bez zabezpieczenia, lekarze muszą powtarzać ze względu na pracę, ale my, zwykłe człowieki? Nie wiemWidziałam, że mamaginekolog pisała o tym, że według najnowszych wytycznych trzeba jednak 2 razy. Ciekawe czy moja gin mi zleci
Dziewczyny nosze się z zamiarem kupienia łóżeczka dostawczego. Zastanawiam sie nad Chicco next 2 me czy drewniane a może nie ma sensu kupować takiego i lepiej od razu kupić 120x 60 z funkcją tapczaniki?
Już sama nie wiem, może ktoś doradzi ?
Jeśli musisz wybrać jedno tylko łóżeczko, to to dostawne Chicco, to bezsensowny wydatek kilku stów, bo za pół roku będzie potrzebne kolejne wyrko, a dzieci bardzo różnie rosną. Także lepiej kupić takie, któremu można zdemontować jeden bok (zdaje się, że to te z funkcją łóżka dla starszaka) i starczy na kilka lat, a nie miesięcy.Dwóch nie kupię, muszę wybrać
O matko, fotel ginekologiczny to narzędzie torturAle mi nawet nie chodzi o obowiązkija nie lubię chodzić do ginekologa
![]()
Ja sama nie wiem co bym dzisiaj zjadła. Dzieci będą miały gulasz z karczku, a ja? Makaron z truskawkami? Nie wiem co bym zjadła i tyleJa mam pierogi z serem dla rodzinki ,a dla mnie z kapusta i grzybami![]()
Ja mam właśnie ciążę 2k2oLuiza, waga dziewczynek imponującamoja koleżanka urodziła rok temu bliźniczki są dwujajowe, wytrwała to terminu, urodziła w 38tc, dziewczynki ważyły 3300 i 3400. Jeśli są dwukosmówkowe, dwuowodniowe to te ciąże są często donoszone i dzieciaczki mają większą wagę.
Wczoraj miałamTeż mam spagetti dziś na obiad![]()
Ja teżDzis mam rowne 50 dni do poroduZobacz załącznik 866889
Mnie naszlo na pierogi z kapusta i grzybamiDziękuję
No jak wczoraj usłyszałam wagę, to zrozumiałam dlaczego mi tak ciężko się chodzi, a raczej brzuch mi tak cholernie ciąży, że przyśpieszony chód, to na prawdę wyczyn godny himalaisty
U nas na forum jest kobieta, która nosi cztery dziewczynki
Ale trojaczki, to też wyczyn, kurczę, jedno to mistrzostwo dla kobiety, a co dopiero więcej
Nie wytrzymałabym, zwróciłąbym jej uwagę, no co jak co, ale to już było poniżej pasa. Ale jak to moja mama mówi "gó...na się nie dotyka bo śmierdzi", także lepiej przemilczeć, karma wraca.
Ja HIVa robiłam tylko raz, nie mam skierowania na kolejne. A wytyczne wg czego? Bo HIVa robi się dwa razy, jak pierwszy wyjdzie pozytywny, ew. jak się sypia często z kimś innym bez zabezpieczenia, lekarze muszą powtarzać ze względu na pracę, ale my, zwykłe człowieki? Nie wiem
Jeśli musisz wybrać jedno tylko łóżeczko, to to dostawne Chicco, to bezsensowny wydatek kilku stów, bo za pół roku będzie potrzebne kolejne wyrko, a dzieci bardzo różnie rosną. Także lepiej kupić takie, któremu można zdemontować jeden bok (zdaje się, że to te z funkcją łóżka dla starszaka) i starczy na kilka lat, a nie miesięcy.
O matko, fotel ginekologiczny to narzędzie torturDo samego gienia mogę chodzić, ale badania dowcipnego po prostu nie lubię.
Ja sama nie wiem co bym dzisiaj zjadła. Dzieci będą miały gulasz z karczku, a ja? Makaron z truskawkami? Nie wiem co bym zjadła i tyle
Ja mam właśnie ciążę 2k2o
Wczoraj miałam![]()
Też nie lubię zupy owocowej, a z pierogów to tylko ruskie zjem, z innymi to szału dla mnie nie ma, ale za to Kuba kocha te z kapustą i grzybkami.Mnie naszlo na pierogi z kapusta i grzybamiwczoraj nic nie jadlam bo nie mialam ochoty.. im zrobilam zupe owocowa ,a ja tego nie lubie..
wiec bylam o chlebie i sokach
![]()
Z pierogow to tez z kapucha i grzybami.. z serem nie lubieTeż nie lubię zupy owocowej, a z pierogów to tylko ruskie zjem, z innymi to szału dla mnie nie ma, ale za to Kuba kocha te z kapustą i grzybkami.
Jest cały nowy artykuł na temat HIV na stronie mamyginekolog, a tu wklejam screena dotyczącego ciążyDziękuję
No jak wczoraj usłyszałam wagę, to zrozumiałam dlaczego mi tak ciężko się chodzi, a raczej brzuch mi tak cholernie ciąży, że przyśpieszony chód, to na prawdę wyczyn godny himalaisty [emoji14]
U nas na forum jest kobieta, która nosi cztery dziewczynki
Ale trojaczki, to też wyczyn, kurczę, jedno to mistrzostwo dla kobiety, a co dopiero więcej
Nie wytrzymałabym, zwróciłąbym jej uwagę, no co jak co, ale to już było poniżej pasa. Ale jak to moja mama mówi "gó...na się nie dotyka bo śmierdzi", także lepiej przemilczeć, karma wraca.
Ja HIVa robiłam tylko raz, nie mam skierowania na kolejne. A wytyczne wg czego? Bo HIVa robi się dwa razy, jak pierwszy wyjdzie pozytywny, ew. jak się sypia często z kimś innym bez zabezpieczenia, lekarze muszą powtarzać ze względu na pracę, ale my, zwykłe człowieki? Nie wiem![]()
Jeśli musisz wybrać jedno tylko łóżeczko, to to dostawne Chicco, to bezsensowny wydatek kilku stów, bo za pół roku będzie potrzebne kolejne wyrko, a dzieci bardzo różnie rosną. Także lepiej kupić takie, któremu można zdemontować jeden bok (zdaje się, że to te z funkcją łóżka dla starszaka) i starczy na kilka lat, a nie miesięcy.
O matko, fotel ginekologiczny to narzędzie tortur [emoji14] Do samego gienia mogę chodzić, ale badania dowcipnego po prostu nie lubię.
Ja sama nie wiem co bym dzisiaj zjadła. Dzieci będą miały gulasz z karczku, a ja? Makaron z truskawkami? Nie wiem co bym zjadła i tyle
Ja mam właśnie ciążę 2k2o
Wczoraj miałam![]()