reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny smalujecie juz czymś brzuszki przeciw ewentualnym rozstępom?

Ja smaruje kremem z pharmaceris specjalnym dla kobiet w ciazy :) uwielbiam jego zapach i wogole go calego :D

Hej kochane ja po wizycie odetchnęłam z ulgą ale jednak lekarz zaproponował badania genetyczne więc się zgodzilam i pójdę , [emoji4] dzidizusie bardzo ruchliwe , jedno wazy 122g a drugie 117 g [emoji4]

A mam takie pytanie ile czekaliście na termin na tę genetyczne badania ?[emoji4]

W ktorym jestes tyg ze dzieciaki juz tyle waza? :)
Ja czekalam rowniutko 3 tyg :)

Dziewczyny ja sie tak zastanawiam- czy istnieje bezpieczne nosidło dla dzieci? Takie, ktore nie bedzie "działał"negatywnie na bioderka. CHUSTA ODPADA. Nie znosze chustowania, nie znosze ogolnie chust, takze do tego nigdy sie nie przekonam :)
To nie jest tylko kwestia bioder, chusta otula całe dziecko i wspiera kręgosłup, żadne nosidło tego nie zrobi :)
A nie lubisz chust wizualnie czy chodzi o motanie? Bo może elastyk? Na zimowe dziecko w sam raz.

To nie tak, ze wczesniej nie mozna, bo cos sie stanie. Producent zaleca od 2 trymestru, bo wtedy u wiekszosci kobiet zaczyna rosnac brzuszek i zaczyna sie szybciej tyć ;) nic sie nie stanie, jak od poczatku ciazy bedzie sie go stosować.

Dzięki Daga, ale jest chyba tez coś w tym, żeby w pierwszym trymestrze zabardzo brzuszka nie masować? Z tego co kojarzę to coś takiego do mnie lekarz mówił w pierwszej ciazy.
A właśnie nie pamiętam od którego tygodnia zalecal smarować?
Z synem stosowałam perfekte mame i żaden rozstęp się nie pojawil :). Teraz jakoś tak ten bio-oil zamówiłam. Zobaczę jak będzie po pierwszym opakowaniu...

Dziewczyny ja sie tak zastanawiam- czy istnieje bezpieczne nosidło dla dzieci? Takie, ktore nie bedzie "działał"negatywnie na bioderka. CHUSTA ODPADA. Nie znosze chustowania, nie znosze ogolnie chust, takze do tego nigdy sie nie przekonam :)

Tu nie pomoge. Nie stosowałam i stosowac teraz tez nie mam zamiaru...

Witajcie, ja dzis mialam lenia zeby wstać i zrobiłam dzieciom wolne. Wypiłam kawkę i się póki co obijam ale planuje dziś porządki.

Co do ruchów to wsłuchuje się i sa momenty ze cos tam czuje, jakies smyranie ale nie jestem pewna czy to dzidzia . Myślę że jeszcze kilka tygodni poczekam.

Brzucha niczym nie smaruje ale chyba zacznę powoli choć tak mysle ze gorzej z moim brzuchem byc nie może.

Udanych wizyt

reklama
To nie jest tylko kwestia bioder, chusta otula całe dziecko i wspiera kręgosłup, żadne nosidło tego nie zrobi :)
A nie lubisz chust wizualnie czy chodzi o motanie? Bo może elastyk? Na zimowe dziecko w sam raz.
Ja miałam chustę a u nas nie ma w mieście takich kursów i miałam problem zapakować dziecko do chusty jak małe sprawiało mi to duży kłopot

Do góry